Cześć,
Na wstępie powiem, że już dawno temu pisałem na ppa.pl o mojej grze. Niestety zrobiłem to w złym miejscu (przez co post został oznaczony jako OT), ale też i treść tego posta była dość "słaba". Po prostu nie przyłożyłem się do niego. Zrozumiałem to dopiero długo później. No nic to.
W każdym razie, mój kolega, użytkownik tego forum (bez nazwisk ;)) polecił mi abym się podzielił z Wami informacjami na temat mojej gry. Może się Wam spodoba. Od razu mówię, że gra jest tylko na PC. Dlaczego więc piszę to na tym forum? Bo jest to swojego rodzaju remake jednej z moich ulubionych gier na Amigę: Diggers. Grę zrobiłem samodzielnie, dłubiąc w niej "po godzinach" przez 4 lata...
Myślę, że większość z Was zna tę grę z Amigi. Dla tych co nie mieli przyjemności w nią zagrać kilka zdań o grze: Gracz kieruje 5-cio osobowym zespołem górników, którzy kopią długie i głębokie korytarze w poszukiwaniu drogocennych kruszców i metali. Gracz musi się zmierzyć z drużyną przeciwną, sterowaną przez komputer, a także z mieszkańcami kopalń czy podziemnych jaskiń, którzy nie będą zadowoleni z obecności naszych kopaczy. Same mapki/kopalnie są bardzo zróżnicowane. W ostatecznym sukcesie pomogą graczowi narzędzia, które można zakupić w sklepie.
Cechy gry:
- kampania i tryb "free play" (w sumie 20 mapek)
- 4 rasy górników, każda z innymi parametrami
- 5 rodzajów kopalń
- 21 rodzajów kruszców/metali do wykopania i sprzedania w banku
- 6 narzędzi do kupienia w sklepie
- 72 osiągnięcia do zdobycia
- dołączony edytor map
- gra bazuje na plikach zewnętrznych co umożliwia dodanie do niej dodatkowej zawartości (np. dodatkowej rasy górników)
Poniżej zamieszczam link do trailera gry:
-------------------------------------------
The Miners Trailer
Gra zdobyła uznanie użytkowników Steam Greenlight i jest dostępna na platformie Steam (dostępne jest również demo):
The Miners w serwisie Steam
A jak ktoś nie lubi Steama to może skorzystać z mojej strony "mini portfolio" :) aby zdobyć demo/grę z innych źródeł:
KLIK
Na koniec kilka screenów z gry aby móc szybko rzucić okiem jak to wygląda:
Ostatnia aktualizacja: 07.10.2016 23:21:08 przez nornik