Rzeczywiscie ! ..w tym przypadku firma Elbox sie nie popisala...oj nie !!
Rozumiem sprzet elektroniczny ...
produkcja... podzespoly ... to rzeczywiscie moze byc cholernie drogie, szczegolnie jesli wytwarzane jest z unikatowych czesci. Natomiast fakt, ze jakakolwiek zwyczajna obudowa w 2006r niewazne czy do amigi czy do komodora czy do atari moze kosztowac 800zl bez zasilacza ?!?!?!
mnie po prostu szokuje... !!!
Dodam jednak, ze sam zakupilem maly gadzet z Elboxu za calkiem pokazna sumke do mojej Amigi500 i jestem z niego zadowolony.
Ale ja nie o tym chcialem ...
To co mnie tak naprawde PRZERAZA to to, ze "PLUGASTWO" dotarlo rowniez do Amigowej braci... to jest naoprawde smutne a wrecz porazajace !
Bracia Amigowi nie DAJCIE SIE DOIC ZLODZIEJOM NA ALLEGRO !!!!!
ONI na was zbijaja kase !
Jeszcze z 4 lata temu za moja amige oferowano mi takie grosze, ze az samemu sie zasmialem (tak czy siak powiedzialem, ze jej nigdy nie sprzedam i juz :). Moj kolega nawet zaczal z sentymentu kupowac stare mikrokomputery mowiac mi wtedy "Ej wiesz jakie to tanie ... fajna zabawa z tym sprzetem". Ja sam wczesniej praktycznie oddalem stary 8-bitowy sprzet i peryferia.
Az tu nagle patrze po tych kilku latach i co widze ???
Ano POLSKIE FRAJERSTWO 'wyniuchalo interes' nawet w sprzecie retro !!
Powiedzialem sobie wtedy
"do jasnej cholery czy te scierwo musi sie wszedzie panoszyc" ???
Otoz grupka cwaniakow zobaczyla, ze ludzie kupuja od czasu do czasu "stare sprzety" i postanowila na tym niezle zarobic.
Boze jak ja nienawidze mentalnosci polskich "cwaniaczkow" pseudo-biznesmenow !!
Wykupuja oni masowo sprzet niezadko targujac sie na smieszne ceny po to by pozniej sprzedawac go za krocie.
Wlasnie przez te "hieny cmentarne" ten sprzet w ciagu kilku lat podrozal o tysiace procent... przeciez to juz jest jakas parodia.
Niedlugo jak beda mogli wykupia bulki i chleb po to zeby stanac pod spozywczym i sprzedawac chleb za 20zl.
A co najgorsze cos mnie tknelo i zajrzalem ponownie do Gieldy PPA no i prosze ... ksiazkowy przyklad hien:
"Oferta z dnia 09.11.2006 wystawiona przez: Dawid
Skupuje wszystko do amigi i amigi. Oraz gry.
Oferta z dnia 04.11.2006 wystawiona przez: Dawid
Kupię Amigę 2000
Oferta z dnia 28.10.2006 wystawiona przez: Dawid
Skupuje wszystko do amigi i amigi. Oraz gry.
" Oferta z dnia 12.10.2006 wystawiona przez: francdt
KUPIE A500,A500+,A600,A1200 A4000 oraz C64 C128D C-16 C-116 i inne komuterki 8 bitowe jak i wszystkie podzespoły simy karty turbo dyskietki twardziele procesory joysticki prosze o kontakt emailowy najlepiej o podesłanie zdjęcia odpowiadam w ciagu 12 godzin płace gotówką JEŚLI MASZ stary sprzet do AMIGE ATARI COMMODORE a nie wiesz co z nim zrobić PISZ francdt@o2.pl"
ODE MNIE SKURCZYBYKI NIE DOSTANIECIE ANI GROSZA !
I PREDZEJ BEDE SZUKAL 100 LAT SPRZETU, KTORY MNIE INTERESUJE NIZ WAM ZLODZIEJOM ZAPLACE !