Wątek zamknięty
[#61] Re: EuroAmiWest - spostrzeżenia i wrażenia ;)

@Leon, post #60

Na wszystkie pytania Tobie nie odpowiem - po prostu nie wykonywalem tych czynnosci.

Ale:

- aby miec menu kontekstowe w danym jezyku podmien wlasciwy plik. Dla jezyka polskiego jest to:

http://www.os4depot.net/share/document/tutorial/contextmenuspl.lha

- do regulacji glosnosci jest tez odpowiedni gadzet w os4depot - trzeba poszukac.

[#62] Re: EuroAmiWest - spostrzeżenia i wrażenia ;)

@taurus, post #51

Stawiam na wadę fabryczną/uszkodzenie tej konkretnej płyty... :(
[#63] Re: EuroAmiWest - spostrzeżenia i wrażenia ;)

@Leon, post #60

Jaką komendą resetujesz kompa, żeby nie wczytywał się ponownie kickstart?

Nie wiem jak na Samancie, ale na Pegasosie wystarczy strzelić "trzech króli", czyli rcommand + lcommand + ctrl. Wtedy mam "warm reboot" czyli reset samego OS4 bez ładowania kernela. Co trwa jakieś 5 sekund.

[#64] Re: EuroAmiWest - spostrzeżenia i wrażenia ;)

@Valwit, post #36

Konradzie Bielski, jeśli już publicznie nazywasz mnie "wredną szują" i pomawiasz o stek bzdur, to zdobądź się chociaż na tyle aby napisać gdzie owe bzdury są. Wyżej w wątku wypunktowałem o czym pisałem.

I co, zabawa wersją beta systemu to nadal wiarygodny test/opis?

dlatego wlasnie napisalem ze nie czepiam sie bledow sterownikow i innych rzeczy ktore byly ewidentnie niedorobkami sterownikow. cala reszta pozostaje aktualana i najwyrazniej userzy os4 sie z tym zgadzaja skoro jedyne co potrafia na to odpowiedziec to wyzwiska, i gula ze ktos sie osmielil nie pracowac w Polsce i zarabiac wiecej od nich, co w sumie tez kwituja bluzgami i bujaniem sobie nawzajem jaj jacy to z nich bohaterzy bo oni pracuja w Polsce.

Ostatnia modyfikacja: 26.10.2010 22:32:57
[#65] Re: EuroAmiWest - spostrzeżenia i wrażenia ;)

@Valwit, post #64

jestes szują bo masz mosa, proste

[#66] Re: EuroAmiWest - spostrzeżenia i wrażenia ;)

@rzookol, post #65

:) oO to ja też szuja, w dodatku podwójna a nawet potrójna i będę musiał kupić sobie stary monitor o małej rozdziałce bo mi mos nie odpali na mini.

nie no żenada normalnie - "niezłe wkręty" o ludzie ... ok, racja

Ostatnia modyfikacja: 26.10.2010 22:42:04
[#67] Re: EuroAmiWest - spostrzeżenia i wrażenia ;)

@rzookol, post #65

ale czemu wredną?

a zanim zaczna sie kolejne próby tłumaczeń itp.:

a. przed reinstalacja byla aktualna wersja sytemu (Leon, mozesz potwierdzić, bo niejestem tego pewien?) a nie zadna beta

b. stara wersja byla po reinstalacji, potem jak padla partycja. wtedy pojawily sie bledy z grafa itp - i od razu mowilismy ze to wina driverow nie systemu czy sprzetu

c. błedy z punktu b zniknely po instalacji upodate/os 4 w wersji dla sam.

dalej czekam na odwaznego ktory pokaze rzekome bzdury o ktorych pisalem.

Ostatnia modyfikacja: 26.10.2010 22:42:03
[#68] Re: EuroAmiWest - spostrzeżenia i wrażenia ;)

@Valwit, post #64

Hehe, niepotrzebnie sie denerwujesz. Tam zion, przemas i podobne klimaty
Wielcy "amigowcy" i nowobogaccy, nie to co my szaraczki.
Niepotrzebnie sie nakrecacie ujadaniem tych idiotow.
Niech sobie pisza co chca, swiadczy to o nich.

Jeszcze Caco napisal do mnie. Caco, jezeli to czytasz, czy ty takze robisz dobrze kb, ze piszesz do mnie takie bzdury i to jeszcze przez pm ppa? :)
Jak nisko mozesz upasc, da sie nizej?

[#69] Re: EuroAmiWest - spostrzeżenia i wrażenia ;)

@AmiChris, post #68

nie denerwuje sie, daleko mi do tego. szczegolnie z ta Polska to totalnie kula w plot :) patrze sobie jak sie miotaja bo nic innego nie moga.

"sfrustrowanego czerwonego kolegę, który wydał większą kasę na coś o responsywności os 3.1 na 030/40".

pieknie, pieknie mufo. dodajesz cudzyslow zeby wygladalo jak cytat, ktory sam wymysliles. Nikt Leona nie wysmiewal poza wami, ani Leon nie zapraszal nas po to zeby demonstrowac Sam albo po to zebysmy mu cokolwiek ustawiali. Ale oczywiscie wiesz lepiej, bo byles tylko pol kontynantu dalej :>

Ostatnia modyfikacja: 26.10.2010 23:26:32
[#70] Re: EuroAmiWest - spostrzeżenia i wrażenia ;)

@Leon, post #60

Cześć

Próbowałeś podpinania kabla do drugiego gniazda sieciowego i zmiany parametru UNIT w pliku umieszczonym w devs:netinterfaces/ ?
Swoją SAM mam podpiętą do routera działa jak trzeba ale miałem podobny problem jak twój - pomogło przejście na gniazdko nr 2.

Co do miękkiego resetu albo "reboot fast" albo Ctrl+LAmig+RAmiga na klawiaturze.

[#71] Re: EuroAmiWest - spostrzeżenia i wrażenia ;)

@RAL, post #70

"Zamiast tego w tamtejszym wątku mamy użalanie się osób nie potrafiących znaleźć pracy w kraju, jak to z harówy na zmywaku dorobili się w końcu starego, zdezelowanego, pseudosportowego rzęcha i myślą że osiągneli sukces."

Domyślam się, że ten tekst kierowany jest do mnie, gdyż tylko ja podałem dwa z moich aut, jako przykład tego czego między innymi dorobiłem się w UK, zaczynając ponad 7 lat temu od prostej pracy.

Więc tak - po pierwsze Amigafan, jestem zaskoczony, że z twoich ust pada coś takiego. Pamiętam dokładnie, że mieliśmy ze sobą w miarę normalny kontakt i nawet jakieś graty do Amigi klasycznej odkupiłem od ciebie.

Skąd to przypuszczenie, że nie mogłem znaleźć pracy w PL? A może chciałem coś zmienić w życiu i uważałem, że w Uk będę miał większe możliwości i lepszy standard życia (co też okazło się prawdą - nie będę tutaj podawał przykładów)?

Sportowy samochód roku 2008 (taki zdobył tytuł bijąc między innymi Porsche Turbo, Audi R8, Lamborghini Galardo i parę innych) nazywasz psedudosportowym zdezelowanym rzęchem. Hehe... Czegoś głupszego nie słyszałem od bardzo dawna. Klimatu z Shelby GT500 nawet nie będę ci tłumaczył, bo jak widać kompletnie nie masz pojecia o czym mówisz. Oba te auta były kupione jako nowe, przy czym Shelby specjalnie ściągany ze Stanów. Co do GTR R35 - sprawdz sobie ile tych aut jest w kraju (jeśli 50 szt. to dużo), poczytaj opinie, po prostu zorientuj się bo zwyczajnie się kompromitujesz. Pomijam ich cenę. Dla jednych cena będzie kosmiczna dla innych przystępna czy wręcz uważna za okazję (szczególnie GTR). Czy nowego McLarena jak już będzie dostępny, też nazwiesz sportowym rzęchem?

Wiesz ja osiągnałem dużo więcej niż te dwa auta, to były tylko przykłady. Nie będę się przecież chwalił całym moim majątkiem na forum, ani też tym co tak naprawdę osiągnąłem (zresztą jest rzecz względna). Chciałem tylko podać przykład, że zaczynąjąc na obczyźnie od słabej pracy, można coś osiągnąć i że taktowanie emigrantów z góry jest po prostu głupie i nie w porządku. Dodam do tego, że było to bardzo, ale to bardzo niegrzeczne.

Jeśli dobrze pamiętasz wsparłem m.in. Timberwolffa dotacją, z którego w przyszłości i ty będziesz korzystał. Rozumiem, że źle zrobiłem, bo przecież pieniądze były zarobione w UK przez "emigrusa" i kogoś kto się żali.

Rozumiem też, że wielu moich przyjaciół którzy są w Stanach czy UK i pracują dla MS, albo dla firm piszących gry na komputery/konsole to też tylko "emigrusy", którzy nie mogli zdobyć pracy w kraju? A może za granicą płacą im parę razy więcej, a przy okazji mogą się rozwijać i pracować przy ciekawych projektach, których w kraju, nigdy nie mieli by możliwości realizować?

Zbytnio to wszystko upraszczasz, dlatego mając twój adres - bo mam przecież stare emaile - pozwolę sobie przy okazji pobytu w Warszawie podjechać do ciebie i to przedyskutować. Chętnie poznam twój punkt widzenie na te sprawy, oraz powód dla którego mnie obrażasz.

A może jednak wyjaśnisz na forum co miałeś dokładnie na myśli pisząc te słowa które zacytowałem powyżej.

Jestem użytkownikiem zarówno AOS4 (mam 3 orginalne kopie tego systemu, na trzy różne komputery, więc uważam że wspieram całkiem nieźle środowisko amigowe). Zamieściłem też parę relacji z imprez amigowych, trochę zdjęć, filmików oraz chyba dwa wywiady. Mam też komputer z MOSem. Z obu może często niekorzystam, ale jednak. Ba, jedna A1 jest w kraju i służy jako support dla programisty, który przepisuje swój soft pod OS4.x. Więc jak widać, staram się wspierać OS4.

Ostatnia modyfikacja: 27.10.2010 00:08:42
[#72] Re: EuroAmiWest - spostrzeżenia i wrażenia ;)

@Deftronic/..., post #71

no wiesz pensja lekarza jest troche mniejsza ;-]
Deftronic tak szczerze to w kraju nie jest zle z kasa ...macie jakies stare wyobrazenia wlasnie z przed 7 lat..
Mysle ze ludzie z Execa pokazali klase.. dla konrada kazdy jest szuja (ciekawe jakie ma ma zdanie o sobie),jednak jesli maja racje i chlopaki testowali jakas stara wersje BETA AOS4.1 ,,, to troche kiszka zmieszac ja z blotem przy najnowszym Mosie 2.6 .. a ta naprawde to nie wiedzialem ze te dwa srodowiska sa TAK ze soba sklocone .. jestem przerazony reakcja na moje "w miare " pokojowe posty..nie wiem czemu ta nagonka na Leona.. jest takim samym antychrystem co najmniej jak belzebub Kraszewski :)
Najglupsze w tym wszystkim panowie ze mamy po 30 -40 dych a zachowujemu sie czasem ja gowniarze z podworka ..
Deftronic masz racje...latwo cos napisac bez osobowo i "obrzygac" kogos na forum ..ciezej jest to powtorzyc w face 2 face...

Miłość zwyciezy .. kochajmy sie owieczki ;-] i wiecej luzu ...i pamietajcie
AMIGA RULEZ !!

Ostatnia modyfikacja: 27.10.2010 00:14:51
[#73] Re: EuroAmiWest - spostrzeżenia i wrażenia ;)

@HOŁDYS, post #72

nie Hołdys, nie testowaliśmy bety. Leon miał normalny system, po reinstalce miał betę co problemu numer 1 nie rozwiązywało, a problemy z grafa itp. właśnie brakiem update tłumaczyliśmy. Problem z przezroczytsościa tez zniknal po dodaniu jakiego commoditie a po update w ogole nie wystepowal co nie zmienia faktu ze skoro dodanie pchełki likwidowalo problem juz w becie to nalezalo tak ustawic w release. i punktem krytyki jest wlasnie owo niedopracowanie releasa a nie sam fakt ze byl jakis bug. ale najwyrazniej niektorym zbyt ciezko to zrozumiec, bo lepiej wyzywac i pluc.
[#74] Re: EuroAmiWest - spostrzeżenia i wrażenia ;)

@HOŁDYS, post #72

Hołdys, ależ my jesteśmy w kraju parę razy do roku i to w różnych jego regionach. Śledzę sytuację na bierząco, wiem jakie są realia i jakie rozpiętości jeśli idzie o płace. Zresztą ja nie piszę nic o płacach w PL.

Poza tym ja nie siedzę w UK dlatego, że muszę, ale dlatego że chcę. Dlaczego chcę? Jest wiele powodów. Nie będę ich wymieniał bo ktoś jeszcze powie, że odżegnuję się od swojej ojczyzny, a to nieprawda. Mieszkać mogę gdziekolwiek, a choćby i w Szwajcari. Wrócić mogę w dowolnym momencie i nasza praca nie ma z tym żadnego związku.

Poza tym w moich postach nie odnoszę się do tego jak uczestnicy spotkania ocenili dany system. Mają swoje zdanie i tyle. Ja czytam wszyystko to tu to tam i sobie sam staram wyrobić pogląd.

Nie kumam tylko skąd tyle nienawiści - już nie do uczestników spotkania - ale wogóle emigrantów.

[#75] Re: EuroAmiWest - spostrzeżenia i wrażenia ;)

@Deftronic/..., post #74

U nas (w Polsce) nienawiść to codzienność. Niech ktoś powie ile razy nie pomyślał wychodząć w nocy (w mieście) na spacer etc. że nie dostanie wpier!@# etc. ...

[#76] Re: EuroAmiWest - spostrzeżenia i wrażenia ;)

@Deftronic/..., post #74

amigafan nie jest odosobniony w tym, jakże wąskim i idiotycznym, postrzeganiu ludzi którzy wyjechali za granicę kraju aby tam żyć, pracować.

Wystarczy poczytać ostatnie kilkadziesiąt numerów Angory gdzie zaczęto specjalny cykl artykułów poświęconych temu tematowi. Takich wąskomyślących ludzi jak amigafan jest mnóstwo ale do tego idzie w tym kraju przywyknąć.

Fakt, że ocenia samochody o których ja mogę tylko pomarzyć ze swojej "zmywakowej" pensji jako zestarzałe sportowe szity, świadczy tylko o tym, że jego helmut już mu się dawno rozklekotał. Marzy mu się kariera dr Housa a wyszło jak widać.

[#77] Re: EuroAmiWest - spostrzeżenia i wrażenia ;)

@Valwit, post #67

Na początku party prezentowany był AmigaOS4.1update1 lub2 (trudno stwierdzić, która to była wersja ponieważ ten system zainstalował mi SAND a po drugie na górnej belce zamiast nazwy systemu był ustawiony tylko monitor pamięci. Po trzecie nawet po zainstalowaniu Update2 (po party) podczas wczytywania kickstartu dalej pisze AmigaOS4.1Update1.
Czy Ringo* server jest od update2? *- niepamiętam dobrze nazwy brak 2 liter w środku.

Z tą aktualizacją systemu, która była wtedy zainstalowana nie było ŻADNYCH problemów z wyświetlaniem obrazu czy z dźwiękiem. Jedynie z netem miełem problem, który występuje u mnie na każdej wersji czyli beta AmigaOS4.1 czy AmigaOS4.1update1/2. Dzisiaj oraz w dzień party kiedy załączyłem rano SAM440 net odrazu zadziałał (tylko do 1 resetu). Niestety ponowne resety czy wył/wł komputera nic nie dają. Tak sprawdzałem też 2 gniazdo i ustawiałem UNIT1.

W połowie party zainstalowaliśmy na czystą partycję DH0 beta AmigaOS4.1 z 2008r (wtedy pojawiły się błędy z obrazem/dźwiękiem/ikonkami). Nowszej wersji AmigaOS4.1Update1 dedykowanej dla sam wtedy nie miałem na dysku i dopiero ją pobrałem po party późną nocą. Nie pobierałem jej podczas party ze względu na wolnego neta którego mam w domu(ok.80min download AmigaOS4.1Update1).

W połowie party po instalacji beta AmigaOS4.1 próbowaliśmy uruchomić internet. Wtedy system zaczął grimmować a MIAMI nie dało się uruchomić i daliśmy sobie spokój.

Nad ranem zainstalowałem pobranego z neta AmigaOS4.1update1 potem Update2. Instalacja przebiegła BEZ ŻADNEGO problemu. Wróciłem do ustawień jakie miałem na początku party.

[#78] Re: EuroAmiWest - spostrzeżenia i wrażenia ;)

@Leon, post #77

skoro poprzedni wlasciciel mial problemy z netem .. czemu ty mialbys ich nie miec na tej samej maszynie ? moze jakas rzeczywiscie wada techniczna..

[#79] Re: EuroAmiWest - spostrzeżenia i wrażenia ;)

@Leon, post #77

Nie uzywaj Miami !!! - jest dobry dla klasykow, w systemie jest bardzo dobry pakiet sieciowy stosu TCP/IP o nazwie Roadshow i odpowiedni kreator.

[#80] Re: EuroAmiWest - spostrzeżenia i wrażenia ;)

@Leon, post #77

Cześć

Może problemem nie jest płyta główna tylko dysk twardy ?
Ten rinho czy ringo serwer pojawił się po update 2 - ma zastępować katalog WBStartUp - czyli wszystkie programy odpalamy z jednego.
Napis Update 1 dotyczący wersji można poprawić samodzielnie - trzeba popatrzeć w plikach tekstowych w katalogu Kickstart. Gdy sprawdzę, dam zanać który to plik.

[#81] Re: EuroAmiWest - spostrzeżenia i wrażenia ;)

@RAL, post #80

Ten Rinho to -> System notyfikacji Ringhio i sluzy do czegos innego. Sluzy do wyswietlania informacji i nie ma na celu przejecia funkcjonalnosci wbstartup. Czy jestes pewny ze uzywasz os4?
Do czego to doszlo aby ludzie znajacy MorphOS'a znali lepiej os4 niz jego uzytkownicy....

[#82] Re: EuroAmiWest - spostrzeżenia i wrażenia ;)

@pampers, post #76

APELUJE DO WSZYSTKICH z EXECA jak i PPA o ZAPRZESTANIU WOJNY Amigowskiej .. i zmniejszeniu poziomu agresji

Z tego miejsca pragne przeprosic wszystkich urazonych przez moja osobe (Lekarza_med takze) za uszczypliwosci wyzwisko i co tam jeszcze wymyslilem.
To trwa zbyt dlugo.. PPA nie zabija Amigi . .a EXEC nie wysmiewa sie z MOSa.
Prosze w nastepnych postach o poszanowanie srodowiska AmigaOS4.x jaki i MorphOS... prosbe kieruje rowniez do moderatorow o tlumieniu goracej atmosfery,..

moze jakies piwo na zgode ? moge zorganizowac impre i postawic kolejke !

Ostatnia modyfikacja: 27.10.2010 09:36:46
[#83] Re: EuroAmiWest - spostrzeżenia i wrażenia ;)

@pampers, post #76

Najśmieszniejsza w tym wszystkim jest ta "komunikacja międzyportalowa". Temat pojawił się tutaj, doczekał się odzewu "u konkurencji". Jakaś myśl pojawia się tu, następuje odzew tam. I odwrotnie.
Kabaret.

Już pomijam sam fakt, iż wiele z osób które udzielają się w wiadomym wątku na execu, ponoć zerwały wszystkie kontakty z PPA, całkowicie odżegnują się od jego polityki, przekazu, etc, jednakże ciągle, jak widać regularnie i niezwykle wnikliwie go czytują. To świadczy tylko o jednym - po prostu wiadomo gdzie w Polsce jest centrum życia amigowego, i głupio było by ograniczać się w tym temacie tylko do execa. Bo przecież exec to głównie rozrywka.

Szanowni panowie redaktorzy execa, oraz grono klakierów chociażby na głowie stawali, ale tego prostego i oczywistego faktu nie zmienią.

Ostatnia modyfikacja: 27.10.2010 09:50:08

Ostatnia modyfikacja: 27.10.2010 09:50:55
[#84] Re: EuroAmiWest - spostrzeżenia i wrażenia ;)

@HOŁDYS, post #82

Daj spokuj Holdys z takimi apelami, szkoda nerwow. W mnaszym kraju zawsze sie spotka dwoch ludzi ktorzy beda mieli trzy rozne zdania na ten sam temat. Tak bylo, jest i bedzie.

Najlepiej nie zwracac uwagi na tego typu ataki po obu stronach. Tak czynie i tylko sie smieje ... dla zdrowia, bo smiech to zdrowie.

[#85] Re: EuroAmiWest - spostrzeżenia i wrażenia ;)

@HOŁDYS, post #82

Było już to wszystko. Poszukaj na PPA i eXecu wątków noszących nazwę "A może by tak... zgoda?". Poszukaj na eXecu wypowiedzi w temacie AmiParty 10 (i później w osobnym - nie pomnę tytułu, ale mogę odszukać) na temat organizacji "wspólnej" imprezy, czy ilości aktywnych amigowców. Impra z kolejką piwa na zgodę nie wchodzi w grę, bo ci ludzie się nie spotkają (chyba, że przypadkiem). Ale próbuj, będę Ci kibicował.

Najlepsze jest to, że wątek zaczął się w dziale forum noszącym nazwę "Integracja" :(

[#86] Re: EuroAmiWest - spostrzeżenia i wrażenia ;)

@recedent, post #85

Tak to jest, gdy komputery i wydumane idee traktuje się poważniej niż ludzi.
[#87] Re: EuroAmiWest - spostrzeżenia i wrażenia ;)

@recedent, post #85

Niestety prawdę piszesz... Smutne to.
Jeszcze 2-3 lata temu gdy nie czytywałem forum exec.pl i n ie kojarzyłem kto jest kim byłbym w stanie uwierzyć w zgodę. Po kilku(dziesięciu) wypowiedziach niektórych osób (które znam z reala jako miłe i pomocne) na forum "tu" i "tam" niestety nie chciałbym się z nimi więcej spotkać.
Najnbardziej rażą mnie naprawdę mocne wulgaryzmy wypisywane PUBLICZNIE pod adresem adwersarza lub jego najbliższej Rodziny.

Sam aniołkiem nie jestem, ale staram się nie używac wulgaryzmów w życiu codziennym. A już na pewno nie na forum publicznym.

Chyba "niebiescy" i "czerwoni" są faktycznie z innej bajki. Wolę "niebieskich". I niech tak zostanie.
I dlatego z Przemasem urządziliśmy sobie małe retro-spotkanie w minioną sobotę podczas którego poskładaliśmy A4000D od zera przy kilku borwarkach i "luźnych gatkach".
Wolę tak spędzać wolny czas (którego mam i tak niewiele) niż zachęcać kogoś na siłę do pokoju.
[#88] Re: EuroAmiWest - spostrzeżenia i wrażenia ;)

@tszczurek, post #86

Wróciłem po przerwie, poczytać co słychać w światku okołoamigowym, a tu taka burza.
Dorzucę swoje spostrzeżenia odnośnie tego co tu (PPA) i tego co tam (Exec):

1. Jak wynika z opisu, spotkanie było spotkaniem prywatnym. Oczywistym jest, że pewnym obciachem jest zabawa wersją beta, kiedy są już update’y (mniejsza z tym co owe update’y wnoszą), niemniej nie jest to jakaś oficjalna recenzja, test itd.
Zamieszczenie wpisu na forum PPA nie jest powodem do mieszania z błotem portalu PPA, który to ręki do opisu nie przyłożył.
Skoro taką burzę wywołało prywatne spotkanie, które w zasadzie powinno przejść bez jakiegokolwiek echa, to co działoby się gdyby np. SAM wraz z AOS 4.x została zrecenzowana oficjalnie na jakimś poza amigowym portalu przez osobę z zupełnie innej bajki np. użytkownika linuksa, który na koniec stwierdziłby, że: “to na dzień dzisiejszy jednak “straszna lipa” i w ząbek nie rozumiem jak coś takiego można kupić.”?

2. Poziom radykalizacji i zdziczenia włodarzy Exec’a chyba osiąga już apogeum, a jeśli jeszcze nie, to środowisko lub środowiska (mam taką nadzieję, że to nie jest jeden byt) związane z AOS 4 i tak powinny zacząć się martwić. Zamiast rzeczowo skrytykować popełnione błędy, w ruch poszły wycieczki osobiste i epitety. Co ciekawe, obrywa każdy nawet w zdarzenie nie zamieszany, vide przypadek Deftronica. Zero dyskusji, zostało tylko rzucenie się z zębami na każdego, kto jest z innej bajki lub nie daj Boże ma jakieś nieprawomyślne poglądy.
Nie mogę oprzeć się wrażeniu, że wizerunek AOS 4, najbardziej niszczą jego żarliwi obrońcy. Naprawdę trudno o czarniejszy PR - ta czerń jest wyjątkowa.

3. Dziwię się szczerze użytkownikom PPA, którzy próbują dyskutować na forum Execa. Do konsensusu nie dojdziecie, natomiast za każdym razem będziecie obrażani i upokarzani. Nie widzicie tego? No chyba, że macie potrzeby z gatunku S/M...
Gdyby nie te Wasze wycieczki nabijające komentarze i odwiedziny, Exec być może swoją aktywnością przypominałby stary i nieczynny, drewniany warzywniak z przyklejonymi ogłoszeniami w stylu: “zgubiłem psa”, “sprzedam rower” itd.

Na koniec: będąc za Odrą, miałem okazję potestować SAM, która nie miała problemów z siecią (była już skonfigurowana przez właściciela).
[#89] Re: EuroAmiWest - spostrzeżenia i wrażenia ;)

@stachu100, post #87

Najnbardziej rażą mnie naprawdę mocne wulgaryzmy wypisywane PUBLICZNIE pod adresem adwersarza lub jego najbliższej Rodziny.

A mnie najbardziej irytuje regulamin:

3. Konto osób, które nie przestrzegają sieciowej netykiety, zachowują się chamsko lub trolują może zostać zablokowane. Decyzję podejmuje redakcja w wewnętrznym głosowaniu.
6. Sankcji regulaminowych nie stosuje się wobec członków redakcji eXeca

Czyli redakcja eXeca może zachowywać się chamsko i nie przestrzegać netykiety.

No cóż, ich sprawa.

Ostatnia modyfikacja: 27.10.2010 10:22:54
[#90] Re: EuroAmiWest - spostrzeżenia i wrażenia ;)

@RAL, post #80

Ja również obstawiałbym uszkodzony dysk twardy. Znikające ikony, niedziałające prefsy itd. Zwłaszcza po resetach, spróbuj Leon z innym dyskiem.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem