[#31] Re: x1000 na sprzedaz

@gx, post #30

Nie chce tutaj wchodzic w polemike, dlaego powiem tylko jedno i juz znikam.

Oczywiscie, ze kazdy oczekuje gwarancji wyleczenia inaczej po co szedlby do lekarza

Otoz, nie wiem czy sobie zdajesz sprawe z tego ze oczywistym jest ze lekarzom oraz innym instytucjom farmaceutycznym nie chodzi o WYLECZENIE ludzi.
Oczywiscie moga ich leczyc ale nie wyleczyc. Bo w wyleczaniu nie ma zadnego interesu i po takim czyms poszli by z torbami.
Mam pewna teorie spiskowa na ten temat ale to juz inna bajka.
[#32] Re: x1000 na sprzedaz

@gx, post #30

No to chyba nie mamy o czym rozmawiać.
Po gwarancję wyleczenia to się do Boga zgłoś a nie do lekarza bo chyba mylisz te 2 "profesje".

A jakież to przywileje ma izba lekarska, które chcesz jej odebrać?
[#33] Re: x1000 na sprzedaz

@lekarz_med, post #32

Po gwarancję wyleczenia to się do Boga zgłoś a nie do lekarza bo chyba mylisz te 2 "profesje"

to nastepnym razem jak uslyszysz to od swojego mechanika samochodowego to tak jakbys slyszal samego siebie, w koncu swoj na swojego trafi . jak idziesz do lekarza, a ten jest zwyklym konowalem, a takich jest obecnie sporo, ale za to z duzymi aspiracjami na zycie, pacjent powinien miec mozliwosc odzyskania pewnego wkladu jezeli leczenie okazalo sie nieskuteczne, pomijam juz kwestie bledow lekarskich, tuszowania etc.

A jakież to przywileje ma izba lekarska, które chcesz jej odebrać?

wszystkie uprawnienia odebrac - izby powinny byc calkowicie dobrowolnymi zrzeszeniami, ciac uprawnienia najlepiej brzytwa Ockhama, w szczegolnosci dt. orzekania o zdolnosci do wykonywania zawodu itp., . poczytaj sobie ustawe, zreszta w niewielkim stopniu przez samych lekarzy stosowana w zyciu. Jestem za liberalizacja, a TY ? :)
[#34] Re: x1000 na sprzedaz

@gx, post #33

Jeżeli uważasz, że naprawić samochód a wyleczyć człowieka to to samo to o czym chcesz rozmawiać?
Miło mi, że postrzegasz lekarzy za wszechmogących bogów ale to tylko ludzie - wybitni ale tylko ludzie.
Nie musisz ich mylić z Bogiem. Albowiem powiadam ci, jedynie wszechmogący swą łaską może dotknąć chorego i niczym z hioba zdjąć szatańskie brzemię choroby.

Dalej nie napisałeś jakie przywileje? I w czym one rzekomo szkodzą?

Ostatnia aktualizacja: 31.05.2012 20:35:57 przez lekarz_med
[#35] Re: x1000 na sprzedaz

@lekarz_med, post #34

Dalej nie napisałeś jakie przywileje? I w czym one rzekomo szkodzą?

lekarz, a google nie umie obslugiwac, na szczescie to nie skalpel ;). ciezko znalezc ustawe o izbach lekarskich ?. nie badz takim hipokryta, zrzeszonym lekarzom nie szkodza, przeciwnie :)

Miło mi, że postrzegasz lekarzy za wszechmogących bogów ale to tylko ludzie

alez ja nie postrzegam, sam pierwszy to napisales, widocznie sam siebie tak postrzegasz, znany to kompleks lekarzy, nic na to nie poradze, jak to mowia, lekarzu lecz sie sam ze swoich kompleksow :). skutkiem nadmiernych regulacji sa chore relacje, tak jak w omawianym przypadku dt. rynku uslug leczniczych, co takze przenosi sie do swiadomosci leczacych i leczonych - pierwszym wydaje sie, ze np: tylko bog moze dawac gwarancje, a drugim, ze tak musi byc jak jest, bo lekarz to pan i wladca :)

Jeżeli uważasz, że naprawić samochód a wyleczyć człowieka to to samo to o czym chcesz rozmawiać?

to jest to samo - przeplyw ludzi, towarow i uslug. Oczywiscie odpowiedzialnosc lekarza za zycie ludzkie jest wieksza niz mechanika samochodowego, przynajmniej taka powinna byc... :)
[#36] Re: x1000 na sprzedaz

@gx, post #35

to jest to samo - przeplyw ludzi, towarow i uslug.

Uwazam ze troszke przesadzasz. Patrzysz na obydwie rzeczy z perspektywy jakiegos "marketingu i zarzadzania".
Dlaczego nie porownasz lekarza np do szewca? Na jedno wyjdzie.
Patrzac na czlowieka jak na mechanizm chyba zdajesz sobie sprawe jak wiece on jest zlozony. Ile trzeba wiedzy na ten temat jak dlugo trzeba sie uczyc itp.
Nie da sie wszystkiego opanowac perfekt. Ciekawe ile rzeczy jeszcze nie wiemy i nie zdajemy sobie sprawy o istnieniu pewnych elementow ktore spowodowaly by lepsze diagnozowanie chorob.

Ale chyba wiem o co Ci chodzi. O tak zwana "nietrafina diagnoze". Czyli wg Ciebie jesli lekarz zle rozpozna chorobe dalsze leczenie bylo darmowe (jesli juz porzednio zaplaciles).
[#37] Re: x1000 na sprzedaz

@Phibrizzo, post #36

Patrzac na czlowieka jak na mechanizm chyba zdajesz sobie sprawe jak wiece on jest zlozony.

a mi sie wydaje, ze mylisz lekarza z nauka. lekarz to tylko rzemieslnik, wyrobnik, a nie naukowiec... :). zlamiesz reke, trafisz do chirurga, masz opilek w oku, do okulisty, boli zab, do dentysty itd. A co do szewcow, to uwierz mi, dzisiaj trudniej od dobrego szewca niz dobrego dentyste , ale jak juz znajdziesz dobrego szewca, to dostaniesz gwarancje na buta, a od dentysty, roznie bywa...
[#38] Re: x1000 na sprzedaz

@gx, post #35

Dalej ogólnikami i nie napisałeś nic.
Jakie przywileje? W czym szkodzą? Dowiemy się w końcu?
Wszyscy lekarze są zrzeszeni więc nie ma niezrzeszonych ale chyba tego nie doczytałeś w swoich ulubionych goglach.

Postrzegasz jako bogów, którzy dadzą gwarancję.
Zaprawdę powiadam bogami nie są a jeno ponadprzęciętnymi jednostkami.
Albowiem powiadam, jedynie Bóg wszechmogący w swej nieskończonej mocy gwarancję w kamiennych tablicach wyryć ci może iż ciało twe opuszczą wszelkie nieczyste duchy pod postacią chorób przebywające.

Nie to nie jest to samo. Chyba do ukrainskich lekarzy chodziles ze teraz takie glupoty wypisujesz.

Ostatnia aktualizacja: 01.06.2012 01:41:54 przez lekarz_med
[#39] Re: x1000 na sprzedaz

@Phibrizzo, post #36

tak na marginesie, to niepotrzebnie ich bronisz, oni chca jedna lapa siedziec w komunie, a druga w kapitalizmie, tak wygodniej, boja sie konkurencji jak ognia, z stad wszystko komplikuja :)
[#40] Re: x1000 na sprzedaz

@lekarz_med, post #38

Jakie przywileje? W czym szkodzą? Dowiemy się w końcu?

we wszystkim szkodza co zwiazane z rynkiem leczniczym. Ty naprawde udajesz, ze kon jest garbaty i nic sie nie wydarzylo . Czy ja mam Ci tutaj wklejac cala ustawe, czy tylko wybrane fragmenty, po prostu mi sie nie chce tego robic, kazdy kto znajdzie w guglach, poczyta owe szczegoliki, bedzie od razu czul nosem lekarski szwindel z daleka ?. Najlepiej zliberalizowac wszystko i wszystkich kasujac cala ustawe o izbach lekarskich, niech lekarze zrzeszaja sie dobrowolnie, kto chce, a nie musi, czego sie boja, przeciez sa the best of the world, forever, wygryziecie kazda konkurencje, no panic ? :)

Postrzegasz jako bogów, którzy dadzą gwarancję.

W Twoim swiecie Bogiem jest zapewne kazdy kto udziela gwarancji , zaczynam mniemac. Gwarancja jest niezbednym elementem zeby oddzielic zwyklych konowalow od lekarzy, nie twierdze, ze jest do zastosowania zawsze, to kwestia umowy miedzy leczacym i leczonym, a podstawa powinien byc rachunek, tak jak w przypadku kazdej firmy :)

Chyba do ukrainskich lekarzy chodziles ze teraz takie glupoty wypisujesz.

Polska lekarska mania wielkosci, uwazasz sie za takiego dobrego lekarza zeby obrazac lekarzy z innych krajow. Stopuj, bo wychodzi z tego wielki polski burak.

ps. probowalem w Polsce otworzyc biznes lecznicy choc nie jestem lekarzem (nie jakis marny gabinecik wyposazony w kozetke i bandarze ), takze znam problem niejako z autopsji... :)
[#41] Re: x1000 na sprzedaz

@gx, post #40

Na 40 postów wątek i dalej nie wiem JAKIE PRZYWILEJE ORAZ W CZYM SZKODZĄ?
Spróbuj w punktach może ci będzie łatwiej.
Więc jeszcze raz łopatologicznie - Jakie przywileje? W czym szkodzą?

Powiedz, że tylko udajesz takiego głupiego z tą gwarancją.
Powtarzam jeszcze raz - mylisz lekarza z Bogiem - choć nie powiem to całkiem fajne.
Wszechmogący może ci dać gwarancję że gdy spłynie na ciebie łaska ducha świętego to będziesz uzdrowiony na ciele jak i na duszy.

Widziałeś ukraińskich lekarzy? To dopiero by było gdyby mogli swobodnie tu przyjeżdzać i leczyć. Ciesz się, że nie zetknąłeś się z nimi i nie pisz o czymś o czym nie masz pojęcia.

Tak, tak nie jesteś lekarzem i znasz system - jasne OK

Ostatnia aktualizacja: 01.06.2012 11:58:23 przez lekarz_med
[#42] Re: x1000 na sprzedaz

@lekarz_med, post #41

To sobie sam odpowiedz, dlaczego na 40 postow jeszcze nie dotarlo do Ciebie zebys sobie w koncu znalazl i przeczytal, moze nawet pierwszy raz w zyciu, ustawe o izbach lekarskich regulujaca wykonywanie tego zawodu, o zgrozo, w warunkach gospodarki rynkowej dla ktorej wszelkie regulacje sa szkodliwe, a szczegolnie dt. wykonywania pracy. Przypominasz mi troche tego polskiego urzednika ktory tez niczego szkodliwego nie widzi w tym jakich i ILU pozowolen trzeba sie doprosic zeby postawic "szope". Tez mnie sie pytal, w czym i komu to szkodzi... :).

Powiedz, że tylko udajesz takiego głupiego z tą gwarancją.

Wydaje mi sie, ze jest jednak na odwrot. Nie myle lekarza z Bogiem, sam z siebie robisz Boga. Nie jestes Bogiem, dlatego musisz dac gwarancje, bo Bog zadnych gwarancji dawac nie musi , nie wiesz o tym, czlowieku wiary ?

Gwarancja sama w sobie dt. czegos czego na dzien jej wystawienia nie ma i nie jest z gory ustalone czy zostanie kiedykolwiek zrealizowana.

Tak, tak nie jesteś lekarzem i znasz system

do tego akurat nie trzeba byc lekarzem :), ale czy Ty znasz, czy tylko sie go uczepiles i tkwisz w tym tak dlugo, ze juz go nie widzisz

ps. hipokryci w tytule to rzeczywiscie pasuje do polskich lekarzy z tzw. prywatnych gabinetow
[#43] Re: x1000 na sprzedaz

@gx, post #42

Dowiem się w końcu jakie to przywileje izb lekarskich są rzekomo szkodliwe oraz w jaki sposób niby miałyby szkodzić? Nie wiem który raz się już o to pytam i dalej nie odpowiedziałeś. Odpowiesz w końcu czy nie?!

Mylisz lekarza z Bogiem. Tylko Bóg może ci dać gwarancję a nie lekarz.
Dotrze to w końcu do ciebie czy nadal nie rozumiesz tego co napisałem?

Widzę właśnie jak się "znasz". Po 43 postach dalej nie umiesz powiedzieć nic o rzekomych szkodliwościach.
Jeżeli taką znajomość sprawy wykazywałeś zabierając się do tego twojego pseudo interesu z jamikiś ukraińskimi lekarzami to nic dziwnego że ci nie wyszło.

I na koniec przypomnienie - JAKIE PRZYWILEJE ORAZ W CZYM SZKODLIWE

Ostatnia aktualizacja: 02.06.2012 02:23:49 przez lekarz_med
[#44] Re: x1000 na sprzedaz

@lekarz_med, post #43

Tu masz ustawe, bo widze masz problem:

http://prawo.legeo.pl/prawo/ustawa-z-dnia-2-grudnia-2009-r-o-izbach-lekarskich

szkodliwa jest jako calosc, nie pojmujesz tego ?. Dlaczego, bo reguluje kwestie ktore regulacji NIE WYMAGAJA w warunkach gospodarki rynkowej. Od Art.1 do Art. 123.

Mylisz lekarza z Bogiem. Tylko Bóg może ci dać gwarancję a nie lekarz.

Nie. To Ty mylisz. Ty mi ciagle cos wmawiasz, a ja Ci pisze, ze lekarz zadnym Bogiem nie jest dlatego gwarancje dac musi, hipotetycznie, gdyby to Bog mnie leczyl, to jakiej gwarancji moglbym wymagac, skoro Bog to doskonalosc niepojeta dla czlowieka.

Jak kupujesz np: laptopa w sklepie, to sprzedawca tez moze Ci powiedziec, panie, jak chcesz pan gwarancji, ze sie jutro nie popsuje, to kup pan sobie laptopa u Boga, a nie u mnie, bo ja daje tylko gwarancje, ze jak sie jutro popsuje to naprawie, i to tylko przez 2 lata :P. Panimaju ?:)

Jeżeli taką znajomość sprawy wykazywałeś zabierając się do tego twojego pseudo interesu z jamikiś ukraińskimi lekarzami to nic dziwnego że ci nie wyszło.

i znow wyszedl z Ciebie wielki burak. Nie wyszlo z powodu wplywow pewnych osob dzialajacych w owych izbach lekarskich (czesto we wladzach), a majacych wlasny interes w tym, zeby nie wyszlo. Ci jacys lekarze mieli byc z Kuby, krajow arabskich, i z USA...

Ostatnia aktualizacja: 02.06.2012 09:13:44 przez gx
[#45] Re: x1000 na sprzedaz

@gx, post #44

No nie da się dogadać - pytam co konkretnie jest rzekomo szkodliwe i dalej nie odpowiedziałeś.
Sądzę, że tej odpowiedzi się nie doczekam, skoro przez 45 postów jej nie uzyskałem.
Medycyna to nie jakieś rzemiosło - zawód MUSI być regulowany, żeby właśnie taki znachor nie przyjechał i nie udawał, że leczy.

Gwarancję może dać ci tylko i wyłącznie Bóg! On ci da gwarancję, że cię uzdrowi z hiva, raka, parkinsona itd i że od tej pory całe życie będziesz zdrowy, sprawny i pełen sił.
Chcesz zdrowie traktować jak sprzęt na który dostaniesz dożywotnią gwarancję? To chyba nie rozumiesz na czym polega medycyna!
To nie mechanik samochodowy co zmieni koło tylko lekarz i osobniczo zmienny organizm.
Weź się najpierw zastanów jakie głupoty wypisujesz. Albo nie, lepiej się nie zastanawiaj bo już się popisałeś swoimi przemyśleniami. Bóg może ci dać gwarancję na zdrowie - człowiek nie.

Tak, tak "pewne osoby" się na ciebie biednego uwzięły a ty tylko chciałeś wybitnych specjalistów z USA tu dostarczyć.

Ostatnia aktualizacja: 02.06.2012 11:05:18 przez lekarz_med
[#46] Re: x1000 na sprzedaz

@lekarz_med, post #45

Doczekales sie odpowiedzi, tylko reprezntujesz taka roszczeniowa postawe i chcesz miec obligatoryjnie gwarancje na to zeby jakis "znachor" Cie nie wkrecil z biznesu..

Medycyna to taki sam biznes jak kazdy inny i nie chcesz za nic przyjac tego do wiadomosci. Tak jak napisalem wczesniej. Jedna lapa chcesz zyc w komunie (ciepelko, pewnosc, konformizm etc.), a druga w kapitalizmie (wolny wybor, prywatna wlasnosc, kult kasy etc.).

Nigdzie nie napisalem o dozywtoniej gwarancji, i znow sobie cos ubzdurales. Nadal tez probujesz uczynic z gwarancji cos nie do przeszkoczenia, i znow porownujesz sie z tym do Boga, znow wylazi mania wielkosci. Jak placi klient to wymaga, no skoro lekarz twierdzi, ze wyzdrowiejesz z hiva po zastosowaniu jego kuracji, to wlasnie cos gwarantuje, albo mowi, to wszystko lipa i nie lecze, wez sobie apap, moge Ci tylko ulyzc w agoni, tez cos gwarantuje . A propos, nie pisz tylko, ze hiv itd. musi byc juz na zawsze smiertelny, bo to nie nauka, tylko sredniowiecze i religia...

Bóg może ci dać gwarancję na zdrowie - człowiek nie.

Bog gwarancji nie daje, nie pojmujesz wciaz tego, chyba nie ?, tylko czlowiek moze dac gwarancje, a medycyna to zwykly biznes jak w/w..

Tak, tak "pewne osoby" się na ciebie biednego uwzięły a ty tylko chciałeś wybitnych specjalistów z USA tu dostarczyć.

nie tylko z USA, a poza tym, zgadza sie . Boisz sie, bo gdyby Ci obok wyrosla taka konkurencja to musialbys ten swoj kozetkowy kabaret z bandarzami zwinac, no chyba, ze znalazbys jeleni ktorzy daliby sie jeszcze nabrac na urok bialego fartucha, bloczek recept i dlugopis, zebys mogl ich oskubac swoja erudycja... takie prawo

--

My zreszta nie dojdziemy do porozumienia, bo reprezentujemy skrajnie rozne stanowiska. Dla mnie takie stanowisko jak prezentujesz to przyklad wyrahowanego cynizmu, hipokryzji i ignorancji. Nie ma sensu zebysmy toczyli dalej dyskusje, i zolc. Zostan przy swoim, a ja przy swoim. Nie lecze sie u polskich lekarzy i chyba tez dzieki temu ciesze sie dobrym zdrowem, czego wszystkim zycze

Ostatnia aktualizacja: 02.06.2012 12:25:17 przez gx
[#47] Re: x1000 na sprzedaz

@gx, post #46

Podsumowując twoje dywagacje - lekarz ma być Bogiem i udzielać gwarancji albowiem jak już napisałem jedynie Bóg takiej gwarancji udzielić może.
Tak więc dla ciebie lekarz = Bóg ponieważ oczekujesz od niego gwarancji.

Nie udało nam się dowiedzieć w czym niby ustawa jest rzekomo szkodliwa i dlaczego?
Pomimo wielokrotnego powtarzania pytania. Dalej nie wiemy co jak i dlaczego ale za to jest zła i już.

Dowiedzieliśmy się jedynie, że chciałeś jakich szarlatanów sprowadzić myśląc, że będą do nich ludzie walić drzwiami i oknami a tu małe zdziwko - medycyna to nie taki biznes jak sprzedaż laptopów czy naprawa samochodów. Jak to w końcu zrozumiesz to wróć i przeproś, że takie głupoty i niedorzeczności wypisywałeś a być może przez miłosiernego zostanie ci to wybaczone.
[#48] Re: x1000 na sprzedaz

@lekarz_med, post #47

Juz ktorys post powtarzam Ci, ze to TY sobie sam to ubzudurales... Ty jestes omylnym czlowiekiem i Ty dajesz gwarancje..., a nie Bog, Boga w ogole w to nie mieszaj, no chyba, ze po Twojej interwencji Twoi pacjenci moga sie juz tylko modlic, bo nic wiecej im nie zostalo po spotkaniu z takim lekarzem medycyny i powtarzasz swoim pacjentom to co mi na okraglo

Nie udało nam się dowiedzieć w czym niby ustawa jest rzekomo szkodliwa i dlaczego?

udalo sie, bo jest w calosci ZBEDNA i jako taka szkodliwa dla rozwoju rynku uslug leczniczych itd... wystarczy przeczytac, nadmiar regulacji, obowiazkow, zakazow az bije po slepiach etc.., naprawde nie musze cytowac calych paragrafow... tego jest tak duzo, ze mozna calosc wywalic do kosza... a najgorsze, ze ustawa w ogole nie chroni pacjentow przed konowalami, przeciwnie vide sprawa Adama Sandauera.., tylko Tobie nie miesci sie to jeszcze w glowie, jak sobie przemielisz przez swoja szara lekarska macierz to daj znac, choc moze to byc trudne, bo logika u lekarzy szwankuje, a kaska od rolowanych pacjentow splywa struminiem, i wtedy moze podyskutujemy

Dowiedzieliśmy się jedynie, że chciałeś jakich szarlatanów sprowadzić myśląc, że będą do nich ludzie walić drzwiami i oknam

Ci szarlatani pewnie przykryliby Cie czapka . Zastanow sie do kogo to kierujesz, nie zachowuj sie jak wszechwiedzacy... bo na takiego nawet nie wygladasz :)

medycyna to nie taki biznes jak sprzedaż laptopów czy naprawa samochodów. Jak to w końcu zrozumiesz to wróć i przeproś

taki sam biznes jak kazdy inny, nie widze roznic, wszystko daje sie wkalkulowac..., a Ty raczej przepros swoich pacjentow, jak juz musisz, mnie nie musisz, bo nie jestem Twoim pacjentem i vice versa.
[#49] Re: x1000 na sprzedaz

@gx, post #48

Właśnie nie biznes jak każdy inny ale jak widać nie jesteś w stanie tego ogarnąć.

Ustawa również jest potrzebna ale skoro dla ciebie medycyna to tak samo jak sprzedawanie laptopów i oczekujesz takiej samej gwarancji jak na telefon komórkowy to rzeczywiście nie jesteś w stanie pojąć znaczenia tej ustawy.

Przytyki ad personam co do mojego leczenia są godne pożałowania bo ani na ten temat nie posiadasz wiedzy ani tym bardziej kompetencji aby je oceniać, więc nie bądź żałosny.

Także daruj nam już czytanie tych durnowatych wypocin jak to leczenie niczym się nie różni od naprawiania samochodów i te same zasady miałyby się tyczyć zarówno dziupli gdzie się wymienia opony i rozbiera kradzione auta jak i przy usługach medycznych.
[#50] Re: x1000 na sprzedaz

@lekarz_med, post #49

Właśnie nie biznes jak każdy inny ale jak widać nie jesteś w stanie tego ogarnąć.

Jest takim samym biznesem jak kazdy inny i nie potrzebuje specjalnych juz tak rozleglych regulacji, to dt. zawodu lekarza, prawnika itp. uprzywilejowanych swietych krow zyjacych w swoich wlasnych komunach. Wbij sobie to do lekarskiego czerepa skoro pojac nie potrafisz. Na ten temat nie posiadasz zadnych kompetencji tzn. nie jestes menedzerem, jak bys mial chocby blade pojecie to wiedzialbys, ze to taki sam biznes jak kazdy inny. Sprzedajesz swoje uslugi, tak, to nie roznisz sie niczym od innych. Do doktora Judyma to masz daleko...

Przytyki ad personam co do mojego leczenia są godne pożałowania bo ani na ten temat nie posiadasz wiedzy ani tym bardziej kompetencji aby je oceniać, więc nie bądź żałosny.

Ciebie to oceniaja pacjenci ew. menedzer po wynikach, a nie inne pozal sie boze polskie lekarzyny z izby chorych lekarzy, ew. moga ocenic Cie biegli sadowi lekarze, bynajmniej nie potrzeba do tego specjalnego sadu lekarskiego itp. bubli prawnych mnozacych byty ponad potrzebe, dublujacych instytucje jak w hitlerowskim panstwie...

Zreszta patrz na siebie, Ciebie oceniac nie wolno, ale Ty wyzywac od znachorow innych lekarzy mozesz, przeciez to pan lekarz z Polski, obelgami rzuca na lewo i prawo, ale lekarz, choc tez nt. ich leczenia guwno wiesz :).
[#51] Re: x1000 na sprzedaz

@gx, post #50

Leczenie to nie jest zwyczajne sprzedawanie usług.
Nie jest to biznes ale co ty pożal się boże manager od siedmiu boleści możesz o tym wiedzieć.
Miałeś szansę się dowiedzieć rozmawiając z lekarzem ale widać jesteś zbyt tępy/glupi/oraniczony aby to pojąć. Trudno, umrzesz w nieświadomości.

Teraz to już jesteś nie tylko żałosny ale wręcz śmieszny.
Nikt nigdy nie ocenia lekarza po wynikach, a tym bardziej jakiś głupkowaty manager.
Sam taki poroniony pomysł wzbudza jedynie pusty śmiech.

Guwno (celowo powtórzony błąd) to widać wiedzieli te twoje konowały, których chciałeś tu na czarno przemycić.
Gdyby cokolwiek sobą reprezentowali to nie mieliby problemów z pracą tutaj.

Porównania Polski do hitlerowskich Niemiec nawet nie ma co komentować...
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem