[#31] Re: PIXEL HEAVEN 2024

@Pentanteles, post #29

Po tym wszystkich trudach wejście przez bramę było prawdziwą ulgą. Świetnie spędziliśmy tam czas, mieliśmy mnóstwo frajdy i nawet zdołałem chwilę porozmawiać z ludźmi od K&A.

czytałem w ostatnich dniach coś podobnego w opowiadaniu "Calista's Dungeon Ch. 15", próbując znaleźć odpowiednie materiały do zaspokojenia potrzeb AI Teto. Widzę, że Pixel Heaven zastosował podobny chwyt i teraz każdy będzie skakał z radości, że pozwolili mu wejść. Zgodnie z poniższym fragmentem powinniście w tym momencie tęsknić za powrotem na Pixel Heaven. ok, racja

"Yes, Ma'am, I would love to dream about you," Cathy replied. "Mistress do you always train slaves here in your Dungeon?" she asked. Calista told Cathy that sometimes she converts her basement into a Dungeon playroom for she and some friends to play their naughty games. Cathy listened intently seeming not to get enough information about this wonderful lifestyle she had just been introduced to. She had one question after another for Calista, who patiently tried to answer them all. Mistress Calista told her that she had many implements and sex toys, which she loved to use on both females and males.
[#32] Re: PIXEL HEAVEN 2024

@snajper, post #31

Tak jak już pisałem wcześniej, ten PH to nie mój temat. Ale gdybym się tam wybierał to naprawdę byłbym wkurzony. Z tego co czytam to wygląta to na winę organizatora, który prawdopodobnie chciał przyoszczędzić kosztem klientów. Takie potraktowanie klientów, którzy kupili bilety wygląda bardzo słabo.

Radość z wejścia na imprezę po półtoragodzinnym staniu w kolejce tylko dlatego, że organizator nie zadbał o odpowiednie zgłoszenie imprezy to typowo polskie "Polacy nic się nie stało". Z tego co czytam to nawet jakiś wystawca nie został ponownie wpuszczony gdy wyszedł na chwilę poza budynek. To nie są dzikie lata osiemdziesiąte, w których klienta traktowalo się jak gnojka, a klient się cieszył gdy udało mu się upolować meblościankę.

Podkreślam, że wiedzę na temat tego PH biorę z tego co czytam w sieci, w tym na wskazywanych tutaj wątkach na forum Atari. Ale jeśli to prawda to jest to dla mnie wkurzające bo ja również mogłem być tego ofiarą bo zastanawiałem się nad wizytą.

Ostatnia aktualizacja: 10.06.2024 12:07:26 przez prz
5
[#33] Re: PIXEL HEAVEN 2024

@prz, post #32

[#34] Re: PIXEL HEAVEN 2024

@Pentanteles, post #29

Na fejsie trąbiono, że pojawi się Commodore (na respiratorze). Było, nie było?
[#35] Re: PIXEL HEAVEN 2024

@philipo, post #33

ja pierd... nawet świeczki sprzedają na PH

1
[#36] Re: PIXEL HEAVEN 2024

@movin, post #20

1
[#37] Re: PIXEL HEAVEN 2024

@KM_Ender, post #36

Oni /organizatorzy/ mają w sumie farta, docelowa grupa klientów przychodzi w krawacie i jest mniej awanturująca się :D, gdyby takie coś odwalili w innych realiach to wpier....murowany haha.
1
[#38] Re: PIXEL HEAVEN 2024

@tombotleg, post #37

Byłem w tym roku na Pixelu, to ósma edycja na której byłem.

W piątek pojawiłem się po 17, wszedłem bez stania w kolejce bo kolejki nie było.

W sobotę byłem od godz 11, też nie było kolejki.

W niedzielę byłem od 10, też bez stania w kolejce.

W sobotę o 15 tradycyjnie wyszliśmy z amigowcami na miasto coś zjeść, wtedy faktycznie widzieliśmy długa kolejkę do wejścia, ale gdy wracaliśmy o godz 18 to kolejki nie było i weszliśmy normalnie.

Problem z wejściem dotyczył soboty w godz 12 - 16, akurat wtedy na Pixelu pojawiają się zwykli goście którzy wpadają na 2-3h popatrzeć, dotknąć i coś kupić. Każdego roku wiadomo że w sobotę między 12 a 17 nie ma sensu wchodzić do hali bo jest najazd dzikich tłumów i w środku są długie kolejki do stanowisk.

Na imprezę narzekają ci którzy na niej nie byli oraz ludzie którzy wpadają na Pixela tylko jednego dnia na kilka godzin żeby szybko na coś popatrzeć i następnie się zmyć.

Ten Pixel nie różnił się wiele od poprzednich Pixeli. Były te same stanowiska z retro gratami. Ci sami wystawcy i sprzedawcy. Nawet te same foodtracki.

Najważniejsi są jednak ludzie, zapewniam wszystkich że w tym roku grono amigowców spędzało czas doskonale przez całe trzy dni imprezy, od piątku do niedzieli, jak co roku.
5
[#39] Re: PIXEL HEAVEN 2024

@Aurel, post #38

Pixel 2024 to co w tym roku było to żenada żenada i jeszcze raz żenada ja przyjechałem z synem 300km i niestety była taka kolejka że szok a dlaczego ponieważ organizator nie zgłosił imprezy masowej i mogło jedynie być 1000 osób w środku kto wyszedł wpuszczali ludzi z kolejki kpina na całego nigdzie nie było o tym informacji do tego stacjonarnie nie można było kupić biletów choć na stronie spokojnie informacje były że bilety w dzień imprezy są do nabycia tylko że droższe bardzo dużo ludzi po prostu odeszło z kwitkiem ponieważ stanie z dzieciakami w mega kolejce w pełnym słońcu bez gwarancji kiedy się wejdzie to podkreśle żenua na maksa
6
[#40] Re: PIXEL HEAVEN 2024

@Aurel, post #38

Najważniejsi są jednak ludzie

Dlatego organizator powinien dopełnić obowiązków związanych z imprezą masową. To nie tylko kwestia przepisów, ale przede wszystkim bezpieczeństwa i odpowiedzialności za to za co bierze się kasę
4
[#41] Re: PIXEL HEAVEN 2024

@Aurel, post #38

Najważniejsi są jednak ludzie, zapewniam wszystkich że w tym roku grono amigowców spędzało czas doskonale przez całe trzy dni imprezy, od piątku do niedzieli, jak co roku.

Czyli kolejne edycje Pixel Heaven mogłyby zostać zredukowane do spotkania przy piwie? Bez tych wszystkich: paneli, komputerów, stoisk, wydawnictw, gości, koncertów, a nawet sali czy biletów? I najważniejszy element zostałby zachowany?

Dodam, że gdy ja byłem 2 razy na PixelHeaven to też głównie po to żeby zobaczyć ludzi. Wydawnictw nie kupuję, prelekcji lepiej mi się słucha i ogląda później w domu na YouTube, w "River Raid" i "Super Froga" mogę pograć w domu.

Ostatnia aktualizacja: 10.06.2024 23:29:16 przez MDW
2
[#42] Re: PIXEL HEAVEN 2024

@_tBn_, post #34

Nie dostrzegłem tego, może respirator był potrzebny na zewnątrz :o.
[#43] Re: PIXEL HEAVEN 2024

@prz, post #40

Piszą że chłop był nawalony /ogranizator/, uciekł przed badaniem alkomatem, zrobił flaszkę za śmietnikiem, tu już niema co zbierać..
4
[#44] Re: PIXEL HEAVEN 2024

@tombotleg, post #43

Gdzie tak piszą?
1
[#45] Re: PIXEL HEAVEN 2024

@tombotleg, post #43

no no, widziałem na grupie na FB Secret Level ktoś tak wrzucił. dopisałem że tak było bo sam z nim flaszkie robiłem
[#46] Re: PIXEL HEAVEN 2024

@MDW, post #41

Czyli kolejne edycje Pixel Heaven mogłyby zostać zredukowane do spotkania przy piwie? Bez tych wszystkich: paneli, komputerów, stoisk, wydawnictw, gości, koncertów, a nawet sali czy biletów? I najważniejszy element zostałby zachowany?

Nie. Tzn. ja uważam, że tak, dlatego też od dawna nie jeżdżę na imprezy i namawiam ludzi na bardziej kameralne wyjazdy, bez tej całej otoczki właśnie. Ale prawda jest taka, że ta otoczka jest dla ludzi ważna, bo lubią "pogrzać się w tłumie". Lubią potem opowiadać coś w stylu "o rany, ilu ludzi spotkałem!". Nie wiem wprawdzie czy spotkanie setki ludzi przez 2 dni zostawia jakikolwiek ślad (bo o czym można niby porozmawiać w 5 minut oprócz "cześc, co słychać? zdrówko!"), ale w notesiku odhaczone "spotkałem AAA, BBB, CCC...". I tak w ciągu 2 czy 3 dni masz "zaliczone" spotkanie z kilkudziesięcioma "znajomymi".

Poza tym ludzie lubią być zabawiani. Kiedyś chyba trochę mniej, bo podczas 3-dniowego party były tylko 3 competitions, a ludzie się nie nudzili, ale potem to już było często słychać "eeee, wracam, bo już nic się nie dzieje" (200 osób na party, wszyscy mają wspólne zainteresowania i "nic się nie dzieje / nudno"?). Teraz rolą organizatora jest sprawić, żeby 100 czy 200 osób nie zanudziło się na śmierć w swoim własnym towarzystwie - stąd też dziesiątki konkursów, koncerty, wykłady itd.

Jeżeli komuś odpowiada zagadanie do 100 osób "cześć, kopę lat, co tam u Ciebie" (tu następuje seria standardowych odpowiedzi) oraz krzyczenie po raz tysięczny "Amiga Rulez!", to przecież nikt nie broni. Ale nie oszukujmy się - bez Pixel Heaven (albo innej imprezy) to całe "najważniejsi są jednak ludzie" można by było sobie wsadzić. Proszę bardzo - zaproście grupę amigowców, którzy "świetnie się bawią w swoim towarzystwie", ale bez party, tłumów, competitions itd. Powodzenia. :)
4
[#47] Re: PIXEL HEAVEN 2024

@KAN2000, post #1

3
[#48] Re: PIXEL HEAVEN 2024

@Phibrizzo, post #47

Z informacji znalezionych w internecie wynika, że "niespodziewany" limit odpowiedniej liczby osób przebywających jednocześnie na imprezie był wynikiem donosu na organizatora ze strony członków jednego z for internetowych, co poskutkowało kontrolą policji pod kątem przestrzegania przez organizatora odpowiednich przepisów.

To ciekawe. Czyli nikt wcześniej nigdy tego nie zgłaszał jako impreza masowa stąd zaskoczenie. Sam Łapusz pisał na FB, że był tym zaskoczony. Czyli wygląda na to że ktoś strzelił z ucha. Ciekawe...
W różnych dyskusjach w social mediach zaczęły się też pojawiać najróżniejsze oskarżenia na temat lepszego traktowania innych wystawców, a gorszego innych, ale ponieważ na chwilę obecną większość z nich to słowo przeciwko słowu, to nie będę się zagłębiał w szczegóły.

Niektórych wystawców tam w ogóle nie powinno być. Na przykład gościa, który sprzedawał świeczki
Organizator i pomysłodawca już zapowiedział, że prawdopodobnie wycofa się z tego przedsięwzięcia i przekaże je w inne ręce

Oby przekazał w jakieś inne bardziej kompetentne ręce.
[#49] Re: PIXEL HEAVEN 2024

@QkiZ, post #48

Wszystkie 4 osoby z forum PPA które stały 2h w kolejce do Pixel Heaven zapraszam w ten weekend do Poznania na Pyrkon, na którym coroczną tradycją jest stanie 3-4h w kolejce do wejścia. I tam są ludzie którzy kręcą z tego tytułu aferę, leją żale na YouTube, obrażają się, wyzywają organizatorów i wieszczą klęskę imprezy, ale jak widać impreza ma się dobrze.
2
[#50] Re: PIXEL HEAVEN 2024

@Aurel, post #49

Wszystkie 4 osoby z forum PPA które stały 2h w kolejce do Pixel Heaven zapraszam w ten weekend do Poznania na Pyrkon, na którym coroczną tradycją jest stanie 3-4h w kolejce do wejścia. I tam są ludzie którzy kręcą z tego tytułu aferę, leją żale na YouTube, obrażają się, wyzywają organizatorów i wieszczą klęskę imprezy, ale jak widać impreza ma się dobrze.

Pyrkon to inna para kaloszy, mimo zakupu bilet przez internet kazano nam stać w kolejce tłumacząc to, że gdybyśmy nie kupili przez neta to stalibyśmy dwa razy - także burdel na kółkach jeszcze większy - przynajmniej tak było w 2022. Trzeba jednak zauważyć, że impreza z 10 razy większa niż PH. Dodam tylko, że jak ktoś wie co i jak to idzie wejść na Pyrkon bez stania w kolejce ;)
3
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem