Komentowana treść: AmiKit 1.3.0
[#1] Re: AmiKit 1.3.0
Amikit jest najwiêksza katastrofa dla amigi, ignorowac go.. Idiota..
[#2] Re: AmiKit 1.3.0

@Prober, post #1

mamusia zapomniala lekarstwa do sniadanka dosypac?
[#3] Re: AmiKit 1.3.0

@DRACOX, post #2

Proponuję nie wdawać się w dyskusję z tym panem. Prober jest człowiekiem, który nieustannie walczy z autorem AmiKit (Jan Zahurancik). Obaj są Czechami. Jan odszedł od portalu Probera, który bezczelnie, bez naszej zgody, jak również reakcji na nasze uwagi, kopiuje kropka w kropkę (tyle, że tłumaczy na czeski) nasze wiadomości. Prober stale również walczy na forach z Janem wyrzucając w jego kierunku różne inwektywy. Oczywiście nie ma racji (rozmawiałem z Janem na ten temat, a na portalu Amiga.org Prober był wielokrotnie upominany włącznie z kasowaniem postów, które popełnił). Proszę ignorować tego człowieka. W przypadku dalszych jego prób wywołania chaosu jego konto zostanie usunięte z PPA.
[#4] Re: AmiKit 1.3.0

@mailman, post #3

Bardzo slusznie.

A wracajac do amikita jeszcze przedprzedwczoraj mowilem ze najwieksza wada magellana jest brak obslugi ikon PNG. Teraz Amikit wyglada kozacko OK
[#5] Re: AmiKit 1.3.0

@mailman, post #3

Faktycznie...ma gosciu tupet.
Nie znam czeskiego, ale podobienstwo wyraznie widac, z reszta, popatrzcie sami na naprzyklad ten news:
(wersja polska)
Osoby rozwijające program pocztowy YAM przygotowały na stronie projektu nową wersję FAQ (Frequently Asked Questions - z ang. "często zadawane pytania"). Zbudowane jest na zasadzie otwartej, gdzie każdy może zadać pytanie, jak również na pytanie wcześniej zadane odpowiedzieć. Zarówno jedno, jak i drugie zostanie zamieszczone po akceptacji administratorów. FAQ podzielone jest na kilka sekcji dotyczących różnych aspektów działania i korzystania z programu.

(i wersja czeska)
Autoři poštovního programu YAM připravili na stránce projektu novou verzi FAQ (Frequently Asked Questions - z ang. "často pokládané otázky"). Celý systém je otevřený, takže zde může každý položit svou otázku, nebo na položenou otázku rovnou odpovědět. Obojí však bude zveřejněno až poschválení administrátory. FAQ je rozděleno na několik sekcí týkajících se funkce a principu programu.

Wiecej takich "kwiatkow" na http://amiga.probers.info/

Ostatnia edycja: 22.02.07 13:21:03
[#6] Re: AmiKit 1.3.0

@reactor, post #5

Nawet odnośniki w newsach są w dokładnie tych samych miejscach... To niemal w 100% copy & paste, jedyne "dokonanie" tego kolesia to tłumaczenie na czeski, i więcej obrazków w newsach...
[#7] Re: AmiKit 1.3.0

@MinisterQ, post #6

Nawet news z linkiem do polskiego artykułu z opisem finalnej wersji OS4 z zaprzyjaznionego portalu umiescil Moze niech stamtad tez kopiuje newsy - bedzie przynajmniej pelniejsza informacja dla kolegow z poludnia :)

A na serio to moze by rozpaczac oficjalna wspolprace - umiescilby stosowna informacje na stronie, ze newsy pochodza z PPA i by bylo OK
Choc z pierwszego komentarza na PPA wynika, ze facet nie nalezy do ludzi, z ktorymi mozna sie dogadac

Ostatnia edycja: 22.02.07 14:52:36
[#8] Re: AmiKit 1.3.0

@Masta Krishna, post #7

A na serio to moze by rozpaczac oficjalna wspolprace - umiescilby stosowna informacje na stronie, ze newsy pochodza z PPA i by bylo

Chcieliśmy, aby została zamieszczona notka, że źródło wiadomości pochodzi z miejsca, z którego kopiują (walczyliśmy w imieniu PPA, lecz w domyśle wiadomo, że chodziło o każdy portal). Oferowaliśmy nawet chyba wymianę bannerów, lecz się po prostu nie zgodzili. Z nimi nie da się dyskutować. Zrobiliśmy małą akcję na ich forum, lecz moderator usuwał nasze posty zasłaniając się tym, że otrzymał od nas zgodę. Tak się składa, że rozmawiał ze mną i mam kopie maili z tym, na co mogliby dostać zgodę. Czekałem tylko na określenie konkretnie co chcą i wtedy zadecydowalibyśmy ostatecznie. Nie otrzymałem odpowiedzi. Na tym zakończyły się rozmowy i uznali, że sprawa jest załatwiona i nie rozumieją po co się czepiamy.
[#9] Re: AmiKit 1.3.0

@Masta Krishna, post #7

Jak to kiedyś zobaczyliśmy, to faktycznie *rozpaczaliśmy*.
Próby kontaktu spełzły na niczym. Nasze komentarze i posty były kasowane.
[#10] Re: AmiKit 1.3.0

@SirLEO, post #9

Jakby najazd polskich Trolli zrobic to by chyba nie nadazali z kasowaniem postow :D
Z jednej strony chamstwo, a z drugiej milo, ze rowniez Czesi maja takie dobre zrodlo informacji jak i my :)
[#11] Re: AmiKit 1.3.0

@Masta Krishna, post #10

Wiesz, dobry pomysl.
Pamietacie "Rekiny Internetu"?
Moznaby zebrac sie do kupy i zrobic jakas akcje majlowa, ale kulturalnie.
Chyba ze jest to jakis perfidny odpowiednik pewnego portalu zakonnego, to raczej nie mamy szans :)
[#12] Re: AmiKit 1.3.0

@mailman, post #8

Do sądu z tymi "Karelami" zbanowac
[#13] Re: AmiKit 1.3.0

@Andrzej Drozd, post #11

"Chyba ze jest to jakis perfidny odpowiednik pewnego portalu zakonnego..."
czerwona kartka
[#14] Re: AmiKit 1.3.0

@reactor, post #5

Ale mają fajniejszą oprawę graficzną strony i obrazki do newsów.
Poza tym, przecież robi selekcje - newsa o AmiKit nie dał ;)

Ostatnia edycja: 22.02.07 18:42:03
[#15] Re: AmiKit 1.3.0

@amigafan, post #14

Ale mają fajniejszą oprawę graficzną strony i obrazki do newsów.

Zartujesz? Nie uzywasz Amiprzegladarek, podobnie jak Prober. Strona dla Amigowcow uzywajacych innych platform. Dobre :P
Zobacz jak to wyglada. A abys sie nie oburzal, to dodam ze nie jest to IB na MOSie, tylko na zwyklym WB3.1 :P
[#16] Re: AmiKit 1.3.0

@Andrzej Drozd, post #15

To teraz będziesz obwiniał autora strony za niedoskonałość amigowych przeglądarek.
To idź pożal się na wp.pl, allegro albo innym portalu, że źle wygląda na Amidze.
Jak dla mnie oprawę gfx mają fajniejszą i tyle, więcej obrazków to też dodatkowy atut.
Wgóle to po co zaśmiecasz komentarze wielkim obrazkiem - wystarczyło dać link a nie go tu umieszczać.
[#17] Re: AmiKit 1.3.0

@amigafan, post #16

To teraz będziesz obwiniał autora strony za niedoskonałość amigowych przeglądarek.

Kazdy normalny amigowy portal - PPA, nie dajace znaku znaku zycia ACP lub nawet inaczej normalny "bardziej amigowy portal", dostosowuje sie ;)
Ale co to o tym mozesz wiedziec?

To idź pożal się na wp.pl, allegro albo innym portalu, że źle wygląda na Amidze.

A po co? To nie miejsce dla Amigowcow, zreszta od czego mamy Sputnika :P

Jak dla mnie oprawę gfx mają fajniejszą i tyle, więcej obrazków to też dodatkowy atut.

Kolorystyka drazni oczy - za duzy kontrast pomiedzy czerwienia i biela. A obrazki to atut portalow promujacych render screeny. Widocznie taka moda jest ostatnio...

Wgóle to po co zaśmiecasz komentarze wielkim obrazkiem - wystarczyło dać link a nie go tu umieszczać.

Nie chce juz mi sie z Toba trollowac. Dosc smiecenia. Obrazek jutro wykasuje i zostanie mala ikonka "error" :P
[#18] Re: AmiKit 1.3.0

@Andrzej Drozd, post #17

Obrazek jutro wykasuje i zostanie mala ikonka "error"

To już moda na "null-null" minęła? ;)
[#19] Re: AmiKit 1.3.0

@Andrzej Drozd, post #17

To nie miejsce dla Amigowcow
Czyli internet i portale ogólne już nie są miejscem dla amigowców? LOL To zamknij się w swoim amigowym getcie.

Kolorystyka drazni oczy
Jest amigowo-czerwona, ale pewnie ciebie to drażni

A obrazki to atut portalow promujacych render screeny.
Mawia się, że jeden obraz mówi więcej niż 1000 słów. Ale co ty o tym możesz wiedzieć.

Nie chce juz mi sie z Toba trollowac.
Mnie też się nie chce z tobą gadać, zwłaszcza, że ostatnio stałeś się bardzo negatywnie i awanturniczo nastawiony do AmigaOS 4 i jego użytkowników/zwolenników - taki typowy mosista.

Ostatnia edycja: 22.02.07 20:38:42
[#20] Re: AmiKit 1.3.0

@amigafan, post #19

To zamknij się w swoim amigowym getcie.

I kto to mówi? Wyborne.

zwłaszcza, że ostatnio stałeś się bardzo negatywnie i awanturniczo nastawiony do AmigaOS 4 i jego użytkowników/zwolenników

No tak, jasne. Jak się walczy z określonymi personami i postawami na pewnym magazynie, to automatycznie zyskuje się etykietkę "awanturniczy i negatywnie nastawiony do OS4 mosista". To takie słodkie i typowe w polskim środowisku "amigafanów" OS4 - utożsamianie siebie z pępkiem amigowego świata. I przy okazji wielce oburzone krzyki - "atakują exec! Toż to normalnie tak jakby atakowali OS4!"
[#21] Re: AmiKit 1.3.0

@MinisterQ, post #20

"I przy okazji wielce oburzone krzyki - "atakują exec! Toż to normalnie tak jakby atakowali OS4!"
- A czy tak nie jest? AOS4 w Polsce jest głównie związany z EXECiem.
[#22] Re: AmiKit 1.3.0

@Andrzej Drozd, post #15

Andrzej aleś rozciągnął tę stronę
[#23] Re: AmiKit 1.3.0

@Kiv_Master, post #21

Oczywiście że tak nie jest, z prostej przyczyny - OS4 nie jest własnością execa.
[#24] Re: AmiKit 1.3.0
To ja może nietypowo jak na wątki pod newsami i na temat. Czy u innych też poprzednie wersje AmiKita hitowały. Zainstalowałem, nic dodatkowo nie dogrywałem i po włączeniu uaeenforcera odrazu hity.
[#25] Re: AmiKit 1.3.0

@amigafan, post #16

Amigowy portal MUSI dobrze wyglądać na amigowych przeglądarkach, a to że "ofce" już od dawna nie miały w rękach Amigi to nie moja sprawa...
[#26] Re: AmiKit 1.3.0

@Kiv_Master, post #21

A czy tak nie jest? AOS4 w Polsce jest głównie związany z EXECiem.

Jesli tak jest to szkoda OS4... A na powaznie, jesli uwazam OS4 za interesujacy i jezeli podobaja mi sie w nim pewne rozwiazania, to jestem zobligowany do wychwalania exec.pl pod niebiosa? Czy mam prawo wyrazac sie pozytywnie o OS4 i jednoczesnie nie tolerowac zachowan redakcji tamtego portalu?

Wbrew twoim obawom w polsce jest masa ludzi ktorzy nie maja ochoty atakowac OS4. Oni po prostu "nie lubia"/"nie toleruja" tamtejszej redakcji...
[#27] Re: AmiKit 1.3.0

@MinisterQ, post #20

To działa też w drugą stronę. Od pamiętnej akcji na execu Pan Drozd zyskał w oczach wielu mosowiec nowe oblicze. Już nie jest trolem, idiotą, betonem itd.

Beton z wytwórni Drozdów jest bardzo twardy. Beton Drozdowy myśli, że jak nauczył się nowych słówek, typu "upraszczasz", i gdy włoży na siebie płaszczyk "wyrafinowanego" prowokatora, to zmieni to jego wizerunek drugiej co do wielkości gwiazdy po L.Antyborzcu. I prawie mu się to udaje.
[#28] Re: AmiKit 1.3.0
Przykro mi, ze mój komentarz mial taka reakcja.

2Mailman:
Jest dobrze, že rozmawiałes s Amikitem, jednak daj sobie praca i zapytaj takze Jamese Jacobsa i ostatnich. Amikit jest bardzo mila osoba, ale tylko do momentu, niž sie go zapytas a pokazes mu argumenty. A co? Odpowiedz od Jamese Jacobse:

Other things he has done:

1) lying about what is and isn't included in Amiga Forever package (eg.claiming all Workbench disks are included), so that he gets more money out of the Amiga community.

2) saying he was going to leave the English Amiga Board permanently and then coming back to spam about his crap.

3) taking credit for programming of the "AmiKit" package when he didn't write any of the code.

4) persuading some of the people who have written programs included in AmiKit to withhold from contributing their programs to Aminet, in an attempt to force them to use AmiKit, and deny the wider Amiga community from use of these programs.

5) refusing to even warn people about, let alone fix, AmiKit bugs reported to him.

6) deleting all messages on the AmiKit forum that are in any way critical of AmiKit.

7) slandering myself and others in a variety of forums throughout the Amiga community.

8) including crippleware in AmiKit in an attempt to extract yet more money out of people.

9) shutting down sites which weren't actually carrying any illegal OS files at the time, then lying about it.

10) shutting down other sites which were nothing to do with it, such as Killergorilla, KeyRing, Woody's medical help forum, AmigaPower scans, etc. without warning.

Niestety jest uz zwyczaj, iž ktokolwiek sobie zezwoli preciw amikitovi cos powidziec, jest zaraz gapiowato obrazany.

Amikit byl dlugi czas adminem na naszim portalu, a moim przyjacielem. Nawet mu zrobilem czeski pzeklad jego stron. To jak sie zachowal, jest jego rzecz, ja tylko spisalem to co zrobil. A on sie obrazil.

Newsy... Zezvolenie bylo, tylko jsem odmawial umiescic linka na ppa.pl do kazdego newsu. Zamiast tego, zaoferoval umieszcenie bannera na glowne stronie (zamiast boingballu)

Na tom komunikacja skonczyla. Póki jest to problem, niech napisze Sebastian Rosa a anulowuje zezvolenie. Oto jest normalne postêpowanie. Póki redakcji wystarczy polozenie banneru albo informacja ze wspolpracujemy s ppa.pl, wystarczy napisac a jest tam w ciagu paru minut.

Amiga przeglądarki - u nas jest tylko 80 amigafanów a wedlug statystik tylko dwa prtystepuja z amigy... Dlatego portal NIEMUSI dobrze wyglądać na amigowych przeglądarkach. Wazna jest tresc.

Przepraszam za moj jezyk polsky, staram sie..
[#29] Re: AmiKit 1.3.0
Zapytam inaczej - wiecie o jakims amigistowi v historii, ktory by donosil cloantu, ze ktos inny ma na stronach kickstart albo inne rzeci? Ja nie. Przy tym, w taki sam czas, kiedy donosil na Jacobsa, mial sam na swoich stronach link na strone s warezem. Tylko ze na tych stronach byla pozytywna recenzja na Amikit. Ladny przystep.
[#30] Re: AmiKit 1.3.0

@Prober, post #28

"u nas jest tylko 80 amigafanów"
A u nas tylko jeden :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem