[#1] Dawno, dawno, dawno temu ślub Babci i Xanth
Gdzieś pod koniec ubiegłego tysiąclecia byłem na ślubie dwójki ludzi o ksywach babcia i xnatch. Pisano nawet o tym w magazynie amiga bo bodarze xanth był czynnym amigowcem.

Czy ktoś może wie czy Ci ludzie nadal żyją i są razem? Wujek Google niestety milczy na ten temat.
[#2] Re: Dawno, dawno, dawno temu ślub Babci i Xanth

@Orintroper, post #1

Oboje siedzieli na ircu, na kanale #amigapl i tam się chyba w sumie poznali (a raczej na którymś irc party, kojarzę jakieś foty). Tak więc można by rzec był to amigowy ślub, czy wart uwiecznienia na łamach prasy? Na pewno był to miły gest ze strony mps'a i redakcji MA OK

P.S. Przy okazji pozdrowienia dla ekipy z #amigapl Fajnych ludzi się tam poznało, min. autorkę artykułów o algorytmach kompresji, piszącą w MA pod pseudonimem

Ostatnia aktualizacja: 01.02.2021 21:04:42 przez t-bone
[#3] Re: Dawno, dawno, dawno temu ślub Babci i Xanth

@Orintroper, post #1

jakis Amigowiec sie z babcia ozenil ?
Lo matko, co za desperacja
[#4] Re: Dawno, dawno, dawno temu ślub Babci i Xanth

@Orintroper, post #1

Żyje i czeka na zatwierdzenie konta żeby sięodezwać ;)
[#5] Re: Dawno, dawno, dawno temu ślub Babci i Xanth

@kamilus, post #4

Kto? Babcia czy Xanth?
[#6] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Dawno, dawno, dawno temu ślub Babci i Xanth
[#7] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Dawno, dawno, dawno temu ślub Babci i Xanth
[#8] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Dawno, dawno, dawno temu ślub Babci i Xanth
[#9] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Dawno, dawno, dawno temu ślub Babci i Xanth
[#10] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Dawno, dawno, dawno temu ślub Babci i Xanth
[#11] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Dawno, dawno, dawno temu ślub Babci i Xanth
[#12] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Dawno, dawno, dawno temu ślub Babci i Xanth
[#13] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Dawno, dawno, dawno temu ślub Babci i Xanth
[#14] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Dawno, dawno, dawno temu ślub Babci i Xanth
[#15] Re: Dawno, dawno, dawno temu ślub Babci i Xanth

@Orintroper, post #1

Cześć. Z racji, że nie moge się dostać na swoje konto (nawet nie pamiętam, na jakim mailu było), to jest nowe.

Nadal żyją, ale nie są razem, choć cały czas w kontakcie :D

X.

PS. Jako, że zostałem wywołany, a potem w wątku zrobił się syf nie na temat, to nie będę się bardziej rozpisywał.
[#16] Re: Dawno, dawno, dawno temu ślub Babci i Xanth

@Xanthcik, post #15

Dobrze że wszystko w porządku..!
Miałeś niefart ,bo do wątku włączyły się forumowe trolle i zrobiły się brednie...
Akurat jak kontakt z innymi jest potrzebny..
[#17] Re: Dawno, dawno, dawno temu ślub Babci i Xanth

@Xanthcik, post #15

Gdyby kogoś interesowało :D

http://xanth.eu/rozne/ma.jpg
http://xanth.eu/rozne/ma1.jpg
http://xanth.eu/rozne/ma2.jpg

Materiał, który dawno temu zaginął. Marna jakość z racji tego, że w tamtych czasach możliwości cyfryzacji VHSu były bardzo słabe (nawet nie pamiętam, jakim cudem zrobiłem z tego .avi) ;)

https://www.youtube.com/watch?v=PdrdkgBt9RY

X.

PS. I tak, nadal utrzymuję kontakt z niektórymi ludzikami z #wiaraa, #amisia i #amigapl (tak, dokładnie w tej kolejności ;) )

PS2. Tagi mi nie działają, więc linki proszę sobie skopiować.

Ostatnia aktualizacja: 04.02.2021 15:05:28 przez Xanthcik
[#18] Re: Dawno, dawno, dawno temu ślub Babci i Xanth

@selur, post #3

Dlaczego wg ciebie to była desperacja? Całkiem miło wspominam tamten czas ;)

X.
[#19] Re: Dawno, dawno, dawno temu ślub Babci i Xanth

@Xanthcik, post #17

Tu skany tego numeru w lepszej jakości.
[#20] Re: Dawno, dawno, dawno temu ślub Babci i Xanth

@Xanthcik, post #15

Nie spodziewałem się, że tym moim postem uda mi się Ciebie przywołać na ppa. Dzięki za informacje.
[#21] Re: Dawno, dawno, dawno temu ślub Babci i Xanth

@Orintroper, post #20

A ja nie spodziewałem się że można być taką kanalią bez godności :)
[#22] Re: Dawno, dawno, dawno temu ślub Babci i Xanth

@Xanthcik, post #17

PS. I tak, nadal utrzymuję kontakt z niektórymi ludzikami z #wiaraa, #amisia i #amigapl (tak, dokładnie w tej kolejności ;) )

#wiaraa? Coś mi się obija po głowie ta nazwa. Ale ni mam tak starych logów, a na archiwalnych stronkach różnych ludzi sprzed 2 dekad, do których się dogrzebałem, też nic.
[#23] Re: Dawno, dawno, dawno temu ślub Babci i Xanth

@snajper, post #22

Taki dość popularny kanał w latach 90-00, był konkurencją dla #warszawa :D

X.

PS. Nadal istnieje, ale zostały tylko niedobitki :D
PS2. Ale ma swoją grupę na fejsie, gdzie siedzą ludzie z tamtych czasów ;)
PS3. Ostatni znany wygląd strony ;) https://web.archive.org/web/20030808011848/http://www.wiaraa.pl/

Ostatnia aktualizacja: 04.02.2021 16:58:34 przez Xanthcik
[#24] Re: Dawno, dawno, dawno temu ślub Babci i Xanth

@snajper, post #22

No mi się w WLKP skojarzyło, ale mogę się mylić w tym przypadku.
[#25] Re: Dawno, dawno, dawno temu ślub Babci i Xanth

@Orintroper, post #20

Nie spodziewałem się, że tym moim postem uda mi się Ciebie przywołać na ppa. Dzięki za informacje.

Co tu się odpierdziela..?
[#26] Re: Dawno, dawno, dawno temu ślub Babci i Xanth

@MarcinLP, post #25

Gimby nie znajo ;)

X.

PS. Wywołał mnie do tablicy po nicku i wydarzeniu z 1998 roku, to jestem :D

Ostatnia aktualizacja: 04.02.2021 19:49:33 przez Xanthcik
[#27] Re: Dawno, dawno, dawno temu ślub Babci i Xanth

@Xanthcik, post #26

Jeśli można zapytać - jak tam u kolegi z amigową pasją? Płonie jak zawsze czy ustąpiła pola innym hobby? :)
[#28] Re: Dawno, dawno, dawno temu ślub Babci i Xanth

@Xanthcik, post #23

e, to jednak ja żadnego z tamtych nicków nie kojarzę. Ale możliwe, że ktoś gdzieś po prostu przyspamował albo sobie ustawił quit message, czy coś.

@KM_Ender
ja to sobie na ircu stacjonowałem głównie tutaj. Jak widać, na należytym stanowisku. Które otrzymałem zresztą honorowo za pomoc w odbiciu kanału, po tym jak Japońce zrobili nalot, który zakończył się tejkołwerem.
jakieś 10-12 lat temu zeszliśmy się z paroma dawnymi ziomkami stamtąd i postanowiliśmy zrobić reaktywację kanału i stronki, nawet utworzyliśmy konto na naszej-klasie, jeden kolega przygotował spamy zaproszeniowe i porozsyłał tam do bywalców, których udało się namierzyć, i paru starych znajomych dołączyło. Ale ogółem długo nie pociągnęło to długo, bo teraz to nie ma czasów. buuu!

Ostatnia aktualizacja: 04.02.2021 21:35:14 przez snajper
[#29] Re: Dawno, dawno, dawno temu ślub Babci i Xanth

@abcdef, post #27

O nie. Amigi nigdy nie porzuciłem, co znajomki doskonale wiedzą :D
Jak po ślubie z Babcią uruchomilismy kafejkę internetową w Mrągowie, to za router robiła nam A1200 (sprezentowana w prezencie ślubnym przez Szanownego Pana Marka Pampucha) z pełna automatyką ISDNa (nie było wtedy łącz stałych) ;)

Dzisiaj siedzę raczej w emulacji i modern sprzęcie. Choćby kupiłem specjalnie RPi 400 zeby ją z powodzeniem przerobic na Amigę. A teraz męczę Amigę na hehe... PS Vita :D

http://xanth.eu/rozne/ami_vita.jpg

X.

Ostatnia aktualizacja: 04.02.2021 21:44:32 przez Xanthcik
[#30] Re: Dawno, dawno, dawno temu ślub Babci i Xanth

@Xanthcik, post #26

Gimby, jak gimby. Co nieco pamiętam. Ale co tamten gość odwala..?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem