[#1] PIXEL HEAVEN 2024
Wybiera się ktoś na imprezę? Ja osobiście mocno się zastanawiam bo o ile w 2022 było naprawdę fajnie to edycja 2023 mocno rozczarowała. Ogólnie panował bałagan organizacyjny, nagłośnienie sceny było takie, że nie można było zrozumieć o czym mówią, pomijam już takie atrakcje jak niedziałające flipery :(
1
[#2] Re: PIXEL HEAVEN 2024

@KAN2000, post #1

Ja bede od piątku do niedzieli
1
[#3] Re: PIXEL HEAVEN 2024

@Kwiatki, post #2

Jest wtopa organizacyjna - z jakiś formalnych przyczyn ochrona wpuściła tylko 1000 osób, a kolejni muszą czekać  aż ktoś wyjdzie. O ile dzięki temu, w środku jest dość luźno, to trzeba czekać ponad godzinę w kolejce do wejścia.
1
[#4] Re: PIXEL HEAVEN 2024

@krru, post #3

Wtopa to mało powiedziane. Pan R.Ł. chciał chyba zaoszczędzić, skoro nie zgłosił PH jako imprezy masowej. Zaoszczędził, ale "reklama" imprezy będzie na minus. Jechałem z dwoma synami (10 lat i 7 lat) ok 400 km, żeby potem stać 2,5 godziny do wejścia. I zaraz muszę myśleć o wyjściu. Byłem 6 razy na PH. Dzisiaj jestem siódmy raz. Wiecej nie będę, chyba że ktoś inny przejmie organizację.

Ostatnia aktualizacja: 08.06.2024 16:56:58 przez PTR

Ostatnia aktualizacja: 08.06.2024 17:00:14 przez PTR
7
[#5] Re: PIXEL HEAVEN 2024

@PTR, post #4

Gruby szajs !!!
6
[#6] Re: PIXEL HEAVEN 2024

@PTR, post #4

LOL, dlatego mi się to wszystko znudzilo, przestalo byc DIY i non profit, zaczęło się żerowanie na nostalgikach w średnim wieku. I rózne Zalepy, Unithory i Łapusze kręcą sobie lody ;)

Ostatnia aktualizacja: 08.06.2024 18:18:42 przez twardy
19
[#7] Re: PIXEL HEAVEN 2024

@twardy, post #6

ech, cóż za zlepek #WspaniałychLudzi
czerwona kartka
9
[#8] Re: PIXEL HEAVEN 2024

@thePalec, post #7

Miałem przeczucie, że wielka lipa będzie.
1
[#9] Re: PIXEL HEAVEN 2024

@KAN2000, post #1

ja tylko napisze.. nasza gra TONY wygrala co jest wspaniala wiadomoscia... pozdrawiam tworcow, swietna robota...
17
[#10] Re: PIXEL HEAVEN 2024

@RDudek, post #9

Gratulacje!
1
[#11] Re: PIXEL HEAVEN 2024

@RDudek, post #9

Brawo !!!
[#12] Re: PIXEL HEAVEN 2024

@PTR, post #4

Niechce nikogo bronić, ale skąd masz informacje że to zależało od organizatora, a nie np od możliwości insfrastrukturalnych miejsca ?
Ja bym poczekał z ferowaniem wyroków i wieszaniu na szubienicy organizatora zanim nie będziemy wiedzieć co faktycznie się stało. Garba możesz przykleić bardzo łatwo.
[#13] Re: PIXEL HEAVEN 2024

@Kwiatki, post #12

Niechce nikogo bronić, ale skąd masz informacje że to zależało od organizatora, a nie np od możliwości insfrastrukturalnych miejsca ?
Ja bym poczekał z ferowaniem wyroków i wieszaniu na szubienicy organizatora zanim nie będziemy wiedzieć co faktycznie się stało. Garba możesz przykleić bardzo łatwo.

Z tego co wiem była na miejscu policja, okazało się, że PH2024 nie został zgłoszony jako impreza masowa. W sobotę kible popłynęły albo odpłynęły - brak papieru, wody itd. Wystawcy po wyjściu na chwilę z budynku nie mogli wejść ponownie bez stania w kolejce!!! Food Tracki liczą straty bo nie było zakładanej sprzedaży. Ludzie mdleli w kolejce 1.5-2 godzinnej na imprezę. Oczywiście potwierdził się wałek z flipperami. Póki co to ludzie organizują się w sprawie zbiorowego pozwu - bo sam koszt biletu to nie jest koszt faktycznie poniesionych strat. Jak ktoś sobie hotel zarezerwował i przyjechał kilkaset kilometrów to jest mocno w plecy. Mamy jeszcze niedzielę - zobaczymy co się wydarzy jeszcze. Wiem, że koncert przerwali 20 minut przed końcem i koniec grania :(
1
[#14] Re: PIXEL HEAVEN 2024

@Mariodj, post #5

2
[#15] Re: PIXEL HEAVEN 2024

@KM_Ender, post #14

Jak ktoś kupił bilety wcześniej to miał pecha .
Kasa wzięta dupa wypięta.
3
[#16] Re: PIXEL HEAVEN 2024

@KM_Ender, post #14

Za parę lat będą krążyć legendy o przyczynach upadku PH. ;)

A jeśli ktoś inny to przejmie to będą o tym pisać pieśni. ;)
4
[#17] Re: PIXEL HEAVEN 2024

@twardy, post #6

Miałem iść w tym roku z dzieckiem. Po kilkuletniej przerwie. Ale to co widzę na YT i to co słyszę od Was to chyba dobrze, że nie poszedłem.
A problem można było rozwiązać w prosty sposób. Ustalić pewną pulę biletów na zakup przez neta, jakieś 800 i 200 na sprzedaż na miejscu. I dwie kolejki, ci co kupili bilety przez neta wchodzą od razu, a reszta niech stoi.
[#18] Re: PIXEL HEAVEN 2024

@QkiZ, post #17

Miałem iść w tym roku z dzieckiem. Po kilkuletniej przerwie. Ale to co widzę na YT i to co słyszę od Was to chyba dobrze, że nie poszedłem.
A problem można było rozwiązać w prosty sposób. Ustalić pewną pulę biletów na zakup przez neta, jakieś 800 i 200 na sprzedaż na miejscu. I dwie kolejki, ci co kupili bilety przez neta wchodzą od razu, a reszta niech stoi.

My z żoną zawsze byliśmy supporterami - od kilkunastu dni byliśmy bombardowani mailami aby pospieszyć się z zakupem biletów bo jeszcze coś zostało ale...
Na szczęście coś mnie tknęło i wymyśliłem sobie, że nie będziemy zamawiać biletów - tym bardziej, że tamtym roku nie wpisano nas na listę wspomagających - zresztą nie tylko nas. Miałem jechać w piątek ale kolega miał ślub więc wymyśliłem sobie, że zobaczę co będzie się dziać w sobotę i jak będzie faktycznie ok. to w niedziele pojedziemy i kupimy bilety na miejscu - już w piątek miałem info, że nie jest dobrze a sobota rozwaliła system - zobaczymy co będzie dzisiaj. Faktem jest, że kto kupił bilet w necie jest w plecy :(
[#19] Re: PIXEL HEAVEN 2024

@KAN2000, post #1

Każde szambo musi w końcu wybić, zrobili wielki finał ale pracowali na to długo :D, kuniami by mnie tam już nie zaciungneli.
3
[#20] Re: PIXEL HEAVEN 2024

@KM_Ender, post #14

PIXEL HELL
5
[#21] Re: PIXEL HEAVEN 2024

@KAN2000, post #13

Zupełnie nie mój temat, ale kilka tygodni temu było coś o tym na forum Atari: link
2
[#22] Re: PIXEL HEAVEN 2024

@movin, post #20

[#23] Re: PIXEL HEAVEN 2024

@KM_Ender, post #22

to ja współczuję zdobyć jakaś nagrodę na tym czymś i jeszcze się tym chwalić. .. hehe
2
[#24] Re: PIXEL HEAVEN 2024

@KAN2000, post #1

Byłem na dwóch poprzednich edycjach. W tym roku mocno biłem się z myślami i na siłę szukałem powodów żeby nie jechać. A wiadomo, że jeżeli się szuka to się znajdzie. Ostatecznie nie pojechałem i wygląda jakbym wygrał tym los na loterii (chyba pierwszy raz w życiu). Szkoda mi tych ludzi, którzy przyjechali z daleka tylko po to żeby postać w absurdalnie długiej i trochę bezsensownej kolejce. W większości są to fani retro ale raczej nie kolejek w stylu retro.
Ciężkie będzie odzyskanie zaufania do tej imprezy. Szkoda, bo mi się zawsze podobała.

Ostatnia aktualizacja: 09.06.2024 13:31:01 przez MDW
[#25] Re: PIXEL HEAVEN 2024

@prz, post #21

[#26] Re: PIXEL HEAVEN 2024

@MDW, post #24

Też nie byłem i nie żałuję chociaż byłem namawiany. Mam ciekawsze zajęcia, niż stanie w kolejkach

; komuna sie skonczyla

our_year > 1989

[#27] Re: PIXEL HEAVEN 2024

@tukinem, post #26

Czekam na oficjalną relacje z imprezy.
1
[#28] Re: PIXEL HEAVEN 2024

@twardy, post #6

LOL, dlatego mi się to wszystko znudzilo, przestalo byc DIY i non profit, zaczęło się żerowanie na nostalgikach w średnim wieku. I rózne Zalepy, Unithory i Łapusze kręcą sobie lody ;)

Zawsze gdy zbierze się spora grupa ludzi wokół czegoś (np. retro komputerów), muszą pojawić się pijawki, które na tym zrobią kasę (albo zyskają fejm). To normalne. Ja gratuluję organizatorom, bo obecnie organizatorzy wszelkiej maści imprez to jedyni zwycięzcy - albo się o nich pisze jako o zbawcach, albo się ich miesza z błotem, ale za to dobrze zarabiają. A Wy, retromaniacy i retroscenowcy, jesteście tylko tłem.
4
[#29] Re: PIXEL HEAVEN 2024

@KAN2000, post #18

W tym roku po raz pierwszy zabrałem ze sobą swojego czteroletniego syna. Wyjechaliśmy pociągiem o 5:30, przed 9 dotarlismy do Warszawy, potem ogarnięcie noclegu, bagażu itd. Do zajezdni przybyliśmy ok. 11:40 i oczom ukazała się kolejka, tylko za czym? Różne głosy padały wśród ludzi, ale wtedy raczej mało osób wierzyło, że nie zgłoszono tego jako imprezy masowej - bo przecież w poprzednich latach wszystko działało sprawnie.
Na nasze szczęście kolejka jeszcze nie urosła na tyle, co widziałem w necie.

Czekaliśmy dobre 1,5 godziny. Gdybym był bez dziecka, to pewnie byłbym mocniej wkurzony. Cieszę się, że Młody dzielnie zniósł czekanie, nie chciał wracać do domu czy nie zemdlał na słońcu - chwała, że nie wycięto wszystkich drzew. Trzymanie śpiącego dziecka na rękach byloby zdecydowanie trudniejsze.

Po tym wszystkich trudach wejście przez bramę było prawdziwą ulgą. Świetnie spędziliśmy tam czas, mieliśmy mnóstwo frajdy i nawet zdołałem chwilę porozmawiać z ludźmi od K&A.

Mozna by powiedzieć że to zrekompensowało stracony czas w kolejce - tylko dlaczego w ogóle mielibyśmy być na czymś stratni?
3
[#30] Re: PIXEL HEAVEN 2024

@XTD, post #28

Ale PH już od dawna nie jest imprezą retro, choć się na taką przedstawia. Owe retro jest już tam bardziej przez przypadek, zepchnięte na bok. To targ na którym można kupić masę badziewia, stoisk reklamowych i przy okazji napić się piwa.
2
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem