[#1] Gdzie się podziały ciekawostki aukcyjne?
Nie ukrywam że to był jeden z ciekawszych wątków tego forum. Pokazywanie zły i dobrych praktyk przy kupnie czy sprzedaży sprzętu amigowego wprowadzało tu pewną transparentność w małym ale trapionym przez rożne patologie środowisku.

Jedna z wiadomości w tym watku powstrzymała mnie od zakupu od podejrzanego handlarza. A tak, wątku nie ma i cieżko śledzić jakie aukcje są na wstępie podejrzane a jakie godne uwagi.

Ostatnia aktualizacja: 10.05.2017 19:03:56 przez mdx
[#2] Re: Gdzie się podziały ciekawostki aukcyjne?

@mdx, post #1

Został prawidłowo zamknięty. Można podziękować Moderacji i wszystkim wielkim tego portalu, że zadbali o to żeby to "chorubsko" się nie rozpowszechniło ok, racja.
[#3] Re: Gdzie się podziały ciekawostki aukcyjne?

@amper, post #2

Może można taki wątek założyć w Hyde Parku? A może już tam jest? Nie wiem, nie zaglądam tam :)
[#4] Re: Gdzie się podziały ciekawostki aukcyjne?

@mdx, post #1

Mnie tež ten wątek uratował od utopienia 8 stowek.
[wyróżniony] [#5] Re: Gdzie się podziały ciekawostki aukcyjne?

@mdx, post #1

Najwyraźniej ten wątek godził w interesy redakcji .
[#6] Re: Gdzie się podziały ciekawostki aukcyjne?

@mdx, post #1

Gdzie sa piniondze?
[#7] Re: Gdzie się podziały ciekawostki aukcyjne?

@mdx, post #1

Komuś widocznie się tematyka nie spodobała i może też godziła w interesy niektórych ludzi z forum, tak jak to wcześniej przede mną już zostało napisane. Wszystko możliwe, faktem jest że ciekawostek aukcyjnych podobno ma już nie być.. Moim zdaniem powinno się wcześniej zrobić jakieś "referendum" i wtedy albo zamknąć temat, albo dalej ciągnąć. Oczywiście za "polowaniem na czarownice" w tamtym temacie nigdy nie byłem, ale czasem dobrze było się dowiedzieć o nieuczciwych "sprzedawcach".
[#8] Re: Gdzie się podziały ciekawostki aukcyjne?

@AD99, post #7

.
[#9] Re: Gdzie się podziały ciekawostki aukcyjne?

@mdx, post #1

https://youtu.be/GNrQbQyqAzw
[#10] Re: Gdzie się podziały ciekawostki aukcyjne?

@AD99, post #7

Dziwi mnie, że jeden z bardziej poczytnych wątkow znika ot tak, wedle widzimisie szanownej moderacji, bez słowa wyjaśnienia. Obserwując rożne manipulacje sprzedawców sprzętu amigowego, sadzę że taki wątek jest tu potrzebny, w celu informacyjnym i prewencyjnym.
Jeśli nawet bardziej aktywni tutaj użytkownicy potrafili 'opychać' sprzęt (oszczędzę nicków), ukrywając jego wady, to gdzie teraz Kowalski ma szukać punktu odniesienia, co jest akceptowalne w sprżecie retro a co ewidentną manipulacją? Nie każdy musi mieć doświadczenie handlarza sprzętem.
Piętnowanie cwaniaków powinno mieć wyższy priorytet niż ochrona dobrego imienia paru nędznych handlarzyn, zreszta jesli dojdzie do pyskówki od tego jest moderator by ją ukrócić.
I tak, nie ma ani śladu po wątku ani powodach zamknięcia..

Korekta, wątek sie odnalazł w historii przeglądarki, natomiast nadal wyglada to na zły dzień administracji: https://www.ppa.pl/forum/amiga/36065/ciekawostki-aukcyjne-2017/45#m567674

Ostatnia aktualizacja: 12.05.2017 01:18:04 przez mdx
[#11] Re: Gdzie się podziały ciekawostki aukcyjne?

@mdx, post #10

Zgodnie z innym wątkiem na forum i postulatami tam komentujących, wątki handlowe będą ograniczane a być może nawet eliminowane z forum.
[#12] Re: Gdzie się podziały ciekawostki aukcyjne?

@mailman, post #11

Który to wątek?
[#13] Re: Gdzie się podziały ciekawostki aukcyjne?

@mailman, post #11

A skoro już przenosisz wątek, to Pręgierz będzie działem bardziej adekwatnym (cyt. "Tutaj możecie sobie ponarzekać i popisać o tym, co Was "boli" w amigowym światku") niż (" Rozmowy na dowolny temat, który nie pasuje do innych kategorii").

W końcu po cichu znika wątek kontynuowany od paru lat.
[#14] Re: Gdzie się podziały ciekawostki aukcyjne?

@mdx, post #13

On wcale nie zniknął po cichu - skoro to wydarzenie przeoczyłeś to widocznie rzadko do owego tematu czy nawet na forum zaglądałeś.

Ostatnia aktualizacja: 12.05.2017 21:13:53 przez Falcon
[#15] Re: Gdzie się podziały ciekawostki aukcyjne?

@Falcon, post #14

Nie za bardzo rozumiem jak czyjeś odwiedziny na forum miały by być dla ciebie 'widoczne'. Które 5 min dyskusji przegapiłem? Po cichu znikł jak ten wątek zniknie w czeluściach hyde parku, po właśnie takiej 'jaśnie oświeconej' moderacji.

Szkoda, że znika użyteczny wątek na korzyść handlarzy złomem (zaznaczam, moje przypuszczenie, powody usunięcia watku aukcyjnego nadal nie zostały tu przedstawione). Czas spakować zabawki i wynieść się z tej piaskownicy.
[#16] Re: Gdzie się podziały ciekawostki aukcyjne?

@mailman, post #11

Chciałbym się zapytać czy mogę założyć wątek pt." Nieuczciwi Sprzedawcy"?
Pytam dlatego, bo zostałem właśnie kilka dni temu nabity w butelkę, a chciałbym się podzielić z wami przez kogo. Gościu sprzedaje różne sprzęty np. konsole, komputery(Commodore, czasem Amiga, Atari)itp.
Zależy mi tylko na tym, żeby wątek sprowadzał się tylko i wyłącznie do przestrogi przed takimi ludźmi. To nie miało by być drugimi "Ciekawostkami Aukcyjnymi", gdzie tematyka była różna, nie będę się rozpisywał - sami zresztą wiecie. Proszę tu o odpowiedź moderatora.
[#17] Re: Gdzie się podziały ciekawostki aukcyjne?

@AD99, post #16

Dodaj nowy post do tego wątku. Jeśli zacznie zbaczać z tematu - zadziałamy.
[#18] Re: Gdzie się podziały ciekawostki aukcyjne?

@recedent, post #17

OkOK, dzięki wielkieOK
[#19] Allegro arturowski12 Uwaga:-)
Witam
Chciałem tylko napisać, że dziś da się jeszcze kupić sprzęt w miłej atmosferze dobrego kontaktu i szybkiej wysyłki a sprzęt rewelacja choć opisany jako niesprawdzany to okazał się w 100 proc. sprawny Dziękuję, pozdrawiam i polecam sprzedającego.
link
[#20] Re: Allegro arturowski12 Uwaga:-)

@_heniek29cr_, post #19

Coś Ci się pomyliło. Komentarz wystawia się przez Allegro, nie przez PPA.
[#21] Re: Allegro arturowski12 Uwaga:-)

@recedent, post #20

Komentarz już wystawiłem ale czasem się tu czyta jakie to wałki robią na allegro więc chciałem pokazać, że nie wszyscy są tacy źli
Pozdrawiam
[#22] Re: Allegro arturowski12 Uwaga:-)

@_heniek29cr_, post #21

No to kto robi te wałki?
[#23] Re: Gdzie się podziały ciekawostki aukcyjne?

@mdx, post #1

Założenie nowego wątku na Hydepark chyba nie skończy się jego zamknięciem?
W wątku aukcyjnym były czasem ciekawe sytuacje opisywane...
[#24] Re: Gdzie się podziały ciekawostki aukcyjne?

@sid777, post #23

No właśnie pora chyba rozpocząć ciekawostki aukcyjne 2018.
I może na początek podrzucę link . Płyty nie ma jak sprawdzić ale na innych aukcjach dwie Amigi testowane sprzedaje hahaha.
[#25] Re: Gdzie się podziały ciekawostki aukcyjne?

@Marcin74, post #24

Po mojej interwencji sprawdził - napisał, że nie przyszło mu do głowy, że może sprawdzić samą płytę :) Objawy - zielony ekran.
[#26] Re: Gdzie się podziały ciekawostki aukcyjne?

@Drakon, post #25

[#27] Re: Gdzie się podziały ciekawostki aukcyjne?

@Drakon, post #25

Ale opisu nie zmienił. Czyli wie ,że zepsuta. Napisz do allegro o tym
[#28] Re: Gdzie się podziały ciekawostki aukcyjne?

@Hubez, post #27

Ja nie z tych. Dlatego wrzucam info tutaj, gdyby ktoś z "naszych" chciał kupić.
[#29] Re: Gdzie się podziały ciekawostki aukcyjne?

@Hubez, post #27

Czyli normalna allegrowa rzeczywistość hahaha
[#30] Re: Gdzie się podziały ciekawostki aukcyjne?

@AD99, post #16

Zapytaj maliniaka on poszukuje gościa od konta Jerzy Kwaśnica, 56 1140 2004 0000 3402 7479 8995 z wątku c64power here: http://c64power.com/forumng/index.php?topic=6956.msg90725#msg90725
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem