No i już po AmiWAWA 5.
Atmosfera jak zwykle świetna i gorąca i jak zwykle aż szkoda, że impreza trwa tylko jeden dzień.
Turniej był wyrównany i emocjonujący jak nigdy, a rozstrzygnięcia dotyczące awansu z grupy ważyły się do ostatniego meczu (nawet liczba strzelonych bramek decydowała) :)
Lista graczy:
Dior - Holandia
Duracel - Włochy
Magnus - Portugalia
Neuroup - Niemcy
Primo - Brazylia
Sand - Izrael
Sir Lucas - Hiszpania
Stefkos - Argentyna
Western - Anglia
Wyniki końcowe fazy grupowej, grupa A i grupa B
TUTAJ:
Wynik końcowy:
1. Dior (dyplom i 50zł w dewizach)
2. Primo (dyplom i butelka Grolscha)
3. Western (dyplom)
4. Sir Lucas (uścisk dłoni zwycięzców ;) )
Mnie wykończyła seria pięknych remisów

i przegrana z karnym w ostatniej sekundzie w meczu z Hiszpanią, w którym to meczu Sir Lucasa zastępował Magnus. Na swoją obronę mam to, że tylko Primo stracił mniej bramek ode mnie, a mój awans został zaprzepaszczony przez przegraną Westerna z... Hiszpanią w którym to meczu Sir Lucasa zastępował... Magnus

Magnus, który swoją drużyną zajął 4 miejsce w grupie, a ja z Westernem odnotowałem dwa remisy. Zatem niezły misz-masz i meksyk
Swoją drogą. Jeżeli w przyszłym roku uda się zorganizować kolejną AmiWAWA i kolejny turniej, to już dzisiaj zaznaczam, że koniec z zastępowaniem się na meczach. Panowie, którzy chcą brać udział w turnieju niech zabezpieczą się odpowiednio wcześniej w baterię "paliwa" i jedzenia a w czasie turnieju niech siedzą na tyłkach, albo z miejsca będą dostawać przegraną walkowerem. Turniej to tylko zabawa, ale oczekiwałbym jednak więcej wstrzemięźliwości i szacunku do przeciwników jeżeli już decydujemy się na udział w turnieju.
Tak czy inaczej turniej pokazał, że SWOS do dzisiaj jest wspaniałą grą, potrafiącą wyzwalać niezapomniane, wspaniałe emocje. W zeszłym roku było więcej uczestników, ale w tym roku stawka była bardziej wyrównana.
Sądzę, że pomysł z wpisowym 5zł zdał egzamin i w przyszłym roku na pewno go powtórzymy.
Mój numer telefonu jest dostępny na wątku AmiWAWA i w profilu PPA. Jeżeli ktoś w przyszłym roku będzie wiedział, że się spóźni, proszę wcześniej zadzwonić i o tym powiedzieć. Unikniemy w ten sposób przykrych sytuacji jak w tym roku.
Dziękuję wszystkim uczestnikom turnieju, oraz ekipom kibiców

, ASowi za organizację spotkania, i oby udało nam się spotkać w nie mniejszym gronie w przyszłym roku.
Moje zdjęcia
TUTAJ
Wrzucajcie swoje jak ktoś robił :)
Ostatnia aktualizacja: 21.04.2013 11:08:32 przez Duracel