Komentowana treść: Coraz lepszy Ambient
[#31] Re: Coraz lepszy Ambient

@kiero, post #23

"Jeżeli będzie możliwość tworzenia własnych filetypów i ustawianie priorytetów ich ważności (w przypadku gdyby się dublowały) to Magellan nie będzie już górował (poza FTP)."

Waśnie. Jakie są szanse na to, że Ambient będzie miał wbudowaną obsługę ftp? To jest w zasadzie jedyna rzecz, która powstrzymuje mnie przed przesiadką na Ambienta.
[#32] Re: Coraz lepszy Ambient

@Kamul, post #31

Moim zdaniem w tej chwili najlepiej używać listerów Ambienta i tylko w razie potrzeby otwierać listery Magellana (na ekranie Ambienta). Taką potrzebą jest na przykład FTP.
Mi w Ambiencie brakuje jeszcze takiej prostej i banalnej sprawy jak "Duplicate". :)
[#33] Re: Coraz lepszy Ambient

@MDW, post #32

W tym problem, że mi chodzi o to, żeby zastąpić Opusa Ambientem, a nie używać ich w parze. :) W Opusie najbardziej nie pasi mi to, że w szczgólnych sytuacjach potrafi uwiesić kompa. A Twoje rozwiązanie temu nie zaradzi. Wręcz przeciwnie - bałagan robi się jeszcze większy. :)
[#34] Re: Coraz lepszy Ambient

@Kamul, post #33

Przyznam się, że zwisów Magellana na Pegasosie nie stwierdziłem. Działa normalnie. Chociaż teraz naprawdę niewiele go używam.
[#35] Re: Coraz lepszy Ambient
Dopiero teraz zauważyłem pewien drobiazg, który mnie wkurza. Głowę dam, że wcześniej tego nie było... Jeżeli odpalę jakiś plik w zdefiniowanym przez siebie w MIME programie (np. obrazek w ShowGirls, film w MPlayer, plik tekstowy w MorphED) to do czasu zamknięcia tego progamu lister jest zablokowany. Nie mogę w nim nic zrobić. Brakuje magellanowej opcji "uruchom asynchronicznie". Próbowałem dodawać "Run" przed ścieżką dostępu do programu ale nie pomogło. Tak ma być? Jak tak to kicha. :(
[#36] Re: Coraz lepszy Ambient

@MDW, post #35

Ok, już jest w porządku. :) Ja nie wiem... chyba jakiś "nieszczęśliwy" jestem. ;) Wcześniej dodanie "Run" nie załatwiało sprawy, a teraz załatwia. Wszystko ładnie działa i już nie blokuje listera po odpaleniu programu.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem