6 - brak wygodnej możliwośći owinięcia overlaya w dowolnym oknie, dlatego mui mplayer działa tak jak dziala na os4
12 - morphos ma więcej klas i są one bardziej rozbudowane z tym nie ma co dyskutować, wystarczy przejrzeć autodoce, to dlatego OS4 updatował klasy swoje do poziomu MUI4, ale i tak nie w pełni i nie wszystkie
14 - taby, historia, wyszukiwanie, klikanie na linki, możliwe, że na os4 jest podobnie, kiedyś widzialem i była jakaś blaga, może teraz jest inaczej:
15 - vpdf jest oparty o najnowsze źrodła popplera, amipdf jest oparty o zrodla starsze, amipdf ma ten plus, że działa kopiowanie tekstu (kopiowanie bedzie dopiero w morphosie 3.2) ale vpdf ma dużo bardziej zaawansowany moduł drukowania (wiem co pisze, bo to moje dzieło)
17 - czy w OS4 jak chcę zapisać obrazek to program wygeneruje mi okienko z prefsami do datatypów dostępnych w systemie, czy można w dowolnym programie (obslugujacym datatypy) zapisać w supportowanych programach i czy bez rekompilacji programu można dodać zapisywanie?
19 - nie wiem jakie mogą być uwagi, że duża część osób od Morphosa to Polacy
20 - wypożycz minisa, sam zobaczysz
21 - niewielka liczba wspieranych typów modeli z AV jest faktem
22 - czy os4 po kliknieciu na archiwum montuje archiwum jako dysk?
@Mufa, post #1
Rzeczywiscie nie ma co tutaj dyskutowac MOS ma klasy tylko dla MUI, AmigaOS dla MUI i Reaction, sprawa prosta.
Po co mi dodatkowe okienko
Takie ze nie jest to zadna zaleta systemu, no chyba ze uwazasz ze nasza rasa jest lepsza i glosisz hasla "Polska dla Polakow".
Do tego nie musze wypozyczac. Ambienta juz widzialem, ba nawet zrobilem kiedys film - prezentacje o tym jak bardzo ow twor zatraca amigowy feeling.
To nie jest zadna zaleta, tylko niepotrzebny bajer
@Mufa, post #1
@Mufa, post #4
@michal_zukowski, post #6
@michal_zukowski, post #3
na pkt 6 odpowiem jak znajde wątek na aw.net powtierdzający moją tezę
@Mufa, post #7