Komentowana treść: Majowe spotkanie GGUA tydzień później
[#31] Re: Majowe spotkanie GGUA tydzień później

@SZAMAN, post #28

Proponuje jeszcze podzial na taki z literkami "A":

A1200

A4000

...
[#32] Re: Majowe spotkanie GGUA tydzień później

@rzookol, post #30

jednak wole wydac kase na sprzet i oprogramowanie ktore sie rozwija zas Hyperion raczej nie da ciala z systemem jak to zrobil mostim wasze legendarne mos1.5 smiechu warte i cudowne uaktualnienia szkoda ze mos nie ma napisu ze jest to wersja beta i premiera mosa1.5 nie nastapi wiec w klamot kasy nie bede wyciepywal (pegazus) poprostu was mostim wyr....
[#33] Re: Majowe spotkanie GGUA tydzień później

@Amig_OS, post #23

Wiesz... Pegasos jest wykywany jako bPlan Pegasos a nie Genesi Pegasos. Co w takim wypadku proponujesz?

Hmmm nie masz leprzych tematow do przyczepienia?
[#34] Re: Majowe spotkanie GGUA tydzień później

@Brodek, post #33

kupic microAmigaOne

Temat jest super i te gorace rozmowy
[#35] Re: Majowe spotkanie GGUA tydzień później

@Denver, post #32

Boze, dzisiaj to nawet powaznych troli nie ma w tym srodowisku...

Z mojej strony totalny EOT na dyskusje z tak zwanymi "zwolennikami os4". Nawet nie wiecie jak sie ciesze, ze nie jestem amigowcem ale od dluzszego czasu pegazowcem.
[#36] Re: Majowe spotkanie GGUA tydzień później

@Denver, post #15

Ilu tu pegazmaniaków widziałeś do komentarza 15? (bo pewnie mnie uważasz za takowego). Czy może chodzi Ci o całokształt portalu?

Swoją drogą Arek - bardzo fajnie naśladujesz. Ale nieudolnie.
[#37] Re: Majowe spotkanie GGUA tydzień później

@Denver, post #32

imho, wydają te małe update żeby userzy nie mówili że przez 2 lata nic nie wychodzilo i sie im mos1.5 nalezy za darmo wiec jak bedzie komercyjny to nie bedą za niego chcieli placic tylko sciagna z p2p (np z emule które nie ma wersji na os4 ;) ). bylo to dzialanie marketingowe i chyba sie nawet mosteamowi udało
[#38] Re: Majowe spotkanie GGUA tydzień później

@marcik, post #35

lepiej byc nie powaznym trollem niz diablem
[#39] Re: Majowe spotkanie GGUA tydzień później

@MinisterQ, post #36

no skad wiedziales uuuu czarnowidz ;)
[#40] Re: Majowe spotkanie GGUA tydzień później

@SZAMAN, post #28

Powiedz mi Szamanie drogi w czym sie objawiaja te podzialy? Bo patrze, ale nie widze. Ja wiem, ze juz nie mlody jestem i 75Hz robi swoje, wiec pokaz dokladnie palcem.

A moze te podzialy sie objawiaja tym, ze chcemy skupic wszystkich w jednym miejscu? Staramy sie zeby kazdy amigowiec znalazl tu cos dla siebie?
[#41] Re: Majowe spotkanie GGUA tydzień później

@rzookol, post #37

nie tylko marketingowe - ja widzę kilka usprawnień w stosunku do 1.4.2. poprawki za małe żeby zmienić na 1.5, ale dobre i to... ja MOSa 1.5 na pewno kupię - choćby dla samej obsługi Altivec.
[#42] Re: Majowe spotkanie GGUA tydzień później

@Denver, post #38

Uooo, marcik szatanski pomiocie juz do Ciebie egzorcysci jada. Ogola Ci glowe i beda na niej odciskac sciezki twojego szatankiego Pegasosa. Boj sie niewierny!

Paranoja...
[#43] Re: Majowe spotkanie GGUA tydzień później

@Denver, post #32

jednak wole wydac kase na sprzet i oprogramowanie ktore sie rozwija

To kup sobie PC. Bedzie taniej.
[#44] Re: Majowe spotkanie GGUA tydzień później
Z przymrużeniem oka:

Przenieśmy się 10 lat do przodu:

Fanów nowej Amigi oraz fanów Pegasosa jest już kilka tysięcy...

W Warszawie copy-party. Relacja w wiadomościach:

"Dziś w naszej stolicy odbyło się kolejne amigowe party. Tym razem odbyło się w miarę spokojnie,

w starciu amigowców i pegazowców zginęło tylko 14 osób, 154 zostało rannych w tym 43 w stanie ciężkim.

Jak się dowiedzieliśmy z nieoficjalnego źródła na miejscu party znaleziono jednego peceta i dwa Atari..."

Chłopaki, wrzućcie na luz!
[#45] Re: Majowe spotkanie GGUA tydzień później

@mcbarlo, post #40

Podzialy objawiaja sie wyszczegolnianiem na PPA nie dwoch grup, ktore stowarzyszenie ma laczyc, czyli uzytkownikow Amigi i Pegasosa, a kilku grupek w naszym srodowisku: uzytkownikow Amigi, uzytkownikow mA1 i A1, uzytkownikow Pegasosa i uzytkownikow emulatorow. Jest to dla mnie nie zrozumiale, bo sa dwie platformy Amiga (w tym ludzie ja emulujacy) i Pegasos, a nie 4. Tylko o to mi chodzi. Mysle, ze PPA powinno cos z tym zrobic, aby nie dzielic ludzi na male grupki, bo to jest niebezpieczne - bedzie jeszcze wiecej sporow w komentarzach itd. itp.
[#46] Re: Majowe spotkanie GGUA tydzień później

@SZAMAN, post #45

PPA nie dzieli nikogo na żadne grupy.

Że tez zawsze znajdzie się ktoś kto będzie kreował teorie spiskowe.

Gdyby na tym bannerze PPA było napisane "Amiga i Pegasos" to znowu by ktoś napisał, że wszystkich do jednego worka uran wrzucił. I tak źle i tak niedobrze bo zawsze można sobie interpretować do woli pod własne widzimisie?
[#47] Re: Majowe spotkanie GGUA tydzień później

@Prince, post #44

za 10 lat atari będą zabronione i jedynie w Holandii bedzie je można kupić ;)
[#48] Re: Majowe spotkanie GGUA tydzień później

@SZAMAN, post #45

To Ty dzielisz. My skupiamy wszystkich razem. Wiadomo, ze MOSofce interesuje troszke inne rzeczy niz czerwonych i emulujacych, wiec potrzebne sa dzialy aby sie moznabylo w tym wszystkim odnalezc. Jednak wiekszosc jest wspolna dlatego wszyscy sa amigowcami i zagladaja na PPA.

W serwisie jest ponad 500 artykulow oraz wiele innych materialow. Jak sobie wyobrazasz wrzucenie tego wszystkiego do jednego wora?
[#49] Re: Majowe spotkanie GGUA tydzień później

@Prince, post #44

"Dziś w naszej stolicy odbyło sić kolejne amigowe party. Tym razem odbyło sić w miarć spokojnie,

w starciu amigowców i pegazowców zginćło tylko 14 osób, 154 zostało rannych w tym 43 w stanie cićżkim.

Jak sić dowiedzieliśmy z nieoficjalnego źródła na miejscu party znaleziono jednego peceta i dwa Atari..."

Dobre :) :D :)

Ludzie luzu troche.Czy każda najmniejsza iskra musi powodować tu pożar?
[#50] Re: Majowe spotkanie GGUA tydzień później

@grxmrx, post #46

Na banerze stowarzyszenia jest Amiga i Pegasos i jakos nikt nie protestuje. Poza tym nie wydaje mi sie, aby ktos kto posiada Amige (np. 500, 1200, micro One, czy One) lub ja emuluje (UAE, Amithlon) pisal, ze niedobrze czuje sie w "worku Amiga"??? Jedyna platforma jaka mozna by bylo jeszcze wyszczegolnic jest AROS.
[#51] Re: Majowe spotkanie GGUA tydzień później

@SZAMAN, post #45

No tak, exec jest lepszy, bo dzieli jedynie na amigowców, jedynie słusznych i prawdziwych, i nieamigowców, czyli resztę.

To jest po prostu śmieszne co próbujesz nam wmówić. Popatrz najpierw na działania magazynu, w którym jesteś redaktorem, a dopiero innym próbuj wmawiać coś, do czego sam z premedytacją przykładasz rękę.

Nawet w tym komentarzu widać, że ten nieszczęsny Pegaz jest tak cholernie niewygodny, że już lepiej do jednego worka wrzucić amigę, a1, i emulatory z piecem, niż go (pegaza) uznać za coś co jest amigowe... I Ty w tym momencie wyskakujesz z tekstem że PPA tworzy podziały? To jest tak niedorzeczne, że nawet nie wiadomo jak się do tego odnieść.
[#52] Re: Majowe spotkanie GGUA tydzień później

@MinisterQ, post #36

Pomyliles mnie z kims innym Marcinie.

#15 - to nie moj koment.

[#53] Re: Majowe spotkanie GGUA tydzień później

@Amig_OS, post #52

Doprawdy?

To były dwa komentarze w jednym, część do Denvera, część do Ciebie; celowo wstawiłem odstęp w postaci jednej linii... Myślałem że to będzie jasne...
[#54] Re: Majowe spotkanie GGUA tydzień później
kiedy ten koniec wojny ALE JAJA!!!!!!!
[#55] Re: Majowe spotkanie GGUA tydzień później
aha wiecie co przypominaja mi te komentarze, ten program JERREGO SPRINGERA (chyba sie jakos tak pisze) tylko brak gospodarza tego programu kto sie pisze???? na gospodarza ;)
[#56] Re: Majowe spotkanie GGUA tydzień później
Czy redakcja PPA ustosunkuje sie do w koncu mojej prosby ?

http://www.ppa.ltd.pl/newsy/komentarze.php?p=2862&c=1#18649
[#57] Re: Majowe spotkanie GGUA tydzień później

@Amig_OS, post #56

Pewnie nie.

dlaczego by mieli ulegać naciskom. Kilka postow temu zapowiadales EOT a tu prosze post za postem.

Zreszta prośba wydaje się być co najmniej dziwna. Czepiasz sie wyraz. To i to nie ten o którym bylo tyle krzyku ----> ...MicroA1 lub czasopisma...
[#58] Re: Majowe spotkanie GGUA tydzień później

@SZAMAN, post #28

Tutaj? Podzialy? PPA pisze o kazdej amigowej drodze rozwoju. Czy dla Ciebie w ten sposob tworza sie podzialy?! Z logiki pala!
[#59] Re: Majowe spotkanie GGUA tydzień później
Hej rozbójniki sprawa się wyjaśniła

A mianowicie prawdziwa Amiga to C= Amiga :P

Bez C= ommodore to nie Amiga
[#60] Re: Majowe spotkanie GGUA tydzień później
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem