Komentowana treść: Amiga Inc. zdradza dalsze szczegóły nt. nowego sprzętu
[#31] Re: Amiga Inc. zdradza dalsze szczegóły nt. nowego sprzętu

@mailman, post #30

acha , rozumiem próbujesz ze mnie zrobic idiote... powodzenia

to wkoncu jak , według Ciebie pojawi sie nowy sprzet z mariazu ACK i AInc czy nie ? :D

Ostatnia edycja: 28.04.07 21:44:02
[#32] Re: Amiga Inc. zdradza dalsze szczegóły nt. nowego sprzętu

@recedent, post #25

Wygląda na to, że niewiele, skoro nie mają nawet dokumentacji finansowej za tamten okres. Z drugiej strony faktury trzyma się w archiwach ok. 5 lat (w zależności od kraju i obowiązujących w nim przepisów), więc taką prośbę to mogą sobie o kant... potłuc, bo raczej nikt nie będzie dysponował fakturami z przed lat dziesięciu... I to jest słaba strona w twierdzeniu, że potrzebują dokumentów by uwiarygodnić się w Kencie. Bo każdy, kto ma jakieś pojęcie o prowadzeniu biznesu, zna tę zasadę. Zakładam, że chłopaki z AmigaINC też.
Niezależnie od tego, czy "teoria" o Kencie jest prawdziwa - czy też nie, nie da się zaprzeczyć, że AmigaINC 'dała głos' i mam cichą nadzieję, że tym razem na tym się nie skończy i wreszcie OS4 doczeka się jakiegoś sensownego sprzętu... (i w ten oto sposób wyczerpałem całe zasoby optymizmu na dziś) ;)
[#33] Re: Amiga Inc. zdradza dalsze szczegóły nt. nowego sprzętu

@fibi, post #31

Jeżeli już, to sam z siebie zrobiłeś próbując odczytać coś, czego nie napisałem, więc po raz kolejny nie rozumiem. EOT z mojej strony.
[#34] Re: Amiga Inc. zdradza dalsze szczegóły nt. nowego sprzętu

@mailman, post #33

cytowałem Cie juz ...
pisz precyzyjnie bo jestem pewien ze wiele osob odczytatało to tak ze nie wierzysz ze sie pojawi sprzet z ACK i Ainc..
[#35] Re: Amiga Inc. zdradza dalsze szczegóły nt. nowego sprzętu

@fibi, post #34

miała byc odp. na komentarz 30
cytowałem Cie juz ...

Ten mail ma jedynie na celu zdobycie niezbędnych dokumentów, a ta cała bajka o sprzęcie i dystrybutorach to jedynie fajny wstęp

Dlaczego usiłujesz mi wmówic ze nie napisales w żadnej wypowiedzi o bajce.. perfidne kłamstwo !

pisz precyzyjnie bo jestem pewien ze wiele osob odczytatało to tak ze nie wierzysz ze sie pojawi sprzet z ACK i Ainc..

Ostatnia edycja: 28.04.07 22:27:00

Ostatnia edycja: 28.04.07 22:56:26
[#36] Re: Amiga Inc. zdradza dalsze szczegóły nt. nowego sprzętu

@fibi, post #35

Nie, mailman chce Ci pokazac, że nie nauczyłeś posługiwać się forum.
Nie pisze cały czas pełnych informacji, tylko odpowiada na to co ktoś
inny napisał. Czytając tylko jeden komentarz wyrwany z kontekstu
możesz go opatrznie zrozumieć. I w tym wypadku dokładnie tak jest. Tam
piszą o czym innych, ty rozumiesz swoje, bo przeczytałeś tylko ten
komentarz.

Ostatnia edycja: 28.04.07 22:52:03
[#37] Re: Amiga Inc. zdradza dalsze szczegóły nt. nowego sprzętu

@Kaczus, post #36

Postanowiłes zostac jego mecenasem ? fajnie.
To moze mi wytłumaczysz co autor mial na myślłi piszac cyt " ta cała bajka o sprzęcie i dystrybutorach to jedynie fajny wstęp"

bo moim zdanie to jawne powatpiewanie w pojawienie sie sprzetu.

pożniej pisał ze w zadnej wypowiedzi na urzył słowa "bajka"
TO nie jest według Ciebie kłamstwo ? BO dla mnie perfidne...

[#38] Re: Amiga Inc. zdradza dalsze szczegóły nt. nowego sprzętu

@fibi, post #37

Miał być EOT, ale się wytłumaczę i więcej pisać nie będę. Rzeczywiście, masz rację. Użyłem tego słowa, ale nie w celu jakiegoś podważenia faktu czy braku wiary, o którym piszesz, lecz samego faktu pojawienia się tych informacji w tym konkretnym mailu (bajkę powinienem wziąć w cudzysłów lub użyć lepiej słowa "papkę", żeby budziło mniej kontrowersji, bo widzę, że wiele osób lubi łapać za słówka i też po części przez to wymazałem z pamięci jego użycie). Z drugiej jednak strony, Kaczuś załapał o co chodzi, bo odnosiłem się do tego konkretnego maila, wypowiedzi, w której ktoś wziął za bardziej istotne "papkę"/"bajkę" ze wstępu, zamiast dostrzec prawdziwą istotę. Nie miałem zamiaru w ogóle ustosunkowywać się do faktu czy się pojawi lub nie pojawi to, o czym piszą (i nadal się nie ustosunkowuję). Chyba teraz jest jaśniejsze i mam nadzieję, że zakończymy te dywagacje.
[#39] Re: Amiga Inc. zdradza dalsze szczegóły nt. nowego sprzętu

@fibi, post #37

a czego ma nie wątpić w pojawienie się tego sprzętu. Po tylu latach
[#40] Re: Amiga Inc. zdradza dalsze szczegóły nt. nowego sprzętu

@mailman, post #38

[...ciach...]bajkę powinienem wziąć w cudzysłów lub użyć lepiej słowa "papkę", żeby budziło mniej kontrowersji, bo widzę, że wiele osób lubi łapać za słówka [...ciach...]

Zauważyłem, że nie tylko w amiświecie - ale np. w świecie "rzeczywistym" (np. polityce) wszelkiego rodzaju fanatycy i radykałowie (niezależnie po której stronie stojący) lubią czepiać się "słówek", problem polega na tym, że interpretują je zgodnie ze swoją czrno-białą wizją świata, ignorując intencję autora i kontekst jego wypowiedzi. W ten sposób można sobie samemu udowodnić to co się chce usłyszeć.
[#41] Re: Amiga Inc. zdradza dalsze szczegóły nt. nowego sprzętu

@APair, post #40

trafne porównaie z tą polityką... maja dobrze opanowane samo -wybielanie, a jak nie sie nie uda to koledzy z "partii" pomogą ... ;)
[#42] Re: Amiga Inc. zdradza dalsze szczegóły nt. nowego sprzętu

@fibi, post #41

to koledzy z "partii" pomogą ...

A tacy z 'zakonu' tez pomagaja?
[#43] Re: Amiga Inc. zdradza dalsze szczegóły nt. nowego sprzętu

@fibi, post #37

Nie jestem mecenasem, tylko razi mnie to, że ktoś nadinterpretuje
czyjeś słowa nie biorąc pod uwagę tego w jakim kontekscie zostal
wypowiedziany, a cytat ten padł w dyskusji o interpretacji Krashana,
a dodatkowo slowo "bajka" uzyte zostalo w takim kotekscie, ze jest to
maloistotna tak naprawdę informacja wedle tej interpretacji,
czybedzie to spełnione w rzeczywistości, czy też w ten sam sposób jak
obietnica, że po dobrej sprzedaży AmigaOS 3.5 do sprzedaży trafi
AmigaOS4 dla PPC (to był drugi raz, gdy obiecywano powstanie
AmigaOS4, które okazały się być bajką). Trzecia bajka, że AmigaOS4
stworzy Hyperion i tu okazało się, że w tej bajce było ziarno prawdy -
choć zajęło im to więcej niż 2 miesiące, czy pół roku o którym wtedy
mówiono, no ale ponoć w każdej bajce jest ziarno prawdy.

[#44] Re: Amiga Inc. zdradza dalsze szczegóły nt. nowego sprzętu

@fibi, post #41

Z jakiej partii, mógłbyś mnie oświecić?
[#45] Re: Amiga Inc. zdradza dalsze szczegóły nt. nowego sprzętu

@APair, post #44

mógłbym ale mi sie niechce
[#46] Re: Amiga Inc. zdradza dalsze szczegóły nt. nowego sprzętu

@DRACOX, post #2

"COS"

Aktulanie "NIC" :P
Naprawde lepiej poogladac juz jakis film fantastyczny ;)
A poki co, to jest NIC :P
[#47] Re: Amiga Inc. zdradza dalsze szczegóły nt. nowego sprzętu

@APC74, post #9

Chyba, że sami jeszcze nie wiedzą co będą produkować...

Proponuje wykalaczki. Niezly biznes :P
[#48] Re: Amiga Inc. zdradza dalsze szczegóły nt. nowego sprzętu

@Kiv_Master, post #16

Podobnie jak ty.

To pochwal sie tym co stworzyles.
Pokaz swoje dzielo na miare AmiGG.
No?
[#49] Re: Amiga Inc. zdradza dalsze szczegóły nt. nowego sprzętu

@fibi, post #23

podbno to Polski Portal Amigowy wiec czemu nie moze tu komentowac?

Pewnie ze kazdy moze. Tylko to jest portal demokratyczny. Nie anarchistyczny czy skrajnie prawicowy. Sa jakies zasady i nienapisane normy. Kazdy czasami przesadza. Nawet ja. I trzeba z tym walczyc :)
[#50] Re: Amiga Inc. zdradza dalsze szczegóły nt. nowego sprzętu

@fibi, post #31

Sorki że się wtrącam "między wódkę a zagrychę", ale nie mogę już na to patrzeć...

to wkoncu jak , według Ciebie pojawi sie nowy sprzet z mariazu ACK i AInc czy nie ?

A według ciebie? I czym to argumentujesz? Bo jeżeli tylko pojawieniem się tego listu, to winszuję mocnej wiary... bo niczym innym nie możesz tego potwierdzić... chyba że jesteś wróżbitą? :P

Po prostu jedni wierzą, drudzy nie... jaka się okaże prawda zobaczymy w najbliższym czasie.

Ja osobiście dodoam że jeżeli się pojawi ten sprzęt, to jestem ciekaw jakie będzie miał parametry... bo co z tego że będzie sprzęt, ale ze specyfikacjami sprzed kilku lat?
[#51] Re: Amiga Inc. zdradza dalsze szczegóły nt. nowego sprzętu

@Solo Kazuki, post #50

bo co z tego że będzie sprzęt, ale ze specyfikacjami sprzed kilku lat?

Nie oczekuj cudów - oczywiście, że będzie to hardware "częściowo nieświeże" ;) choćby dlatego, że OS4 nie obsłuży modnych ostatnio, wypasionych, dwurdzeniowych procków. Więc projektowanie sprzętu, który nie będzie obsługiwany przez system, lub system będzie umiał wykorzystać tylko ułamek jego potencjału, mija się z celem.

Ostatnia edycja: 29.04.07 19:05:51
[#52] Re: Amiga Inc. zdradza dalsze szczegóły nt. nowego sprzętu

@APC74, post #51

To po co to wogóle robią? żeby się wykazać?! już lepiej bi zwineli ten interes i poszli robic biało czerwone wykałaczki... przynajmniej będą mieli "broń" przed wku**ionymi amigowcowcami.

Ja myślałem że to jakiś porządny sprzęt będzie ale słaby konfig nie wchodzi w grę ;)
[#53] Re: Amiga Inc. zdradza dalsze szczegóły nt. nowego sprzętu

@Solo Kazuki, post #50

Sorry Solo ale ja juz temat skonczylem i nie trafiles w sedno dyskusji. Miłej niedzieli
[#54] Re: Amiga Inc. zdradza dalsze szczegóły nt. nowego sprzętu

@pwe, post #52

bo amiga nic z tego slynie.standardowo,marne konstrukcje sprzedawane za kosmiczne pieniadze.to juz praktycznie folklor
[#55] Re: Amiga Inc. zdradza dalsze szczegóły nt. nowego sprzętu

@AmiChris, post #54

no tak a pegasosy to wogole taki odskok technologiczny ,od aone ze w nasa to przez nastepne 50 lat beda highendami ,a pixar i dreamworks juz wymienil swoje kompy do rederingu filmow na nie bo to taka kosmiczna technologia....wez nie przesadzaj bo sprzet genesi to ten sam poziom.. ew minimalnie lepszy
[#56] Re: Amiga Inc. zdradza dalsze szczegóły nt. nowego sprzętu

@DRACOX, post #55

Łapaj trolla!

Btw. Pegasosy można normalnie używać (i bez obaw wymieniać taśmy ;) ) czy tak jest z A1?
[#57] Re: Amiga Inc. zdradza dalsze szczegóły nt. nowego sprzętu

@AmiChris, post #54

z tego co wiem to maja to byc kompletne kompy (prawdopodobnie bez hd i monita) ale 500 $ za 1 Ghz i tundre 109 + obudowa , pamieci , grafa +OS4 to moze byc cos... i jest tanio prawda ??:)

Ostatnia edycja: 29.04.07 20:59:45
[#58] Re: Amiga Inc. zdradza dalsze szczegóły nt. nowego sprzętu

@fibi, post #57

tia już to widze :)
[#59] Re: Amiga Inc. zdradza dalsze szczegóły nt. nowego sprzętu

@fibi, post #57

[#60] Re: Amiga Inc. zdradza dalsze szczegóły nt. nowego sprzętu

@Drako^lM, post #58

Słowa Fibiego częściowo znajdują potwierdzenie na forum AW.net. Adam wpadł na jakiś kanał IRC-owy (prosił, aby log nie wyciekł), na którym napisał, że ceny, które zostały podane są cenami za pełne komputery (nie za płyty główne).
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem