[#10]
Re: Wreszcie impreza amigowa w Rzeszowie(?)
@BULI,
post #9
W ogóle warto by się zastanowić nad koncepcją całego przedsięwzięcia, czyli dla kogo to robimy (poza nami samymi), jaki charakter ma mieć impreza (edukacyjny, integracyjny, inny..)
Ilu trzeba nam ludzi do obsługi tego całego zdarzenia itp.
To bardzo dobre pytanie.
Generalnie miałem koncepcję że projekt w postaci trzech spotkań w WDK, byłby pilotem jakichś copółrocznych czy corocznych AmiRes. Korzystając z tego, że projekt ma budżet (o ile przejdzie), w tym budżet na marketing. Myślałem o cuklu trzech imprez na jesieni (bo ma być qlturalnie): muzyka, dema, gry. A kolejne to mogą być już "ambitniejsze" i w sumie dowolne.
Dla kogo? Sądzę że na początek dla każdego. Tzn. starych rzeszowkich amigowców (znam kilku), ludzi z branży IT tutaj zainteresowanych Amigą, niegdysiejszych posiadaczy np. (tacy są na pewno). Poza tym można rozkleic plakaty na uczelniach (są tu 3 co kształcą informatyków) dla hobbystów. Ogólnie dla każdego, mam nadzieję że ktoś ze starej ekipy LK Avalon przyjdzie

(podobno szukają betatesterów do Freda na Android hehe)
Ile osób? Co zaproblem podłączyć puścić i 2 słowa powiedzieć. Każdy dzień może zrobić 1-2 osoba, ja tak jak powiedziałem miałbym czas tylko sprzęt mam jeden (na III imprezę, listopadową). Idealnie byłoby mieć jakąś osobę do pomocy (wrzesień, październik) i najwięcej osób na listopad (1 platforma = 1 osoba).
Co do opłat to dema są za free (mindcandy, jeszze się upewnię ale to formalność), gry ECS/AGA trzeba ostrożnie te darmowe (są listy, np. na amigaforever) a za muzykę (mam 11 albumów większośc płatnych) trzeba zapłacić tfe tfe ZAIKSowi. WDK życzy sobie sporo za salkę bo aż 700 PLN netto. Ale spoko, najwyżej będzie 600 PLN na marketing (można gadżety kupić i konkursy porobić).