@ZbyniuR, post #27
"...ale wśród zwierząt zdarzają się..." - Taaa nie zapominajmy o homoseksualizmie, zaobserwowano go u setek gatunków, głównie ssaków, a u żyraf pedzie to aż 70% samców.
Myślę że kobietom które z jakiś powodów rozważają to by usunąć ciążę nie przychodzi do głowy szantaż moralny, bo to by oznaczało ogłoszenie światu swojego zamiaru, a założę się że większość woli utrzymać to w dyskrecji.
Dostrzegam odcienie szarości tam gdzie inni widzą czarno-biało. Idąc dalej w kierunku roztkliwiania się nad fasolkami można dojść do absurdalnego wniosku że onanizm to ludobójstwo.
Kurczaki, barany i krowy też mają (ręce, nogi, głowy)... a szamasz ich trupy ze smakiem
@recedent, post #31
@Vato, post #33
@Dopuser, post #34
@Vato, post #35
@Dopuser, post #36
@Vato, post #37
@ZbyniuR, post #38
Zawsze mnie to dziwiło że kościół tak się roztkliwia nad zygotą a tymczasem w każdej jednostce wojskowej jest kapelan który zagrzewa do walki i usypia sumienia tych co mają iść do boju.
mnie się serce kroi jak widzę wrzeszczące ze strachu i bólu zwierzęta w ubojniach, dlatego jestem wegetarianinem.
mało kto o tym wie ale aż 3/4 zapłodnionych zarodków u ludzi obumiera samoistnie na bardzo wczesnym etapie rozwoju
walka o prawa nienarodzonych, co jednoznaczne jest z tym by ubezwłasnowolnić kobietę i zmusić ją do urodzenia dziecka
Nie ma takiego państwa które by dawało nienarodzonym jakieś prawa np przy podziale majątku zmarłego przodka w chwili gdy "beneficjent" jeszcze się nie urodził. Za to były w starożytnej (yyy eee teraz nie pamiętam czy Grecji czy jakiejś prowincji Cesarstwa Rzymskiego
ja po prostu wiem jak wygląda życie niechcianego dziecka, i dlatego sumienie mi nie pozwala by kogokolwiek na taki los skazywać
@Vato, post #33
@Daclaw, post #41
nie ma po co marnować energii a tym bardziej się denerwować
@Vato, post #42
nie ma po co marnować energii a tym bardziej się denerwować
@recedent, post #43
@Vato, post #44
Gdy jeszcze nie odczuwasz i nie masz świadomości bo mózg jeszcze nie zaczął działać to raczej coś innego niż człowiek który zasnął a rano się obudzi prawda?
bo chyba nie myślisz, że tym wątkiem coś zmienisz na Świecie
@recedent, post #45
@Vato, post #46
@Vato, post #44
@Vato, post #46
Pamiętaj, że są dwie strony konfliktu o tą sprawę.
Im więcej ty piszesz tym więcej przeciwna strona się nakręca na swoje.
tak samo kobieta, która wie że jej płód uzyska świadomość za 10 dni pójdzie usunąć wcześniej jeżeli taka jej wola
@recedent, post #49
@recedent, post #49
@ZbyniuR, post #51
Ciekawe czy nie miałbyś nic przeciw temu by istniało takie prawo które aby ratować czyjeś życie zezwalałoby na korzystanie z twoich organów i tkanek nawet wbrew twojej woli i protestom
@ZbyniuR, post #51
@Dopuser, post #53
@Vato, post #54
Według szacunków organizacji pozarządowych rocznie Polki usuwają kilkadziesiąt tysięcy ciąż.