[#61] Re: ARES M-7

@jubi, post #58

Masz rację, powinienem napisać "ekipę Minera". Akurat Miner był bardziej sprzętowcem. Chociaż na pewno chciał żeby na jego maszynie był system okienkowy, z multitaskingiem. Konsolę do gier to z Amigi zrobiło Commodore i ludzie. To były takie czasy, że wartość miał sprzęt, a system każdy traktował jako mało istotny element. :) Bill Gates jako jeden z nielicznych od początku zdawał sobie sprawę z wartości softu/systemu w porównaniu ze sprzętem. Kiedyś były szef Amstrada przyznał, że bardzo się mylił nabijając się ze, stawiającego na soft, Microsoftu w jego początkach kariery. :)

Ludzkość nie potrafiła docenić wtedy systemu operacyjnego. Większość świata używała MS-DOS i byli z tego zadowoleni. Nawet taki czarny ekran z literkami to był wręcz symbol profesjonalizmu. :) Sam pamiętam jak na początku lat 90 kolega pokazał mi na Amidze 500 uruchomionego Deluxe Painta, a w tle Workbench, FontEDitor, zegarek i preferencje systemowe. Przełączał ekrany i próbował mi wytłumaczyć ideę multitaskingu. Nie zakumałem po co miałbym uruchamiać więcej niż jeden program. :) Tym bardziej, że i tak przy 1MB RAM i bez dysku twardego nie można było poszaleć.
[#62] Re: ARES M-7
[#63] Re: ARES M-7

@jubi, post #29

No to mnie masz, bylem przekonany ze nie pojdzie. Zatem powinno isc na mos.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem