[#31] Re: Nadchodzi Vampire Core GOLD3 (integracja Paula/ECS/AGA z HDMI)

@Daclaw, post #21

Port z lutego 1997, autorstwa nie pamiętam. W każdym razie, chyba o rok wcześniejszy, niż ten z Click Boomu. A4000 060/50 + CV64. Charakterystyczną cechą tego portu było to, że szybkość działania w dość niewielkim stopniu zależała od rozmiaru okna gry.

Na szczęście tego portu nie zasmakowałem, na moim Apollo 040@40 odpalałem już wersję od Click Boom'a ok, racja

A później na Blizardzie PPC i BVision Quake pod PPC i Warpa3D, może szału nie było, ale wstydu tez nie było. Mój kumpel PCeciaż w Quake GL często grał na moim konfigu, bo twierdził, że u mnie wygląda to lepiej, podobał mu się też blat workbencha wtedy masakrycznie przeładowany wodotryskami i innymi bzdurnymi świecidełkami u mnie
(nawet mu Amitlona załatwiłem, żeby sobie poklikał w blat na swoim PC) ok, racja
Może rzeczywiście mój 15 calowy monitor CRT miał małą plamkę i na tak małym ekranie wszystko było "gładkie" , albo kumpel był świetnym psychoanalitykiem i wiedział w które struny uderzyć, żebym go nie wygonił z pokoju i jeszcze nalał..
[#32] Re: Nadchodzi Vampire Core GOLD3 (integracja Paula/ECS/AGA z HDMI)

@Hexmage960, post #30

Dlatego chciałbym zauważyć, że osobiste sprawy, również zdrowotne mogą przyczynić się do różnego postrzegania i należy to uwzględnić.
Mając świadomość odmiennego – od większości użytkowników – postrzegania wielu aspektów amigowania, też warto to w swoich wypowiedziach uwzględnić.
[#33] Re: Nadchodzi Vampire Core GOLD3 (integracja Paula/ECS/AGA z HDMI)

@BULI, post #31

JPRDL czy możemy ten galopujący OFFTOP przenieść do innego działu/wątku?
[#34] Re: Nadchodzi Vampire Core GOLD3 (integracja Paula/ECS/AGA z HDMI)

@Krashan, post #32

To prawda, ale kiedy zauważyłem post Voyoxa, który był wielokrotnie cytowany nie mogłem się z nim nie zgodzić.

Amiga zapoczątkowała epokę multimediów i dlatego w mojej opinii pasuje do dzisiejszych czasów. Prawda, że procesor ma mniejszą moc obliczeniową, grafika mniejszą rozdzielczość i głębię barw itd.

Pomijając, że Amigę po prostu bardzo lubię, promuję ją w wielu zastosowaniach. Jest to komputer bardzo wyjątkowy.

Użytkowo jako komputer w pełni 32-bitowy oferuje dużą wygodę pracy.

Zaś jeśli chodzi o moc obliczeniową, to ona kosztuje. Połączenie Amigi i dużej mocy dało AmigęOne X5000, która jest bardzo droga.

Dlatego warto wiedzieć jak wykorzystać istniejącą moc Amig.

Ostatnia aktualizacja: 28.06.2017 14:23:10 przez Hexmage960
[#35] Re: Nadchodzi Vampire Core GOLD3 (integracja Paula/ECS/AGA z HDMI)
bo jakbyś chciał patrzeć po współczesnym sprzęcie to obowiązuje przynajmniej 8K, pomijając próbe sprzedaży starej technologii jako nowej(4K).

...tak samo potrzebne i sensowne, jak 2GHz w A1200. To żeby wyświetlać filmy na Pałacu Kultury, czy do śledzenia bohaterów 2 planu za pomocą mikroskopu?
[#36] Re: Nadchodzi Vampire Core GOLD3 (integracja Paula/ECS/AGA z HDMI)
Sama świadomość że posiadam 1kg samych procesorów x86 daje mi do myślenia że są mniej warte niż Turbo do Amigi 1200 np. Blizzard IV 030/50 MHz.
Wiec w tym kontekście wszelkie PC to złom nawet w dniu sprzedaży.

Nie ma to jak odwrócić kota ogonem. Gdyby Amiga odniosła sukces, mielibyśmy dzisiaj n-tą generację tego komputera a na piętrzące się w magazynach stosy procesorów 030 nikt nie chciałby nawet nasikać. Natomiast ludzie zabijaliby się o nieliczne egzemplarze XT i AT, jako relikty technologii, która wymarła ćwierć wieku temu.

Wartość muzealna/kolekcjonerska nie są miarą sukcesu tylko rzadkości występowania i czasu, który upłynął.
[#37] Re: Nadchodzi Vampire Core GOLD3 (integracja Paula/ECS/AGA z HDMI)

@Daclaw, post #19

Ja w pierwszej pracy, też próbowałem wszystko robić na MS Word i MS Excell pod SS.
Na mac os 68k były całkiem fajne MS Word 6.0 i MS Excell 5.0.
Niestety na pc był już wtedy MS Office 97, i po przeniesieniu dokumenty rozjeżdżały się.
Dałem sobie spokój, jak jedna z pań powiedziała że krócej jej wychodzi przepisanie od nowa, niż zrobienie poprawek.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem