Wątek zamknięty
[#31] Re: Retro Ready - nielegalnie działająca firma?

@Sir_Lucas, post #29

A jesli zapraszasz do merytorycznej rozmowy to wpierw odkrec to co nagadales o mnie Iarla (wysylanie mnie do niego w celu wyjasnien jest totalnie pozbawione sensu - mam to juz za soba). Niech przywroci mi "zycie" na irlandzkiej spolecznosci razem z "wskrzeszeniem" mnie na amigausers.ie, w ktorej w sumie w ogole sie nie udzielam, wiec to bardziej chodzi tylko o moja dume, a nie korzysci materialne. A potem chetnie przyjme zaproszenie do merytorycznej rozmowy.
[#32] Re: Retro Ready - nielegalnie działająca firma?

@sordan, post #1

bez komisji śledczej się nie obejdzie
[#33] Re: Retro Ready - nielegalnie działająca firma?

@mkdevil666, post #32

Co wy sie tak czepiacie? Jestem ciekaw czy wy macie wszystko ladnie pieknie. Dajcie człowiekowi spokoj ma firmę to ma, nie ma to nie ma, i tyle w temacie.
A tak z 2 strony to zal wam dupska sciska ze facet kombinuje????
Widocznie tak
[#34] Re: Retro Ready - nielegalnie działająca firma?

@FeRu, post #23

Zwłąszcza nasz naród taki jest,że jak się sąsiadowi,koledze czy komuś z rodziny coś udaje to rośnie potężny gul zawiści i zazdrości.

Myślę, że zwłaszcza to dotyczy większości ludzi (nie tylko naszego narodu), szczególnie z bliskiego otoczenia- normalne ok, racja
[#35] Re: Retro Ready - nielegalnie działająca firma?

@BULI, post #34

Ileż to było postów, że środowisko NG bije się ze sobą o pietruszę, a tu cyk, okazało się że niesnaski są większę u klasykowców. Gdzie jest jubi, ktos musi obwieścic koniec świata klasyka (jak to było u jubiego .... tylko środowisko klasyków pozwala zarabiać na hobby). No własnie widzę jak pozwala...., i to dotyczy 2 sensownych ludzi, co by było jakby kłócili się jacyś furiaci?
[#36] Re: Retro Ready - nielegalnie działająca firma?

@michal_zukowski, post #35

Flakóóóóóów!!!
[#37] Re: Retro Ready - nielegalnie działająca firma?

@Jazzcat, post #36

o! znalazłem rozwiązanie problemy kolegów Sordana i Sir Lukasa...
ignoruj wątek. klik.
jaki spokój... znów mogę cieszyć się Amigą.
[#38] Re: Retro Ready - nielegalnie działająca firma?

@sordan, post #1

Czyli podsumowując cały wątek. Podobno poszło o to, że Sir_Lucas zepsuł opinię Sordanowi. Z tego co wiem to Sir_Lucas ma dobre relacje z Iarla też dzięki podcastowi. Iarla po rozmowie z Sir_Lucasem skasował Sordana z amigausers i teraz wisi tam baner Retro ready oraz widać ofertę sklepu w Tweetsach. Jeśli to prawda to nie dziwię się Sordanowi, że publicznie o tym napisał. Z drugiej strony tak naprawdę to nie zostały upublicznione dowody potwierdziające słowa Sordana. Bez nich nie można krytykować Sir_Lucasa. Także panowie dawajcie dowody albo kończymy temat. Czy to numer 879932250 do koali?

Z tego co wiem to nie jedyny konflikt pomiędzy sprzedawcami. O wiele większy jest na Polskiej ziemi i chętnie bym o tym publicznie napisał bo praktyki tego pana są co najmniej skandaliczne. Niestety bez zgody pewnych osób nie mogę o tym pisać. Ogólnie nie jest za wesoło.
[#39] Re: Retro Ready - nielegalnie działająca firma?

@Leon, post #38

Lepiej napiszcie o jaką kasę chodzi :D

Przy aferach taśmowych platformy dowiedzieliśmy się, że jak ktoś chce w państwówce pracować za 6000zł to albo idiota albo złodziej. A jak jest na rynku retro? Ile kasy można z tego wyciągnąć?
[#40] Re: Retro Ready - nielegalnie działająca firma?

@Paul149, post #33

Odcinając się zupełnie od tematu Sordan vs Sir Lucas - ciekawe co byś pisał gdybyś miał np. firmę budowlaną, płacił na wysypisku za wywóz odpadów, a sąsiad robił remonty na czarno, wysypywał śmieci do lasu i podbierał klientów bo mając niższe koszta byłby tańszy. Też byś mu dał spokój? Jasne, już to widzę

Ostatnia aktualizacja: 16.11.2018 16:25:24 przez tbone
[#41] Re: Retro Ready - nielegalnie działająca firma?

@tbone, post #40

Prowadziłem własną firmę 10 lat i 3 miechy w Poland.
I powiem krótko. Wytrzymac tyle tam to super wyczyn.
Wiem jak reagowałem na domowych skladczy pecetów.
No wiadomo że byli tani. Ja płaciłem za sam lokal ponad 2000 zł miesięcznie.
Nie wspomnę już o innych kosztach.
Natura polaków jest prosta. Przetrwać wszelkimi sposobami. ..
W UK jest łatwiej. Kupuje mnóstwo rzeczy przez eBay i widzę ile sztuk sprzedał gość i się za głowę łapie.
Np. planuje kupić wzmacniacz do auta do suba a tu ponad 800 sprzedanych...
UK to potężny rynek. I lepiej coś dodać do oferty, np. mały wzmacniacz 2+1 za 15 ft niż się użerac z innymi...
[#42] Re: Retro Ready - nielegalnie działająca firma?

@Leon, post #38

Czyli podsumowując cały wątek. Podobno poszło o to, że Sir_Lucas zepsuł opinię Sordanowi. Z tego co wiem to Sir_Lucas ma dobre relacje z Iarla też dzięki podcastowi. Iarla po rozmowie z Sir_Lucasem skasował Sordana z amigausers i teraz wisi tam baner Retro ready oraz widać ofertę sklepu w Tweetsach. Jeśli to prawda to nie dziwię się Sordanowi, że publicznie o tym napisał.

Zgadza sie. Dokladnie w tym samym miejscu gdzie teraz jest baner sklepu Sir_Lucasa byl wczesniej moj baner.

Ostatnia aktualizacja: 16.11.2018 17:57:05 przez sordan
[#43] Re: Retro Ready - nielegalnie działająca firma?

@sordan, post #31

DLACZEGO TAKI TEMAT NIE WYLĄDOWAŁ JESZCZE W PRĘGIERZU????
[#44] Re: Retro Ready - nielegalnie działająca firma?

@KM, post #43

Bo w moderacji nie siedzą już mlodzieniaszki i maja kiepski czas reakcji

Ostatnia aktualizacja: 16.11.2018 18:22:11 przez mikecios
[#45] Re: Retro Ready - nielegalnie działająca firma?

@KM, post #43

¯\_(ツ)_/¯
[#46] Re: Retro Ready - nielegalnie działająca firma?

@KM, post #43

to ty tu rzadzisz czy moderacja ?
[#47] Re: Retro Ready - nielegalnie działająca firma?

@selur, post #46

Gdybym rządził, to bym wątek wywalił i zamknął. Inne o polowaniu na amiczarownice były zamykane (oszuści z allegro).
[#48] Re: Retro Ready - nielegalnie działająca firma?

@sordan, post #1

Wątek zostaje przeniesiony do Hyde Parku i zamknięty. Prywatne animozje zainteresowanych stron prosimy prowadzić poza forum portalu.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem