[#1] Amiiiiiga:)
Najmocniejsza by C= :)

Ostatnia aktualizacja: 22.03.2012 11:18:30 przez fazior
[#2] Re: Amiiiiiga:)

@fazior, post #1

Równie dobrze mogli sobie takie logo walnąć na odkurzaczu.

Wystarczy kupić naklejke 'Amiga' i przykleic na macu mini. Efekt prawie ten sam, a nawet lepszy bo można uruchomić bardziej amigowy system niż na nowej Amidze firmy Amiga.

Ostatnia aktualizacja: 22.03.2012 11:50:48 przez sordan
[#3] Re: Amiiiiiga:)

@fazior, post #1

Zastanawia mnie gdzie sa granice bezczelnosci i granice absurdu, bo najwyrazniej to wirtualny wytwor ktory ciagle i symetrycznie sie poszerza wraz z "granicami" wszechswiata.

Jedyne co mi przychodzi na mysl, to kupic to, wywalic bebechy i potraktowac jako obudowe do... Natami ;)
[#4] Re: Amiiiiiga:)

@Duracel, post #3

Nie głupi pomysł :)
[#5] Re: Amiiiiiga:)

@QUAD, post #4

Dwa i pół tysiąca dolarów za obudowę do Natami uważasz za niegłupi pomysł ?
Gratuluje dochodów lub niefrasobliwości, wybierz sobie która opcja będzie prawdziwa.

Pozdrawiam
[#6] Re: Amiiiiiga:)

@fazior, post #1

Żenada... Mnie, jako zawziętego fana, wkurzają takie rzeczy. Bo już kilku znajomych, którzy o moim hobby wiedzą, ale sami o Amigę nawet się nigdy nie otarli, wrzuciło mi na GG linka z pytaniem, co to jest i o co biega,
No i muszę tłumaczyć, że to naciągctwo, żerowanie na sentymencie, niecne wykorzystanie marki. Że taką "Amigę" (tyle, że bez obudowy) mogę za pomocą WinUAE zrobić z ich pecetów.
Ech...

Pozdrawiam
Des
[#7] Re: Amiiiiiga:)

@fazior, post #1

cytuje
Produkt dla idiotów. Przecież komputer w podobnej specyfikacji da się zbudować 3 razy taniej.
Jak ktoś chce płacić za same pudełko powodzenia.

Przypomina to import tanich pierdziawek z Chin i przyczepianie do nich naklejki "Junak".

no i ta zrzynka z link

Commodore USA jest po prostu ZALOSNE
[#8] Re: Amiiiiiga:)

@Duracel, post #3

A po co, obudowa jest za 345 $ do kupienia tu:)
[#9] Re: Amiiiiiga:)

@fazior, post #1

A zatem znamy konfigurację najmocniejszej Amigi na rynku (x1000 długo nią nie pozostała).
[#10] Re: Amiiiiiga:)

@GumBoy, post #9

Obudowa jest ładna ale z Amigą ma to niewiele wspólnego.
[#11] Re: Amiiiiiga:)

@RadoslawF, post #5

Oj tam, nie popatrzyłem na cenę.
A za 2,5 tysiąca dolarów to bym wolał jakiegoś maca pro
[#12] Re: Amiiiiiga:)

@Des, post #6

Nie ma satysfakcji ? W końcu to jest AMIGA. Nie żadna "one" tylko Amiga z potwierdzonym prawnie rodowodem. Jest licencja od AINC ? Jest ! Jest AMIGA na obudowie ? JEST ! To co jeszcze nie pasi ?
[#13] Re: Amiiiiiga:)

@RadoslawF, post #5

RadoslawF
Nie traktuj wszystkiego na powaznie. To taki ironiczny zarcik adekwatny do racjonalnosci wsadzania PC do obudowy iMaca z logiem Commodore i napisem "Amiga".

Fazior
"A po co, obudowa jest za 345 $ do kupienia tu"

- 345$ uuu toc to okazja jak cholera ;) normalnie po kosztach produkcji chyba ja sprzedaja ;)

Ostatnia aktualizacja: 22.03.2012 13:15:54 przez Duracel
[#14] Re: Amiiiiiga:)

@Duracel, post #13

Taniej niż dwa i pół k $ jakby nie patrzeć, a logos ładny:P
[#15] Re: Amiiiiiga:)

@fazior, post #1

Jestem przekonany, że to kolejny render a nie żaden produkt.
[#16] Re: Amiiiiiga:)

@reactor, post #15

Taką srebrną do Natami bym chciau OK
[#17] Re: Amiiiiiga:)

@fazior, post #8

NA TEJ obudowie można sobie wygrawerować cokolwiek :).
[#18] Re: Amiiiiiga:)

@gorzyga, post #17

Hhehehehe :D

Ja bym wygrawerował ... (wiadomo co) + do tego środkowy paluch w wiadomym geście i wysłał co Commodore USA :P
[#19] Re: Amiiiiiga:)

@GumBoy, post #9

Wiedziałem, że ktoś to napisze :)
[#20] Re: Amiiiiiga:)

@sordan, post #19

Nie chcialbym zaczyna fjelma, ale ten komp to wypisz/wymaluj idealny model dla gx'a (nie mylic z grx'em)
[#21] Re: Amiiiiiga:)

@gorzyga, post #17

Na każdej innej też
[#22] Re: Amiiiiiga:)

@Phibrizzo, post #20

Ale obudowa fajna - jakby tam wsadzić samantę 460 to była by już "prawdziwa" amiga. To logo wygląda super... Szkoda, że faktycznie jadą po marce. Wsadzić płytę od pieca każdy potrafi, gdzie system operacyjny ? Mimo sentymentu zgadzam się, że to chamstwo. Nie lubię jabłka, ale oni przynajmniej za dużą kasę dają w pełni użytkowy komputer - odpalasz i jazda. Swoje obudowy, ale przede wszystkim dają swój OS - dlatego pomimo architektury pieca mogą mówić, że sprzedają Mac-a, a nie klona.
[#23] Re: Amiiiiiga:)

@posylus, post #22

prawdziwa jest moja "pięćsetka" choć nie działa.
[#24] Re: Amiiiiiga:)

@fazior, post #1

a mozna kupic sama obudowe ? :D bo jest akceptowalny designe nawiazuje do napisu z A500
[#25] Re: Amiiiiiga:)

@azazel44, post #23

Pamiętacie szkice prototypu nowej Amigi tekst pod linkiem do tego monitor od iMaca i Amiga gotowa ;)
[#26] Re: Amiiiiiga:)

@miro_78, post #25

W MA był, pamiętam :)

@Posylus: nie tylko oni jadą po marce :) Ale żeby to zobaczyć, to trzeba zdjąć klapki z oczu :)
[#27] Re: Amiiiiiga:)

@miro_78, post #25

Bardzo ładna, niestety większość ładnych obudów które by się przydały to Micro ATX/Mini ITX.
[#28] Re: Amiiiiiga:)

@miro_78, post #25

Nawet w Komputer Świat był news.
A to było ładne
http://www10.brinkster.com/amigang/MCC/AmigaMCC.asp

Ostatnia aktualizacja: 22.03.2012 16:56:03 przez azazel44

Ostatnia aktualizacja: 22.03.2012 16:56:29 przez azazel44
[#29] Re: Amiiiiiga:)

@fazior, post #1

Niestety oprócz wygórowanej ceny i loga ten sprzęt nie ma nic z Amigą.
A szkoda ......

A propos, czy UAE będzie na tym śmigać? (żart) :D
[#30] Re: Amiiiiiga:)

@LeszczAmiga, post #29

Heh, to jest OFICJALNA kontynuacja komputera marki Amiga, tak samo jak AmigaOS to jest oficjalna kontynuacja systemu :)

A że jedno na drugim nie działa? Cóż, na całym świecie zdarzają się anomalia :D
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem