[#1] PS 4 czy Xbox One?
Tak jak w temacie co lepiej używać? Pomijając cenę zakupu. Interesują mnie uwagi/opinie obecnych użytkowników tych konsol.
Zastanawiam się na zakupem, którejś z nich. "Moje wymagania":
- konsola dla dzieciaków ;) - synowie mają 5,5 i 7 lat
- myślę, że by grali w fifę i jakieś platformówki odpowiednie dla ich wieku,
- sam chciałbym poskakać przy niej trochę tzn poruszać się - dokładnie to spróbować swoich sił w tańczeniu:D, muzykę to wiem że grają
-internet będę miał LTE jakieś 20GB limit danych na miesiąc oraz chyba od 24:00 do 12:00 w południe bez limitu; ten limit do wykorzystania na kompie, na konsoli i na smart TV(niewiele tych danych do odebrania/przesłania)
- filmy lubię oglądać ale kinomanem jakimś tam zagorzałym nie jestem
- dobrze aby znalazł się jakiś soft i dla żony :D,
- jak wygląda granie po necie? głównie chodzi o płacenie - abonament? ile? itp...

Na co zwracać uwagę przy zakupie? Skłaniam się do PS 4 z 2 padami(jeden pretekst mniej do kłócenia się kto ma grać) oraz kamerą do sterowania grami ciałem. Wszelkie uwagi mile widziane.
[#2] Re: PS 4 czy Xbox One?

@Tomski, post #1

Nie mam żadnej z konsol, ale moim zdaniem kinect jest nie do podrobienia. Technicznie obie konsole są podobne. Dla mnie sprawę przesądza wspomniany kinect. A może warto poszukać Xboxa 360 ma już sporą bazę gier i będą tańsze niż nowości z XONE.
[#3] Re: PS 4 czy Xbox One?

@Ender, post #2

360 to już stary sprzęt. Porównując choćby RAM 8GB w nowych konsolach. Raczej zastanawiam się nad nowszym sprzętem - czekam na okazję przed świętami i za gotówkę bym nie brał(zero rat rządzi).
[#4] Re: PS 4 czy Xbox One?

@Tomski, post #3

Korekta zero rat=zero procent.
[#5] Re: PS 4 czy Xbox One?

@Tomski, post #1

Ja Ci nie podpowiem którą konsolę kupić bo specyfikację mają podobną (no, PS4 jest, przynajmniej teoretycznie, nieco szybsza). Tak naprawdę popatrz czy interesują Cię jakieś exy na którąś konkretną konsolę. FIFA jest na obie konsole. Just Dance jest chyba też na obie - ja mam na PS4 i faktycznie można się wyżyć. Największy problem będziesz miał z Internetem - 20GB może nie wystarczyć na zassanie jednej gierki. O ile do samej gry LTE spokojnie powinien wystarczyć to będziesz musiał ograniczyć się do pudełkowych wersji gier. Ale pozostają jeszcze uaktualnienia, które potrafią "ważyć" po kilka-kilkanaście GB i zasysają się automatycznie.
Co rozumiesz przez soft dla żony? Jakby co to to Player jest i polskie tasiemce tam znajdzie.
Za granie w sieci zdaje się musisz płacić i tu i tu (nie dotyczy to gier w których i tak płacisz abonament, czyli np. Final Fantasy). Cena chyba podobna. W obu przypadkach jeśli płacisz to co miesiąc możesz za darmo ściągnąć kilka gier. Są to co prawda zwykle indyki ale trafiają się perełki (Resogun, Trine).

Co do padów to te od PS4 wydają mi się wygodniejsze. Miałem w łapach pad od XBO i jakoś mi nie leżał, ale to może być kwestia przyzwyczajenia.

Ostatnia aktualizacja: 18.11.2014 14:14:48 przez Jenot
[#6] Re: PS 4 czy Xbox One?

@Jenot, post #5

Skłaniam się do PS4 ze względu m.in. na to, że podobno XBO potrzebuje być nonstop wpięty do netu aby móc z niej korzystać. Konsola nie uruchomi się bez netu. Jakby tego było mało to wielki brat poprzez kinecta podsłuchuje. On tez jest cały czas włączony i nie można go wyłączyć - chyba, że całą konsolę wyłączy się z pądu. Takie info przynajmniej znalazłem na sieci.
Obawiam się, że limity wykończą się szybko ale cała nadzieja w tym, że limitów nie będę miał od 24:00 do 12:00 i wtedy będzie zapuszczało się aktualizacje/ściąganie. Martwi mnie płacenie aby grać poprzez neta. Pewno na początku wystarczy granie w pudełkowe gry. Zresztą kto będzie miał tyle czasu aby tyle grać;) ...
[#7] Re: PS 4 czy Xbox One?

@Tomski, post #6

PS+ 163zł/rok - jakoś strasznie dużo to nie jest a na pewno będzie kilka fajnych gier. A jak masz jeszcze PS3 (albo planujesz) to o miesiąc jest kilka naprawdę dobrych gier za darmo - do tej pory były m.in. Bioshock Infinite, Dead Space 3, NFS MW, Assassin's Creed 3, Far Cry 3, Pro Evolution Soccer 2013 czy Crysis 3. Podejrzewam, że i dla PS4 będą pojawiać się coraz lepsze tytuły (ma być Infamous First Light). Na PS3 tak naprawdę da się grać tylko mając opłacony PS+, nic nie kupując. Bez opłacania PS+ zostają Ci praktycznie tylko gry Single Player.
[#8] Re: PS 4 czy Xbox One?

@Tomski, post #6

Ja bym sobie kupił nowego Xboxa z tego powodu że mam 360 z Sony to mam tylko PSX i Ps2. Co do kinect to mam ale nie podpięty co do Live to kupuje na allegro na trzy miesiące cena koło 50 złotych, gry można niby kupować od resselerów nie wiem czy to jest legalne czy nie raz tak kupiłem tylko Premmium do BF3.

Zniknęły punkty MS i teraz trzeba kupować wszystko za złotówki dlatego co miesiąc dają dwie gry teraz jest Red Faction. Punkty można kupić dalej i po przeliczeniu wychodzi najkorzystniej, tak samo można kupić karty przedpłacone.

Oczywiście nie opłaca się kupować nowych tytułów w Marketplace wersje fizyczne wychodzą taniej, ale w takim wypadku trzeba wachlować płytami. np BF3 z wszystkimi aktualizacjami zainstalowany na dysku zajmuje 30 GB.
[#9] Re: PS 4 czy Xbox One?

@amizet, post #8

Nie mam innych konsol. To by była pierwsza konsola w moim domu. Jeśli 163zł na rok, w tym jakieś darmowe gry, to jeszcze można wykupić taki abonament - na pewno nie na początku go by kupił.
Dla żony soft to jakieś gry dla niedzielnych graczy. Choć żona grała też w Wow, Diablo 3 oraz gra od czasu do czasu w jakieś facebookowe gierki. Przy abonamencie pewno znajdzie się tego typu gierki.
Nie mam jakichś ulubionych gier konsolowych dlatego tym się nie kieruję przy zakupie konsoli. Mnie interesują gry strategiczne, tzw latające kwadraty typu East Front, Panzer General(wiem, że to są starocie:D), Wot jak i gry Blizzarda(z małymi wyjątkami).
Teraz trzeba uzbroić się w cierpliwość i czekać na jakieś sensowne oferty świąteczne a jak nie będzie nic sensownego to po świętach.

Ostatnia aktualizacja: 18.11.2014 21:55:29 przez Tomski
[#10] Re: PS 4 czy Xbox One?

@Tomski, post #9

Lecz też darmowe gry na xbox one to nie są jakieś nowe tytuły sam zobacz /link/, po za tym MS zaczął oferować gry za darmo gdy wprowadził system monetarny, wcześniej jakieś Arcade też czasami oferowali.

Panzer General: Allied Assault
fajna gra grałem trochę w demo

Może to moje jakieś dziwne skojarzenie, ale Xbox One do uruchomienia gier z Xbox 360 potrzebuje emulacji PowerPC, a jak wiadomo WinUAE oferuje taką emulacje, ale te fakty nie mają ze sobą nic wspólnego jak myślicie?
[#11] Re: PS 4 czy Xbox One?

@Tomski, post #9

Miałem wątpliwość, czy w ogóle się wypowiadać, bo nie mam ani PS4 ani Xboxa. Po pierwsze to uważam, że sytuacja na rynku konsol wybór jest patologiczna - 3 producentów, co to za konkurencja? Raczej kartel.

Mam PS Vita i dość często gram na niej w podróży (niestety muszę sporo jeździć, a w domu nie mam czasu grać i tak). W zasadzie nie mogę się przyczepić do jakości wykonania, ani działania usług online Sony. Zarówno konsola jak i owe usługi działają stabilnie, nie ma losowych padów itd. Ceny są jakie są, generalnie dość wysokie. W normalnych warunkach najlepiej kupować wydania na fizycznych nośnikach, ale czasami zdarzają się promocje (przed świętami itd.), gdzie dobre gry można kupić online nawet po 50-70zł (ja Persone 4 kupiłem chyba za 70zł, a normalnie kosztuje 2x tyle). Nie mam wspomnianego abonamentu PS+, ale czasami widzę w sklepie, że daje on jeszcze więcej okazji do kupienia gier taniej (albo otrzymania za darmo).

Z pewnością Xboxa bym nie kupił. Mało która firma ma taką historię dostarczania wątpliwej jakości produktów, przy jednoczesnym robieniu swoich klientów w wała, jak MS. Wspomniane punkty w ich sklepie zostały wycofane tylko dlatego, że to było jawne złodziejstwo... Jasne, Sony też nie jest kryształowe tutaj, ale jeśli już decydować się na wspieranie karteli, to trzeba wybierać mniejsze zło ...
[#12] Re: PS 4 czy Xbox One?

@Jenot, post #5

A jak wygląda sprawa sterownia ciałem w PS4? Czy wystarczy sama kamera, tak jak w Xboxie? Czy też trzeba zaopatrzyć się w te pałeczki podobne do tych z PS3?
[#13] Re: PS 4 czy Xbox One?

@Tomski, post #12

Wystarczy sama kamera - testowane na Just Dance i Playroomie. Zresztą zdaje się, że na razie na niczym innym się tego potestować nie da. ;)
[#14] Re: PS 4 czy Xbox One?

@Jenot, post #13

Gdybym miał wybierać wybrał bym pewnie PS4 i jakiś komplet gier typu Jack and Dexter, Sly Cooper, Ratchet and Clank.
[#15] Re: PS 4 czy Xbox One?

@Gżegżółka, post #14

Akurat żadnej z tych gier nie ma chyba na PS4. Na razie najbardziej wciągnęły mnie trzy tytuły:
1. Wolfenstein The New Order
2. the Last of Us Remastered
3. Middle Earth Shadow of Mordor
Kupiłem co prawda więcej ale okazało się że reszta to nie moje klimaty, największe rozczarowania to Watch Dogs (po godzinie mi się znudziła) i Destiny (grafika, muzyka i dźwięki zwalają z nóg ale kampania single player strasznie krótka, dużo lepiej wypada multi ale na to nie mam zwykle czasu).
[#16] Re: PS 4 czy Xbox One?

@Tomski, post #1

Tylko PC :) Nowe "g...okonsole" nie dość, że technicznie są słabe to i brakuje porządnych exlusivów. Z godnych uwagi tytułów to XboxOne (czy to jeszcze Xbox?? czy tak jak AmigaOne :)) ma Forzę, Halo Collection, PS4 ma Killzone SF, DriveClub i... tyle :)
Reszta gier multiplatformowa wyglądająca i działająca najlepiej na PC.
Przy okazji mam do sprzedania białą PS4 500GB, niewiele używana. Cena do dogadania
[#17] Re: PS 4 czy Xbox One?

@lupus, post #16

Lupus: ja mam dość mocnego maka, na którym gram czasem w Diablo 3, teoretycznie mógłbym zainstalować Windę żeby mieć dostęp do większej bazy gier, mogę podłączyć pada z PS4 a gram na konsoli. Nie wiem dlaczego - jestem niedzielnym graczem i tak mi po prostu wygodnie. Jak żona ogląda coś w TV to podłączam do monitora, jak chcę zagrać na dużym ekranie z dźwiękiem przez wzmacniacz to podłączam do TV. Nie tracę czasu na instalację sterowników, na zastanawianie się czy komputer spełnia wymagania i czy gra będzie działać płynnie. Cholera - chyba się starzeję ;)
[#18] Re: PS 4 czy Xbox One?

@Jenot, post #17

czy gra będzie działać płynnie

Na obecnych konsolach mało która gra działa płynnie i nie występują ostre spadki płynności animacji, jak trzyma 30 kl/s to jest sukces.
[#19] Re: PS 4 czy Xbox One?

@Diabeł, post #18

No tak, ale nikt nie wypuści na konsolę gry która "siada" do 5fps a na pececie jednak trzeba uważać. Oczywiście można kupić peceta z górnej półki ale...
- będzie kosztował duuużo więcej niż konsola,
- za rok, dwa przy zakupie nowych gier i tak będziesz musiał sprawdzić czy wszystko będzie śmigało OK (ja do końca życia konsoli będę miał pewność, że gry będą działać płynnie, oczywiście kosztem ilości trójkątów, efektów itp. ale ja się o to nie będę musiał martwić).
[#20] Re: PS 4 czy Xbox One?

@Jenot, post #19

nikt nie wypuści na konsolę gry która "siada" do 5fps a na pececie jednak trzeba uważać.

nie prawda, są na konsolach gry które osiągają lepsze wyniki niż 5 fps

będzie kosztował duuużo więcej niż konsola

nie prawda, za cenę nowej konsoli złożysz przyzwoitego PC, który spokojnie pociągnie gry w lepszej jakości niż konsola

za rok, dwa przy zakupie nowych gier i tak będziesz musiał sprawdzić czy wszystko będzie śmigało OK (ja do końca życia konsoli będę miał pewność, że gry będą działać płynnie, oczywiście kosztem ilości trójkątów, efektów itp. ale ja się o to nie będę musiał martwić).

nie prawda, na ps3 w niektóre gry pod koniec jej żywota w niektóre gry nie dało się grać tak cięły przeokrutnie

Ostatnia aktualizacja: 30.11.2014 21:18:53 przez Diabeł
[#21] Re: PS 4 czy Xbox One?

@Jenot, post #19

Plus do tego należy dodać, że skoro teraz nowe konsole dostają zadyszki i mają problemy uciągnąć gry w oprawie "standardowej" - to za dwa lata powstanie między nimi a PC tak gigantyczna przepaść że nie będzie nawet o czym mówić.
[#22] Re: PS 4 czy Xbox One?

@Diabeł, post #20

Jak ja lubię jak ktoś cytuje tnąc i wypaczając sens całego zdania.

nie prawda, są na konsolach gry które osiągają lepsze wyniki niż 5 fps

Pewnie, że są tylko jak to jak to się ma do zdania, które ja napisałem? Jeszcze raz, tym razem bez kolokwializmów - nikt nie wypuści na konsolę, w której fps będzie spadał do 5fps, a jak masz PC to musisz sprawdzać, czy Twój sprzęt mieści się w tzw. rekomendowanej konfiguracji.

nie prawda, za cenę nowej konsoli złożysz przyzwoitego PC, który spokojnie pociągnie gry w lepszej jakości niż konsola

Oczywiście, że złożysz przyzwoitego PC, tylko znów wyciąłeś początek zdania... "przyzwoity" != "z górnej półki". Chodziło mi o taki, który ma konfigurację spełniającą wymagania najnowszych gier w najwyższych detalach i rozdzielczości. Nie zmieścisz się w cenie konsoli choćbyś nie wiem jak się starał.

nie prawda, na ps3 w niektóre gry pod koniec jej żywota w niektóre gry nie dało się grać tak cięły przeokrutnie

Jedziesz... które? Mam jeszcze PS3 - sprawdzę (o ile nie będę musiał wydać kilkuset PLN). Nawet jeśli fpsów jest mniej to na pewno nie poniżej grywalności. Weź wypasionego PC z 2006 roku i nową grę. Będzie chodziła lepiej od nowej gry na PS3, która też została wydana w 2006r? Baaardzo wątpię.

Mi chodzi o komfort użytkowania - kupuję grę na konsolę zastanawiając się jedynie czy jest "miodna" - nie interesują mnie pierdoły w rodzaju wymagań sprzętowych, fpsów, rozdzielczości itp. Kiedyś się w to bawiłem, teraz nie mam czasu/nie chce mi się. Konsola pod tym względem daje mi komfort podobny do Amigi - jedyne wymaganie, jakiego mogłem się spodziewać to AGA i ewentualnie RAM. Reszta mnie nie interesowała (dobra, trochę naciągam ale w latach dziewięćdziesiątych komfort grania na Amidze to i tak był kosmos w porównaniu z PC).
[#23] Re: PS 4 czy Xbox One?

@Diabeł, post #21

Która gra dostaje zadyszki? Bo owszem problemy są - ale raczej z serwerami nie potrafiącymi obsłużyć graczy online (vide wtopa z Driveclub). Nie spotkałem gry, która by się cięła (a kilka ich mam).
Ja nie twierdzę, że PC się do gier nie nadaje - nie wyobrażam sobie gry w WoW, Diablo czy Starcrafta na konsoli (chociaż Diablo niby jest). Do tego najlepiej się nadaje komputer. Ale do Shooterów, TPP jednak wolę konsolę. Ja wiem - celowanie myszą jest precyzyjniejsze itd... ale dla mnie liczą się w tym przypadku inne zalety. Gry to gry - a radość z grania jest dla mnie najważniejsza.
[#24] Re: PS 4 czy Xbox One?

@Jenot, post #22

Jak ja lubię jak ktoś cytuje tnąc i wypaczając sens całego zdania.

Dobrze, będę cytować całe zdania.

Pewnie, że są tylko jak to jak to się ma do zdania, które ja napisałem? Jeszcze raz, tym razem bez kolokwializmów - nikt nie wypuści na konsolę, w której fps będzie spadał do 5fps, a jak masz PC to musisz sprawdzać, czy Twój sprzęt mieści się w tzw. rekomendowanej konfiguracji.

Oczywiście, że wypuszczają takie gry na konsole, a jak masz PC to nie musisz sprawdzać, czy Twój PC mieści się w tzw. rekomendowanej konfiguracji bo jest jeszcze konfiguracja minimalna(no chyba, że chcesz grać w maksymalnych ustawieniach - rozdzielczość 4K, wszystkie ustawienia na maksimum itd).

Oczywiście, że złożysz przyzwoitego PC, tylko znów wyciąłeś początek zdania... "przyzwoity" != "z górnej półki". Chodziło mi o taki, który ma konfigurację spełniającą wymagania najnowszych gier w najwyższych detalach i rozdzielczości. Nie zmieścisz się w cenie konsoli choćbyś nie wiem jak się starał.

Przyzwoity = na którym osiągniesz i tak lepszą jakość grafiki niż na konsoli. Nie mówię o monstrach typu Tytan w 3xSLI za 30 tysięcy złotych.

Jedziesz... które? Mam jeszcze PS3 - sprawdzę (o ile nie będę musiał wydać kilkuset PLN). Nawet jeśli fpsów jest mniej to na pewno nie poniżej grywalności. Weź wypasionego PC z 2006 roku i nową grę. Będzie chodziła lepiej od nowej gry na PS3, która też została wydana w 2006r? Baaardzo wątpię.

Pierwsze z brzegu, GTA4? Enslaved? Mafia 2? Fifa 11? Bayonetta? Co do reszty to biorę mafię i odpalam na 8600gt i wszystkie ustawienia ustawiam na NISKIE i wygląda i działa lepiej niż na PS3. NA 8800gtx z końca 2006 roku odpalisz wszystkie gry na NISKICH ustawieniach i będą wyglądać lepiej niż na Ps3 lub porównywalnie lecz z dużo większą rozdzielczością.

Komfort grania na PC obecnie jest dużo lepszy, bo możesz podłączyć co chcesz i jak chcesz, nie musisz się martwić jak kiedyś wymaganiami. Wygodnie na kanapie z jakimkolwiek padem/myszką/kierownicą/klawiaturą/co tylko sobie zażyczysz i grasz w jakich chcesz ustawieniach i w jakich tylko sobie zażyczysz rozdzielczościach. Do tego gry po tak śmiesznych cenach(cyfrowa dystrybucja rządzi), że tylko brać i grać.
[#25] Re: PS 4 czy Xbox One?

@Jenot, post #23

Ja wiem - celowanie myszą jest precyzyjniejsze itd

Podłączasz do PC jakiegokolwiek pada sobie zażyczysz.
[#26] Re: PS 4 czy Xbox One?

@Tomski, post #1

Jak ma być dla dzieci to żadna...
Kup im WiiU. Ewentualnie PS3.

Xbone i PS4 to świetne sprzęty, ale obecnie raczej dla dorosłych, świadomych fanów gier...
Konsolki dopiero się rozkręcają - jak ktoś średnio siedzi w tmacie konsol i gier - nich poczeka, przynajmniej do połowy przyszłego roku.

A tak prezentują sie giereczki na PS4, gry w 60 badź w 30 fps. Niemal zawsze w 1080p.

[spoiler]

i kilka filmikow

FC4
CoD:AW
jeszcze FC4
Destiny[/spoiler]
Screenshoty i filmiki zrobione przeze mnie, za pomoca funkcji systemowych PS4.

Ostatnia aktualizacja: 01.12.2014 08:35:47 przez michalmarek77

Ostatnia aktualizacja: 01.12.2014 08:41:21 przez michalmarek77

Ostatnia aktualizacja: 01.12.2014 08:42:18 przez michalmarek77

Ostatnia aktualizacja: 01.12.2014 08:44:37 przez michalmarek77
[#27] Re: PS 4 czy Xbox One?

@michalmarek77, post #26

Zdecydowałem się na PS4. Nawet prawie już kupiłem ale pomyliłem sposób kredytowania(chciałem raty bez procentów a wziąłem inne kredytowanie, niestety nie było to czytelne przy składaniu zamówienia) i musiałem anulować. Dzisiaj będę jeszcze raz próbował złożyć zamówienie. Konsola z dwoma padami wyjdzie tysiąc siedemset sześćdziesiąt zł plus 20zł kurier. Nie udało mi się taniej znaleźć konsoli z metodą płatności kredyt 0% odsetek.

A gierki to dla dzieciaków wystarczy na początek Fifa15, Minecraft potem będą urodziny/imieniny dzieciaków to dostaną jakieś inne gierki np. LBP 3 czy też coś co będzie nadawało się do sterowania ciałem....
Choć teraz też dałeś mi do myślenia z tą inną konsolą. Ale prawda jest też taka, że teraz jest okazja z świętami załatwić prezent dla całej rodziny. Potem w połowie roku to już nie będzie okazji aby kupić taki sprzęt. Jeszcze przyjrzę się tej WiiU ...

Ostatnia aktualizacja: 01.12.2014 11:12:12 przez Tomski
[#28] Re: PS 4 czy Xbox One?

@Tomski, post #27

To świetny zakup i dobry sprzet.
Zainwestuj w PS+ - 29zl /mc ewentualnie mniej niz 200 zl/12mc+1 gratis.
Miesiecznie 6 gier /2 na PS4, 2 na PS3, 2 na Ps Vita/ + mozliwosc grania online na PS4.
Jak chcesz "poskakac" kup PS Camera - sa jakies gry to wykorzystujace, nie jestem w temacie bo porazce , jaka jest Kinect i Kinect 2, za żadne skarby nie zamierzam zbliżać się do czegokolwiek umozliwiajacego obsluge/granie bez kontrolera....
Dal dzieciakow to obecnie raczej tylko seria Lego i Knack...Lego to tony frajdy dla dzieciaków. Polecam.
No a reszta to juz sam miód, choć raczej dla dorosłych graczy. No i nie tani, ale przynajmniej gry mozna odsprzedawac /wymieniac wiec nie ma tragedii i nawet z realtywnie skromnym budzetem nie powinno byc problemow...

Edit

Przyjrzyj, przyjrzyj :) WiiU /jak kazda konsola Nintendo/ to fenomenalny sprzet i przede wszystkim, raczej bezpieczny, jesli chodzi o content w grach dla dzieciakow. Polecam!
No i zycze frajdy z zabawki! Bedziesz ja mial.

Ostatnia aktualizacja: 01.12.2014 11:12:55 przez michalmarek77
[#29] Re: PS 4 czy Xbox One?

@michalmarek77, post #28

Lego znamy. Dobra zabawa - dzieciaki grają ze sobą na jednej klawiaturze i nie kłócą się przy tym a to jest bezcenne:D. Grają w Lego Władce pierścieni oraz Lego Piraci na PC - to raczej te dwie gry nie kupi się na konsole.
[#30] Re: PS 4 czy Xbox One?

@michalmarek77, post #26

Świetne zrzuty ekranu w 60 klatkach na sekundę i w 1080p. Fajnie, że prawie wszystkie te gry są na PC, wyglądają i chodzą na nim dużo lepiej i kosztują 1/3 tego co na sequelstation4.

obecnie raczej dla dorosłych, świadomych fanów gier...

Raczej dla gejmingkontentfeel frajerów, którzy lubią jak się ich dyma i karmi odgrzanymi piąty raz kotletami polanymi sosem grzybowym.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem