@jubi,
post #58
Masz rację, powinienem napisać "ekipę Minera". Akurat Miner był bardziej sprzętowcem. Chociaż na pewno chciał żeby na jego maszynie był system okienkowy, z multitaskingiem. Konsolę do gier to z Amigi zrobiło Commodore i ludzie. To były takie czasy, że wartość miał sprzęt, a system każdy traktował jako mało istotny element. :) Bill Gates jako jeden z nielicznych od początku zdawał sobie sprawę z wartości softu/systemu w porównaniu ze sprzętem. Kiedyś były szef Amstrada przyznał, że bardzo się mylił nabijając się ze, stawiającego na soft, Microsoftu w jego początkach kariery. :)
Ludzkość nie potrafiła docenić wtedy systemu operacyjnego. Większość świata używała MS-DOS i byli z tego zadowoleni. Nawet taki czarny ekran z literkami to był wręcz symbol profesjonalizmu. :) Sam pamiętam jak na początku lat 90 kolega pokazał mi na Amidze 500 uruchomionego Deluxe Painta, a w tle Workbench, FontEDitor, zegarek i preferencje systemowe. Przełączał ekrany i próbował mi wytłumaczyć ideę multitaskingu. Nie zakumałem po co miałbym uruchamiać więcej niż jeden program. :) Tym bardziej, że i tak przy 1MB RAM i bez dysku twardego nie można było poszaleć.