kategoria: AmiParty
[#1] AmiParty 35 / 20 Lecie / Compo is coming
Czas tyka nieubłaganie i doczekaliśmy 20-lecia naszej wspaniałej działalności. Z jednej strony radość, a z drugiej zdziwienie jak ten czas szybko ucieka. Za nami mnóstwo wspaniałych imprez, na których mieliśmy przyjemność gościć niejednego z Was. Były wzloty, ale były też upadki, które nauczyły nas wiele. Najważniejsze iż nadal licznie nas odwiedzacie i pokazujecie, że to, co robimy jest dla Was ważne. Nie trzeba też być Sherlockiem, by dostrzec, że te spotkania przerodziły się w zloty od dawna zaprzyjaźnionej ze sobą społeczności, a nasze stare maszyny to piękna spoina, która to wszystko scala.

Najbliższe spotkanie na które serdecznie was zapraszamy odbędzie się w dniach 13 – 15 marca 2026. Miejsce na chwile obecną bez zmian. Chełm budynek firmy IMAGE przy Hutniczej 30.

Przy tak wspaniałej okoliczności jaką jest 20 Lecie AmiParty, powracamy do scenowych konkursów, a kategorie są następujące:

AMIGA DEMO

Produkcja ma się uruchamiać na komputerze Amiga z procesorem 68000-68060 – wszelkie inne platformy, w tym emulowane procesory w stylu Vampire czy Emu68k nie biorą udziału w zabawie.

AMIGA GFX

Prosimy o dostarczenie prac razem z kilkoma etapami potwierdzającymi ich powstawanie.

AMIGA PROTRACKER MUSIC

Formatem bazowym jest znany i lubiany .mod działający pod ProTrackerem 2.3d na Amidze, jeśli pojawiają się błędy pod ProTrackerem 2.3d to tylko i wyłącznie autor utworu za to odpowiada.

STREAMING MUSIC

Styl i technika dowolna w popularnych formatach audio.

WILD

Tu ląduje wszystko co nie pasuje do powyższych kategorii. Bez wyjątku, czy to cudowne demo na Atari, czy wspaniała animacja na C64, czy prześwietny moduł w MilkyTracker/VortexTracker/czymkolwiek – na tym party tam będzie ich miejsce.

Na dniach ruszy zakładka z kompletnym regulaminem na naszej stronie link. Kontakt pod adresem amiparty@chal.pl.

Serdecznie zapraszamy.

Ostatnia aktualizacja: 10.12.2025 06:58:50 przez Mariodj

Ostatnia aktualizacja: 10.12.2025 06:59:27 przez Mariodj

Ostatnia aktualizacja: 10.12.2025 07:28:07 przez Mariodj

Ostatnia aktualizacja: 21.12.2025 21:19:05 przez Mariodj

Ostatnia aktualizacja: 21.12.2025 21:19:53 przez Mariodj
12
[#2] Re: AmiParty 35 / 20 Lecie / Compo is coming

@Mariodj, post #1

Ooooo, marzec. Nie maj. To być może, po kilku latach przerwy zawitam na edycję wiosenną :)
2
[#3] Re: AmiParty 35 / 20 Lecie / Compo is coming

@Mariodj, post #1

Będę i ja.
1
[#4] Re: AmiParty 35 / 20 Lecie / Compo is coming

@Mariodj, post #1

Jak ten czas leci. Pierwsza edycja na której byłem to 18. Jeszcze nie wiem czy będę na 35.
1
[#5] Re: AmiParty 35 / 20 Lecie / Compo is coming

@miro_78, post #4

Jak ten czas leci. Pierwsza edycja na której byłem to 18. Jeszcze nie wiem czy będę na 35.

Jak ten czas leci. Pierwsza edycja na której byłem to 1 szeroki uśmiech. Mam nadzieję, że na 35 też uda mi się przybyć 
3
[#6] Re: AmiParty 35 / 20 Lecie / Compo is coming

@Mariodj, post #1

Będę. Urlop już wstępnie zaplanowany OK
2
[#7] Re: AmiParty 35 / 20 Lecie / Compo is coming

@Mariodj, post #1

Co tu dużo pisać, mnie przed przybyciem na to AmiParty jak i inne mogą powstrzymać 2 czynniki:
1. Moja śmierć
2. Kataklizm Gglobalny
Tymczasem to już nie długo ok, racja
5
[#8] Re: AmiParty 35 / 20 Lecie / Compo is coming

@superbonio, post #7

Co tu dużo pisać, mnie przed przybyciem na to AmiParty jak i inne mogą powstrzymać 2 czynniki:
1. Moja śmierć
2. Kataklizm Gglobalny
Tymczasem to już nie długo ok, racja

OK
2
[#9] Re: AmiParty 35 / 20 Lecie / Compo is coming

@BULI, post #8

Jak się jest na AmiParty, to można się na tyle dobrze zasymilować, że człowiek potrafi zupełnie zapomnieć, że w poniedziałek idzie do czegoś takiego jak praca 😭
3
[#10] Re: AmiParty 35 / 20 Lecie / Compo is coming

@_DiskDoctor_, post #9

Jak to się mówi ostatnio ... nie śpimy, robimy ;)

Regulamin compo na stronie Klik Klik Klik

Serdecznie zapraszam do obecności fizycznej jak i demoscenicznej w postaci waszych prac :)
3
[#11] Re: AmiParty 35 / 20 Lecie / Compo is coming

@Mariodj, post #10

Nie ma kategorii intro? Szkoda. Trzeba się będzie bardziej napracować
3
[#12] Re: AmiParty 35 / 20 Lecie / Compo is coming

@Mariodj, post #10

Jak to się mówi ostatnio ... nie śpimy, robimy ;)

Oj tak. Nie ma spacia!

1
[#13] Re: AmiParty 35 / 20 Lecie / Compo is coming

@tukinem, post #11

No i wiadomo że ciężka praca popłaca :) Trzymam kciuki :)
1
[#14] Re: AmiParty 35 / 20 Lecie / Compo is coming

@Mariodj, post #1

Szkoda jedynie, że MSX Multichannel brak od kilku lat (tzn. jest, ale w ramach kategorii Wild) - fajne rzeczy działy się w przeszłości w ramach tej kategorii.
4
[#15] Re: AmiParty 35 / 20 Lecie / Compo is coming

@tukinem, post #11

Zrob intro tylko nie kompresuj
4
[#16] Re: AmiParty 35 / 20 Lecie / Compo is coming

@Magnetic-Fox, post #14

No nie dogodzi wszystkim. Nie było striming music pamietam jak namawiałeś by było a teraz potrzeba multi. Oba formaty były ustępstwem tak naprawdę gdyż nie są to natywne amigowe formaty.

Wiadoma sprawa że miło by było mieć mnóstwo kategorii ale milej jest oglądać więcej prac w tych które mamy.
W przypadku zainteresowania 3 osób nie jest problemem dorzucić taki konkurs. Jak zawsze jesteśmy elastyczni.
2
[#17] Re: AmiParty 35 / 20 Lecie / Compo is coming

@Mariodj, post #1

hmmm ... chyba się w końcu wybiorę :) miejscówki na nocleg (sobota-niedziela) myślicie, że jeszcze są dostępne ?
1
[#18] Re: AmiParty 35 / 20 Lecie / Compo is coming

@Magnetic-Fox, post #14

Jak masz ochotę to spokojnie możemy zrobić jakieś multi pod Wild ;) Będą co najmniej dwa .
2
[#19] Re: AmiParty 35 / 20 Lecie / Compo is coming

@eightbm, post #17

Dzwoń Albatros.
1
[#20] Re: AmiParty 35 / 20 Lecie / Compo is coming

@_DiskDoctor_, post #19

dzięki ! znalazło się ;)
2
[#21] Re: AmiParty 35 / 20 Lecie / Compo is coming

@tukinem, post #11

Wiem, że już mówiłem, ale "dla mnie to się bardzo podoba" Wasza formuła compotów. O wiele bardziej wolę, kiedy jest mniej kategorii i więcej entries niż odwrotnie, bo co to za compo jak jest jedna czy dwie prace...

Ale czy przy intrze trzeba się mniej napracować? Czasami jest dokładnie odwrotnie :)

Szkoda jedynie, że MSX Multichannel brak od kilku lat (tzn. jest, ale w ramach kategorii Wild) - fajne rzeczy działy się w przeszłości w ramach tej kategorii.

Bartek, nie marudź tylko zrób taki moduł, żeby wszystkim spadły gacie, onuce i staniki z wrażenia, a po compo szukali na podłodze swoich szczęk!
5
[#22] Re: AmiParty 35 / 20 Lecie / Compo is coming

@eightbm, post #18

@eightbm @Jazzcat
Haha, no tak. Aczkolwiek nie planuję tym razem udziału w compotach.
W każdym bądź razie, jak zawsze, bardzo chętnie popodziwiam wszystkie prace, które będą na AP, bo zazwyczaj dzieje się tam dużo dobrego

A o multi wspominałem, bo tak mi się jakoś na wspominki zebrało po dawnej kategorii MSX, w której był zarówno Protracker, jak i Multichannel
[#23] Re: AmiParty 35 / 20 Lecie / Compo is coming

@Magnetic-Fox, post #22

Bartek ja sobie z nowym rokiem życzę by cię natchnęła jednak jakaś muza i byś wtłoczył coś choć w kategorię o którą tak zabiegałeś.

Tobie Jazzcat dziękuję za przemiłe słowa i ty wiesz że ja ciągle mam nadzieje :)

Będzie dobrze panowie, już niebawem dobre wieści ;)
1
[#24] Re: AmiParty 35 / 20 Lecie / Compo is coming

@Magnetic-Fox, post #22

Amiga to 4 kanały
2
[#25] Re: AmiParty 35 / 20 Lecie / Compo is coming

@dynx, post #24

Tak dokładnie i tego się trzymamy a to jedno kompo muzyczne było dorzucone na życzenie.
Ja osobiście bronie tego kompo bo wiem że wiele osób właśnie tak chciałoby wedrzeć się na scenę.

A teraz o czym innym ... chcemy dokonać kolejnej licytacji na cele dobre i prawilne.
Jeżeli ktoś z was ma ochotę wesprzeć tą akcję fantami , proszę o priv.

Druga rzecz to nagrody na kompoty, jest już sporo dobrego ale ... czekamy na więcej. :)

Z nowym rokiem proszę i życzę zdrowia Amigowej Braci.
[#26] Re: AmiParty 35 / 20 Lecie / Compo is coming

@Mariodj, post #1

Ta pani na pewno by chciała przyjechać ;P

https://www.youtube.com/watch?v=CV-NI2XVh_U
[#27] Re: AmiParty 35 / 20 Lecie / Compo is coming

@lukjan, post #26

Aaa babek yt-berek jest wbrew pozorom sporo.

Jest Gebs z Australii
MadLemon z Iranu
Jest Kari z UK
I Sayaka z Brazylii bodaj
Na koniec Taylor and Amy bodaj z US

Także ten.

Retro to nie jest wyłączna domena mezczyzn.

Aa i jeszcze w PL jest ta babka co naprawia reteo - Electric Queen.
[#28] Re: AmiParty 35 / 20 Lecie / Compo is coming

@_DiskDoctor_, post #27

To są babki podstawione żeby wyliniałych retro samców przyciągać
1
[#29] Re: AmiParty 35 / 20 Lecie / Compo is coming

@dynx, post #28

Ee. Kilka razy oglądałem i ciekawe.

Poza tym - skąd wiesz, że goście nie są też podstawieni? pomysł
[#30] Re: AmiParty 35 / 20 Lecie / Compo is coming

@dynx, post #28

Ta na pewno. Nie dość, Amigę 4000 prezentuje jakoby bez stanika ;P, to jeszcze na innych filmach przebiera się w różne ciuszki, a te skromniejsze wdzianka to tylko dla "patronów"

No i ma dylemat, czy "rozdziewiczyć" zestaw Commodore 64, czy jednak nie szeroki uśmiech

Swoją drogą, zestaw C=przedni, a prezentacja A4000 też całkiem fajna OK

Ostatnia aktualizacja: 05.01.2026 16:03:02 przez lukjan
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem