[#1] Project X: Light Years
wpłacajcie tu: https://www.kickstarter.com/projects/project-x-light-year/project-x-light-years. siedzi, pije i chrupki Lub nie. Ja nie wpłacę, zbieram na Teto.

(jeśli też nie wpłacicie, bo na coś zbieracie, to też możecie napisać).
btw, sprzedam parkę książek "Projektowanie przeżyć" autorstwa J. Wesołowskiego. Przyszło mi takie coś w paczce parę tygodni temu, a następnie przyszło drugie identyczne. Nie miałem pojęcia, co to w ogóle mogło do mnie przyjść, bo - jak się później okazało - to całe projektowanie etc. to był przedmiot akcji crowdfundingowej sprzed stu lat. x| Liczyłem, że coś z Teto, ale niestety nie. A że przyszło dwukrotnie - to już nie mój problem‼ Więc sprzedam lub wymienię na gadżety z Teto, szczególnie ręczniki lub figurki, lub płytę o taką: https://www.amazon.co.uk/TUNES-PRESENTS-UTAUSEKAI-FEAT-KASANE-GOODS/dp/B008UWX020/ref=cm_cr_arp_d_product_top

P.S. gość ma na kickstarterze nick "Retronix". x| Ciekawe, skąd zgapił.

Ostatnia aktualizacja: 31.07.2024 14:44:43 przez snajper
[#2] Re: Project X: Light Years

@snajper, post #1

"gość ma na kickstarterze nick "Retronix". x| Ciekawe, skąd zgapił."
- jest to czysty przypadek jeżeli chodzi ci o 'Retroniks'. Gra dostaje codziennie nowy update i patrząc na komentarze graczy idzie naprawdę dobrze. Wielu twierdzi ze sam gameplay i miodność bije na głowę ostatniego Cygni od Konami.

Pozdrawiam

Ostatnia aktualizacja: 13.08.2024 21:39:42 przez Amiga4ever
[#3] Re: Project X: Light Years

@Amiga4ever, post #2

gra uzyskała status przygłaskanej przez team17.
intro cienkie jak kompot z desek. :/ Chyba nawet Superfrog ma lepsze intro.
P.S. gość pisze, że w ramach przygłaskania gra ma nie zawierać elementów tworzonych przez AI. Słuchając tego mdłego głosiku poniżej... to ja tylko tym bardziej stałem się przychylny AI.

Ostatnia aktualizacja: 22.09.2024 19:14:41 przez snajper
[#4] Re: Project X: Light Years

@snajper, post #3

Intro będzie nagrane przez profesjonalną aktorkę. Nie wiem czy zauważyłeś ale gar jest na wczesnym etapie produkcji. Jeżeli Ci się nie podoba to spoko. Jak zwykle Polak polakowi wilkiem. Norma. Ważne, że za granicą odbiór jest bardzo pozytywny.
1
[#5] Re: Project X: Light Years

@Amiga4ever, post #4

Intro będzie nagrane przez profesjonalną aktorkę.

a, to co innego! To przepraszam najgoręcej!
przy czym nadal zyskałoby więcej, gdyby zostało nagrane przez Teto! Trzeba iść z duchem czasu, a nie kurczowo trzymać się rozwiązań skazanych na wymarcie!
[#6] Re: Project X: Light Years

@snajper, post #5

Gra ma być bardziej retro niż modern. Główni odbiorcy to ludzie po 40tce dlatego też Team17 zgodził się wskrzesić markę. Nie nastawiamy się na zysk tylko by zrobić to dla fanów.

"przy czym nadal zyskałoby więcej, gdyby zostało nagrane przez Teto! Trzeba iść z duchem czasu, a nie kurczowo trzymać się rozwiązań skazanych na wymarcie!"

- rozwiń bo nie rozumiem

Ostatnia aktualizacja: 23.09.2024 11:02:44 przez Amiga4ever
[#7] Re: Project X: Light Years

@Amiga4ever, post #6

To jest Teto. Chciałby użyć jej głosu.

https://www.ppa.pl/graffiti/obrazek/5994/tank-mouse-approved-by-teto

A tu rzekomo jej głos.
https://youtu.be/rGRy-wKruWo?t=38

Ostatnia aktualizacja: 23.09.2024 12:58:50 przez amikoksu
[#8] Re: Project X: Light Years

@amikoksu, post #7

A tu rzekomo jej głos.

czemu złośliwie wprowadzasz ludzi w maliny?
to nie jest głos Teto. To jest głos Robina Gibbsa. Głos Teto jest np. tu:

albo tu:

albo tu:

albo tu:

nie wnikając w szczegóły, Teto jest szeroko pojętym wokaloidem (a wnikając - wokaloidem akurat nie jest, bo jest z pochodzenia utauloidem, który w kwietniu ub.r. awansował otrzymując voicebank Synthesizer V).
a przede wszystkim jest moją waifu.

Ostatnia aktualizacja: 23.09.2024 18:19:50 przez snajper
[#9] Re: Project X: Light Years

@snajper, post #8

Oj, na jajcach się nie znasz. Eh.
[#10] Re: Project X: Light Years

@amikoksu, post #9

ja to się znam, ale pan tutaj zadał poważne pytanie. I może wziął Twoją odpowiedź na poważnie i teraz przez takie jajca gra straci potencjalną wielomilionową rzeszę fanów, a Amiga popularność.
[#11] Re: Project X: Light Years

@snajper, post #8

...albo tu:

[#12] Re: Project X: Light Years

@snajper, post #10

Możliwe że masz i trochę racji.
[#13] Re: Project X: Light Years

@amikoksu, post #12

Wczorajszy stream Amiga Billa'a na twitchu z ostatniego buildu

https://www.twitch.tv/videos/2304364906?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR2vJnYXiofwyJ1R4oBGfCME-UJ3lrLOUg5Dak3pLBPsQIl8U824wFSX5aM_aem_XOV-UnurIPdlE2nl0lj33A&sr=a&t=2852s
[#14] Re: Project X: Light Years

@Amiga4ever, post #13

Allister Bimber prezents

[#15] Re: Project X: Light Years

@snajper, post #14

Właśnie miałem wstawić, ale mnie uprzedziłeś :) jak mogłeś!
[#16] Re: Project X: Light Years

@Amiga4ever, post #15

to jest mój wątek i mogę sobie robić, co chcę. Oczywiście dopóki nie przyjdzie moderator-man i nie uzna, że to jednak nie jest mój wątek, tylko jego archiwalny news. siedzi, pije i chrupki

Ostatnia aktualizacja: 22.11.2024 17:26:40 przez snajper
[#17] Re: Project X: Light Years

@snajper, post #16

Ha może być Twój wątek ale moja gra haha :) a tak poważnie dzięki za czujność.

Ostatnia aktualizacja: 22.11.2024 22:57:37 przez Amiga4ever
[#18] Re: Project X: Light Years

@snajper, post #14

Ładnie odwzorowana strzelanka. Nie jestem fanem tego typu strzelanek, ale w to by się pykło.
[#19] Re: Project X: Light Years

@amikoksu, post #18

zawsze możesz sprawdzić demko na Steamie. Są i tacy co mają już 100h ugrane w nim ...obłęd tak podobno wciąga zwłaszcza jeżeli się gra na punkty.

Ostatnia aktualizacja: 23.11.2024 20:31:02 przez Amiga4ever
[#20] Re: Project X: Light Years

@Amiga4ever, post #19

Zainstalowałem steama i pograłem trochę. Całkiem fajnie się gra. Chociaż mnie takie strzelanki szybko nudzą. Jest coś jeszcze ciekawego amigowego na steamie za darmo?
[#21] Re: Project X: Light Years

@snajper, post #14

Świetna muza ok, racjaOK
[#22] Re: Project X: Light Years

@BULI, post #21

Najnowszy trailer z kolejnego levelu
https://youtu.be/cjIr_zl94Vk?si=ROrh9GaR-vaMYwwQ
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem