Komentowana treść: Oświadczenie Hyperion-Entertainment
[#61] Re: Oświadczenie Hyperion-Entertainment

@Drako^lM, post #53

A co XGL'a przeportowaliście????
[#62] Re: Oświadczenie Hyperion-Entertainment
Umyka szczegół. Żadna firma amigowa nie zaryzykuje sprzedaży OS4, ani ACube, ani ACK, dopóki nie skończy się proces. Co prawda, jest taka standardowa klauzula w umowie, że producent softu (tutaj Hyperion) będzie chronił dystrybutora/kooperanta przed wszelkimi roszczeniami prawnymi dotyczącymi OS4 wysuniętymi przez firmy/osoby trzecie, ale sprowadza się to do tego, że Hyperion płaci za prawników i występuje w sądzie. ACK nie dostanie praw do dystrybucji OS4 od Hyperionu. Już sobie wyobrażam jak im się zamówienia na sprzęt skurczyły :)

A propos, jak długo AI woziła się z Genesi w sądzie? Chyba krótko, ta sprawa też pewnie zakończy się w miesiąc lub dwa, Boże błogosław amerykańskie sądownictwo :)
[#63] Re: Oświadczenie Hyperion-Entertainment

@Drako^lM, post #53

Co za relatywizm, zanim AOS4 wyszedł to nie istniał, mimo że Hyperion nad nim pracował, pojawiały się jakieś informacje o nim i betatesterzy mieli go na swoich komputerach a teraz Ty mi tu o jakimś nowym MOSie piszesz? Nie ma czegoś takiego jak nowy MOS nie istnieje i nigdy nie będzie. Teraz jest AOS 4 i MOS 1.45 i lepszym rozwiązaniem jest AOS4 :P

Ostatnia edycja: 02.05.07 17:01:28
[#64] Re: Oświadczenie Hyperion-Entertainment

@smith, post #63

Jest i nie jest .....
[#65] Re: Oświadczenie Hyperion-Entertainment

@MinisterQ, post #58

Już się zastanawiam jak to cudo podłączyć do jednej z obrabiarek w mojej firmie.
[#66] Re: Oświadczenie Hyperion-Entertainment

@Goramo, post #61

A co ma XGL do tego :)
[#67] Re: Oświadczenie Hyperion-Entertainment

@SirLEO, post #60

Znaczy co, urażony się poczułeś? ;) Bo emotki nie postawiłem z premedytacją? ;) Co kogo zresztą jakaś vista tu obchodzi? ;)
[#68] Re: Oświadczenie Hyperion-Entertainment

@MinisterQ, post #67

A tym bardziej Linux no nie ? :D.
Wiesz MinisterQ darowanemu koniowi sie w zeby nie patrzy, a tym bardzie ze pomyka i jest to OS pomimo wszystko na lepszym sprzecie OK. A ty karmisz sie caly czas bajkami o MOS 1,5 i A OS4.0. Jak na razie te 2 OSy sa z "krainy marzen" dla normalnego usera.
No i ty jeszcze z Windowsa hehe.

Ostatnia edycja: 02.05.07 18:04:09
[#69] Re: Oświadczenie Hyperion-Entertainment

@SirLEO, post #60

Viśty nie znam, więc trudno mi się wypowiadać. Ale o najbardziej zaawansowanym systemie obsługi ikon na świecie, wbudowanym w OS4 było swego czasu bardzo głośno. 'Omknąłeś' ten odcinek?
[#70] Re: Oświadczenie Hyperion-Entertainment

@MinisterQ, post #67

Specjalnie emotki nie postawiles, ty "najwiekszy amiszantazysto IV RP
co chciał 50 euro wyludzic"
[#71] Re: Oświadczenie Hyperion-Entertainment

@AS, post #59

sam zacznij czytac z zrozumieniem, Prosilem go linka bo na oficjalnych stronie Ainc nic takiego nie moglem znalesc i nie szukaj tutaj drugiego dna. Po drugie ze cos zostało napisane na sronach PPA to nie znaczy ze tak jest w rzeczywistosci. Brednioseriale rodza sie z powielania tutaj nieprawdziwych informacji i tworzeniu dziwnych teorii. Co wiecej brodnioseriale tworza sie gdy kilka osób w malo uprzejmy sposób wtraca sie w dyskusje z druga osoba jak np TY to robisz teraz...
[#72] Re: Oświadczenie Hyperion-Entertainment
@67

Niech się tu wpiszą wszyscy, którzy uważają, że na obecnym avatarze MiniQ wygląda zupełnie jak w rzeczywistości!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111111111111(1)
ok, racja :P OK

Ostatnia edycja: 02.05.07 18:09:42
[#73] Re: Oświadczenie Hyperion-Entertainment

@smith, post #72

:D :) :o hipnoza hipnoza Tańczący banan Tańczący banan yippee yippee rotfl hide2
[#74] Re: Oświadczenie Hyperion-Entertainment

@fibi, post #71

Myślałem, że gdy AS Ci odpowiedział to mam już wolne :) W takim razie po kolei: Gdy mailmam pisał tego newsa na tej stronie jak byk stało, że droższy model będzie do zastosowań przemysłowych. Wygląda na to, że wiadomość została przeredagowana i przemysłowe zastosowanie zostało zastąpione określeniem 'power design'. Ale chłopaki zapomnieli przeredagować jeszcze: "Initially, two systems will be produced that address two different market needs." Powinni usunąć również słowo two.

Swoją wypowiedź o zastosowaniach przemysłowych drugiej płyty oparłem na pierwszej wersji dokumentu. Nie wiedziałem, że dokument został zmieniony.
W takim razie wycofuję się z tego co napisałem w komentarzu nr 54 i dzięki za zwrócenie mi uwagi.

Ostatnia edycja: 02.05.07 18:30:59
[#75] Re: Oświadczenie Hyperion-Entertainment

@smith, post #72

w rzeczywistosci ma ciemniejsze futerko :P
[#76] Re: Oświadczenie Hyperion-Entertainment

@APC74, post #74

Nic nie przeredagowywano. "Power design" było od początku, lecz stwierdzenie o dwóch całkiem odmiennych rynkach pozwala wyciągnąć wniosek (być może błędny - zobaczymy), że ten drugi sprzęt ma być na rynek przemysłowy (podobnie jak było z MicroA1-C (consumer) i MicroA1-I (industrial) - przy czym ta druga się nie pojawiła).
[#77] Re: Oświadczenie Hyperion-Entertainment

@fibi, post #71

Brednioseriale rodza sie z powielania tutaj nieprawdziwych informacji

Zapomniałeś tylko dodać, że są one na FORUM DYSKUSYJNYM i Które szerzą... uczestnicy forum (w tym także i Ty pisząc o sprzęcie opartym np. na Tundrze 109 - to nie przytyk tylko przykład, że każdy z nas ma swój wkład). Proszę redakcji PPA w to nie mieszać. My zamieszczamy tylko wiadomość, a każdy ma prawo zinterpretować ją po swojemu i wygłosić na ten temat swoją opinię.
[#78] Re: Oświadczenie Hyperion-Entertainment

@mailman, post #76

To sam już nie wiem, skąd mi się wziął ten przemysł. Bo gdy czytałem tą stronę to odniosłem wrażenie, że ta droższa płyta to do zastosowań przemysłowych. Widocznie tak sugestywnie napisałeś tego newsa, że wbił mi się do łba (przekaz podprogowy na PPA? ;) )...
Przepraszam wszystkich za zamieszanie.

Ostatnia edycja: 02.05.07 19:05:05
[#79] Re: Oświadczenie Hyperion-Entertainment

@APC74, post #78

Bo według mnie wrażenie odniosłeś słuszne czytając oryginał. Niby jaki miałby być ten drugi rynek? Wiadomo, że nie chodzi o tokarki, ale o sprzęt... do zastosowań przemysłowych. Ja nawet tego po polsku inaczej nazwać nie potrafię.
[#80] Re: Oświadczenie Hyperion-Entertainment

@kwolf, post #68

A ty karmisz sie caly czas bajkami o MOS 1,5 i A OS4.0.

Serio? Musisz mi o tym przy najbliższej okazji trochę więcej opowiedzieć.
[#81] Re: Oświadczenie Hyperion-Entertainment

@mailman, post #77

tak pisalem o Tundrze ze sie pojawi w nowym sprzecie i ciagle mysle ze w drugiej specyfikacji tak bedzei.. Nie sadze bym mial swój wkład w pisaniu bredni (np. nigdy nie wyrazałem sie o Mosie) jedynie na czym mi zalezy to aby prawde pisano nie tylko o MOSIe ale rózniez o OS4 i zwiaznych z nim spraw. Natomist prawdą jest ze nikt tu nie moderuje ani nie poprawia komentarzy gdy ktos w sposób istotny przeinacza fakty (np z liczy 50 tys robi 500 tys) a potem zdarza sie ze pare osób to podchwyca i jeżdzi po temacie..
[#82] Re: Oświadczenie Hyperion-Entertainment

@mailman, post #76

- MicroA1 - I (industrial) istnieje i jest kilka osób na AWnet które je posiada.

Nic nie przeredagowywano.

Czyli jest to Twoja intepretacja a nie dokładne tłumaczenie wiadomosci z stron Ainc.

Równie dobrze tzw. "Power design" moze pojawić sie wersji zarówno consumer jak i industrial .. (lub oba)
[#83] Re: Oświadczenie Hyperion-Entertainment

@smith, post #63

Teraz jest AOS 4 i MOS 1.45 i lepszym rozwiązaniem jest AOS4

A dlaczego jest lepszym rozwiązaniem?
[#84] Re: Oświadczenie Hyperion-Entertainment

@fibi, post #81

Natomist prawdą jest ze nikt tu nie moderuje ani nie poprawia komentarzy

Chyba żartujesz? Czy instytucja moderatora to jakaś encyklopedia wszystkowiedząca? Moderator ma pilnować porządku, a nie tego, czy ludzie kłamią czy nie. Kłamstwo wytkną inni. Zwróć też uwagę na różnicę między kłamstwem a pomyłką. Granica między nimi jest bardzo płynna.
[#85] Re: Oświadczenie Hyperion-Entertainment

@fibi, post #82

- MicroA1 - I (industrial) istnieje i jest kilka osób na AWnet które je posiada.

Wierzę Ci, choć nie potrafię tego zweryfikować. Co jednak nie znaczy, że pisząc komentarz parę postów wyżej kłamałem. Po prostu pomyliłem się na bazie swojej niewiedzy w tym temacie. To nic złego i bynajmniej nie jest powodem ku temu, aby nie mógł takich rzeczy pisać. Widzisz jak prosto kogoś wyprowadzić z błędu? Instytucja moderatora nie służy tym celom (o czym twierdzisz wyżej), a właśnie względna życzliwość ludzi chętnych do tłumaczenia błędów i z drugiej strony chętnych do zrozumienia poprawek.

Czyli jest to Twoja intepretacja a nie dokładne tłumaczenie wiadomosci z stron Ainc.

Na coś zdecydować się trzeba. Jak według Ciebie powinno brzmieć tłumaczenie/interpretacja "power design"? Z chęcią poprawię. Dziwi mnie jednak, że bijesz o to pianę tydzień po fakcie zamiast od razu zgłosić. Poprawiłbym i nie byłoby krzyku. Nie byłoby potencjalnego brednioserialu, których tak nie lubisz. A może jednak liczyłeś na to, aby ewentualną pomyłkę potraktować w przyszłości jako argument przemawiający za kłamstwem? Jak pisałem, nikt tutaj nie jest alfą i omegą. Być może się pomyliłem, ale nikogo nie okłamałem. Nie myli się tylko ten, co nic nie robi... A Ty chyba na takiego pretendujesz.
[#86] Re: Oświadczenie Hyperion-Entertainment
Hmm z tego co ja wiem to jak na razie dla zwyklego USERA (o ktorym pewnie wiekszosc mysli i sie na jego miejscu stawia) nie ma tych OSow. One sa ale nie dla nas. Pytanie jest tylko jedno, kiedy one beda do tej grupy docelowej ? Czy to jest az tak skomplikowane pytanie ? Jestem Userem i sie pytam , kiedy bede mial MOS 1,5 lub tez A OS 4.0 ? Za 2 tygodnie ? :P
[#87] Re: Oświadczenie Hyperion-Entertainment

@kwolf, post #86

Ostatnie informacje byly, ze za 1.5 tygodnia :)
[#88] Re: Oświadczenie Hyperion-Entertainment

@Kaczus, post #87

Ale od ktorej Niedzieli ?
[#89] Re: Oświadczenie Hyperion-Entertainment

@kwolf, post #86

Sie uwzieliscie Panie na tego mosa 1,5. 1,4,5 tez jest calkiem milusi i dostepny w kazdej chwili.
[#90] Re: Oświadczenie Hyperion-Entertainment

@kwolf, post #68

W każej bajce jest trochę prawdy (MOS1.5) i reszta fikcji (AOS4.0)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem