[#31] Re: Amiiiiiga:)

@kjb666, post #30

http://technologie.gazeta.pl/internet/1,104530,11392664,Kultowa_Amiga_wskrzeszona.html

Wskrzeszona ...
[#32] Re: Amiiiiiga:)

@azazel44, post #12

Sobie ironicznie żartujesz, prawda? Bom sobie kiedyś pozwolił na drwinę lekką wobec Amigi One X1000?
Niech Ci będzie

Swoją drogą, to nie przemyśleli sprawy macherzy z Commodore USA. Mogli się dogadać z Cloanto i sprzedawać swojego peceta z zainstalowanym na dzień dobry Amiga Forever.
Oczywiście, że też oszustwo i ściema - ale miłe udogodnienie dla miłośników Klasyka, którzy żywego Klasyka nie mają, i są zbyt leniwi, by sobie dokupić i zainstalować soft dający ersatz obcowania z Amigą.

Pozdrawiam serdecznie
Des
[#33] Re: Amiiiiiga:)

@MisOr, post #31

Tiaaaa...
Sobie zerknąłem na YT w poszukiwaniu tego "systemu operacyjnego" (he, he) made in Commodore USA. No i co widzę? Rozpacz widzę. ROZPACZ
Kierując się logiką Commodore USA - każdy system operacyjny, Windows, Linux Ubuntu, Android, co tam jeszcze, co łyknie emulator Amigi - można nazwać "oryginalnym i jedynym w swoim rodzaju nowym systemem operacyjnym nowej Amigi".

Generalnie od początku do końca, od założenia do realizacji - jest to żenada, dziwny twór, który z Amigą ma tyleż wspólnego, co mój za złotówkę kupiony telefon. Też sobie na nim w gry korzeniami tkwiące w Amidze mogę pograć. Szkoda gadać...

Pozdrawiam
Des

Ostatnia aktualizacja: 22.03.2012 20:50:16 przez Des
[#34] Re: Amiiiiiga:)

@Des, post #33

Czy ja wiem.....
Amiga OS 4 to jest dopiero (funkcjonalna) rozpacz.......Cholernie dobrze oprogramowany system z mnóstwem świetnego softu.....
W końcu ktoś wypuścił uzywalną Amigę :) Ze świetnym HW, designem i dobrze oprogramowanym systemem....
Może teraz w koncu Hyperion pokaze na co go stać i wypuści AmigaOS 4 dzialajacy na standardowej amidze ? :)

Dla mnie ten sprzet to swietna sprawa! Pod kazdym wzgledem.
[#35] Re: Amiiiiiga:)

@michalmarek77, post #34

Jaja sobie robisz, czy to jest jakaś prowokacja? ;)
[#36] Re: Amiiiiiga:)

@michalmarek77, post #34

Dla mnie ten sprzet to swietna sprawa! Pod kazdym wzgledem.

Dla mnie tez tyle, ze za 250$ bo za 2500$ to chyba jakis ponury zart jest.
[#37] Re: Amiiiiiga:)

@michalmarek77, post #34

Ale powiedz mi, wytłumacz mi, czemu "świetna sprawa"? Toż to przecie - jak wielokrotnie w wątku pisano - zwyczajny (tyle, że drogi i w ładnej obudowie) PC. Zaś zgodny ze standardem IBM, toi coś, co dla 99,9 % ludzi jest synonimem komputera. W dawnych czasach, w czasopismach poświęconych grom, trafiały się takie rodzynki, jak: "Gra jest dostępna na Amigę i komputer"

Zgodzę się z Tobą, co do funkcjonalności OS4,x. Cóż, fakty są takie, że - trzymając się ściśle funkcjonalności, możliwości racjonalnego wykorzystywania - więcej mogę na swojej A1200 z WB 3.1 i kilkoma dodatkami, niż na każdej innej maszynie działającej pod OS 4.x.
Gry, oprogramowanie użytkowe - nie zamierzam wszczynać kolejnej wojenki z miłośnikami OS4, ale fakty są, jakie są.

Pozdrawiam pogodnie
Des
[#38] Re: Amiiiiiga:)

@Des, post #37

W ogole smieszne jest, ze trzeba istote tej zenady tlumaczyc. Tam poza napisem nie ma nic z Amigi... KOMPLETNIE NIC. Rozpisywanie wydawalo by sie powaznych artykulow, ze Commodore chce podbic serca nowych graczy, ze "powrot legendy" etc. jest faktycznie jak w sasiednim watku ktos zauwazyl jedynie wczesniejszym Prima Aprilis, tyle ze piszacy traktuje to zupelnie powaznie.

Czym jednak ma zaskoczyc taki PeCet w gaszczu innych PeCetow? W czym ma byc wyjatkowy i inny? Bo ma napis "Amiga"? To juz sama obudowa zywcem wzieta z iMaca jest bardziej atrakcyjna w tym kontekscie. Wygrawerowac na niej taki napis i przykleic logo Commodore oderwane np. z CDTV (swietokradztwo ;) ) potrafi Jozek z Henkiem i koszt takiej operacji to nie wiecej niz50zl pewnie.

To tak jakby starych 30-40 letnich ludzi/Amigowcow uwazac za debili albo dzieci z gimnazjum ktorzy na taka naiwna i pewlna ignorancji propagande sie chwyca.
[#39] Re: Amiiiiiga:)

@selur, post #36

Dajcie już spokój, każdy chce zarobić OK
[#40] Re: Amiiiiiga:)

@Skrzyp, post #35

trolling najwyzszej klasy
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem