@gx, post #22
Cenowo dzieli przepasc np: za cene byle jakiego PeCeta od Apple mozna miec calkiem wypasionego PeCeta nie od Apple
@Deftronic/..., post #28
No tak, ale zaznaczam przecież cały czas, że chodzi o drogę oficjalną.
@Deftronic/..., post #31
... na którego oficjalnie nie ma OS X.
starsze osoby które staneły przed koniecznością korzystania z komputera
@MDW, post #24
Dlaczego niektórzy tak bardzo przejmują się tym kto na co wydaje SWOJE pieniądze?
@KJB, post #36
są ludzie którzy przepłacają za peceta marki Apple tylko dlatego bo chcą bezstresowo używać Mac OS X
@MDW, post #30
Pisząc o "mizernej" emulacji 68k pewnie nie miałeś namyśli emulacji procesora 680x0 (bo ta jest w MorphOSie rewelacyjna) tylko kompatybilność z niesystemowymi aplikacjami
Tu oczywiście jest kiepsko, bo emulacja 68k to nie emulacja AGAty czy Pauli.
(...)- AmiTradeCenter...
To wszystko działa idealnie i szybciej niż na najszybszej Amidze.
@jubi, post #38
@gx, post #37
to niech sobie przeplacaja, tylko po co ta sciema o jakiejs lepszosci , jak tu wyglada sprawa raczej na odwrot..
mi nasuwaja sie wtedy pytania, czy aby na pewno wszystko z tymi osobami jest okej...
@MDW, post #40
W takiej sytuacji odpalenie dowolnie szybkiego sprzętu z AmigaOS3 na pokładzie jest dla mnie jak powrót do 1997
Normalnie programy powstają pod nowe systemy, a od czasu do czasu z łaski czy w przypływie nostalgicznego nastroju ktoś coś wyskrobie dla AmigaOS3.
@jubi, post #46
@Deftronic/..., post #42
@MDW, post #47
Dziubać to ja mogę w platformach, które są moim hobby, a nie tylko narzędziem. Narzędzie ma umożliwiać zrobienie czegoś i używanie go samo w sobie nie jest celem.
Mnie interesuje rozwijany system o filozofii amigowej, a nie dowolny inny system, który zazwyczaj jest znacznie nowocześniejszy.
@jubi, post #49
@jubi, post #49
@MDW, post #57
Wszystkiego możemy jeszcze dotknąć. Jeżeli chcemy to możemy nawet bardzo mocno zmienić mechanizmy działania tego systemu. Jeżeli ktoś dałby nam AmigaOS, MorphOS czy AROS w postaci samych plików w jednym katalogu to myślę, że każdy Amigowiec w 30 minut złożyłby z tego działający poprawnie system operacyjny.
nigdy bym nie przypuszczał, że idea Jaya Minera będzie się tak rozwijała wiele lat po upadku ostatniego tak naprawdę komercyjnego właściciela
@MDW, post #57
@sando, post #59