Komentowana treść: Efika na Riverwash
[#31] Re: Efika na Riverwash

@Grzegorz Kraszewski, post #30

Moim zdaniem gnugpl i fei to dwa aliasy tej samej osoby.
[#32] Re: Efika na Riverwash

@gnugpl, post #25

Po cholerę komukolwiek prezentacja jakiegoś MOS 2.0 który rozwijany jest w tajemnicy, żeby nikt nie wykradł kodu

A po cholerę Microsoft od kilku lat przed premierą zapowiadał Vistę i organizował "przedpremierowe pokazy"?

przykładowo gdyby nie amigowski hardware to kto by się w towich "mediach" (PPA, TOTAL Amiga) reklamował,

Wskaż gdzieś na PPA, czy polskiej edycji Total Amiga reklamę "amigowskiego hardware" (jak to nazywasz).

A tak w ogóle, to czy Ty jakiś czas temu nie odgrażałeś się, że pójdziesz sobie stąd i dasz nam święty spokój? Może czas najwyższy jednak zrobić nam wszystkim tę przyjemność, nie marnować miejsca na serwerze wypluwanymi przez siebie bredniami? Możemy Ci w tym pomóc. Twoim dodatkowym aliasom także.
[#33] Re: Efika na Riverwash

@gnugpl, post #25

dobrze ze nie daleś się zwieść pozorom, kraszan to rekin medialny dowolnie kształtujący postawę amiśrodowiska

i pamietaj:
a jego miasto to bialystok, jego życie to bialystok ... o lalala

Ostatnia edycja: 15.07.07 16:33:14

Ostatnia edycja: 15.07.07 16:34:09
[#34] Re: Efika na Riverwash

Sugerujesz, że utrzymuję czteroosobową rodzinę z zabawy w moderowanie i redagowanie newsów na PPA?

A szef nie ma nic przeciwko temu, że całymi dniami postujesz, moderujesz, wyszukujesz wiadomiści?
[#35] Re: Efika na Riverwash

@gnugpl, post #34

A szef nie ma nic przeciwko temu, że całymi dniami postujesz, moderujesz, wyszukujesz wiadomiści?

Widocznie nie, skoro pracuję w tym samym miejscu od 8 lat.
[#36] Re: Efika na Riverwash

@kwolf, post #15

Jeślby już do tego doszło to mam nadzieję, że by więcej pokazano niż na Prezentacji Efiki i MorphOS-a 2.0 na SceneCON.
A tak gdyby udało się na najbliższym spotkaniu grupy ChAl w Chełmie zaprezentować Efikę wraz z Mosem 2.0?
Tutaj pytanie do członków MosTeamu czy którś miałby ochotę zeprezentować Efikę w Chełmie? pomysł
[#37] Re: Efika na Riverwash

@Grzegorz Kraszewski, post #5

"ja mógłbym powiedzieć, że Katowice są dla mnie maksymalnym zadupiem" - Powiedział mieszkaniec polskich kresów północno-wschodnich.
[#38] Re: Efika na Riverwash

@Grzegorz Kraszewski, post #24

Wolnego, ja nie jestem Twoim aliasem.
[#39] Re: Efika na Riverwash

"to czytelnicy PPA (którzy są zresztą nikim innym jak moimi aliasami) będą mieli trochę rozrywki." Mow za siebie.
Zreszta smieszny jestes w tym stwierdzeniu.

Ostatnia edycja: 15.07.07 18:47:02
[#40] Re: Efika na Riverwash

@rzookol, post #33

Krashan na Prezydenta!
[#41] Re: Efika na Riverwash

@gnugpl, post #22

No i wyszło szydło z worka - Grzegorz Karszewski jest schizofrenicznym naganiaczem eFunzine. Dzięki Ci o Wielki Wieszczu gnugpl za śiatło wiedzy, które wniosłeś w moje życie. pokłony Nie miałem pojęcia, że jestem li tylko kolejną kreacją chorego umysłu Grzegorza Kraszewskiego..

rotfl
[#42] Re: Efika na Riverwash

@mailman, post #32

Wskaż gdzieś na PPA, czy polskiej edycji Total Amiga reklamę

Bo gnugpl żyje w innej rzeczywistości (światy równoległe, te sprawy...) i u niego TA PL ma 120 stron, jest cały w kolorze i na co 2 stronie pisma jest reklama eFunzine, na której Grzegorz Kraszewski trzyma jakiś sprzęt będący w ofercie tej firmy... :D
To jedyne sensowne wytłumaczenie jaki przychodzi mi do głowy oprócz szpitala psychiatrycznego...
[#43] Re: Efika na Riverwash

@APC74, post #42

Może jest to spowodowane tym, że Linux jest darmowy, a ktoś jednak dostaje kasę za jego tworzenie..
[#44] Re: Efika na Riverwash

@kwolf, post #39

Mow za siebie.

Mówię za siebie i wszystkie moje aliasy.

Zreszta smieszny jestes w tym stwierdzeniu.

A co, jesteś aliasem gnugpl? cool
[#45] Re: Efika na Riverwash

@Kiv_Master, post #37

Powiedział mieszkaniec polskich kresów północno-wschodnich.

Kresów nie kresów, ale jak jest impreza w Chełmie, Krakowie czy Raciborzu, to nie piszczę tak jak gnugpl że mam strasznie daleko i że kolejna impreza jest "na zadupiu i we wsi". Tylko jak mam czas, to wsiadam w pociąg i jadę.
[#46] Re: Efika na Riverwash

@Grzegorz Kraszewski, post #35

Grzegorzu, Ty to chyba czymś podpadłeś temu "klientowi", namówiłeś go może kiedyś na Pega, i chłopak pewnie zawiódł się, że nie może na nim dzisiaj Visty uruchomić jak kiedyś mu to obiecałeś....
[#47] Re: Efika na Riverwash

@gnugpl, post #22

Głosuje za zbanowaniem tego gościa.
Chamstwo, prowokacje i bezsensowne stwierdzenia.

Nie wiem czemu wogóle odpowiadacie na ten klasyczny prowokacyjny bełkot.
[#48] Re: Efika na Riverwash

@Skotos, post #47

Ten pan już raz dostał "czas odpoczynku", lecz niestety to olał i założył sobie nowe konto i dalej "głosował". Później coś tam pokwękał i znikł na jakiś tydzień lub dwa. Teraz wielki powrót.
[#49] Re: Efika na Riverwash

@gnugpl, post #22

Chciałbym się dowiedzieć...
To ze ty trolujesz pod postacia rozych aliasow nie znaczy ze wszyscy tak robia. Lubisz teorie spiskowe czy jak?

A tak poza tym są na tym forum osoby...
No i co z tego? Przeszkdza to w czyms Twoim interesom? Daj juz spokoj. Niech sobie gola ci ludzie dupy. Ty ich pozniej po tych dupach glaskal nie bedziesz.

Po cholerę...
To ze Tobie sie nie przyda ni eznaczy ze nie przyda sie innym, to raz. Dwa to to, ze daje sobie obciac dlon, ze nie masz nic wspolnego z programowaniem (moze poza zabawami typu Hello World). Nie gadaj wiec takich bredni "to przekompiluje" jakby to byla kwestia napisania "gcc" w konsoli. Reszty bredni z koncowki naprawdę trudno sluchac.

Co do calego party/newsa. Na nieszczescie wracam 27 sierpnia. A szkoda bo ju zmnie tak od dluzszego czasu ciagnie zeby pojechac na jakies spotkanie. Moze jak czas pozwoli to Amizaduszki. Chcialbym bardzo. No zobaczy sie. Milej zabawy OK

A tak propo gnugpl to poza banowaniem jestem zdania ze powinno sie usunac raczej cale konto. No a przynajmniej tgo aliasu ktory zalozyl sobie po banie. Pozatym jesli jest mozliwosc to sprawdzic poprzez ip czy to nie jakis inny wredny uzytkownik z ppa robi sobie jaja.

Ostatnia edycja: 15.07.07 21:23:46
[#50] Re: Efika na Riverwash

@mailman, post #48

Nie ma to jak rozrywkowi ludzie i portal o swojskich klimatach :).
[#51] Re: Efika na Riverwash

@Skotos, post #47

Głosuje za zbanowaniem tego gościa.

Prawdę powiedziawszy na razie nie bardzo jest za co. Gnugpl nie naruszył tu, jak do tej pory, regulaminu. Oczywiście możnaby na siłę coś naciągnąć do któregoś z punktów, ale nie widzę potrzeby. To, że wypisuje nonsensy to jego prawo, pracuje na swoją opinię, dostarczając przy okazji niektórym z nas sympatycznej rozrywki.
[#52] Re: Efika na Riverwash

@Grzegorz Kraszewski, post #51

Wyjątkowo delikatnie się z nim obchodzisz. Dla mnie byłeś bardziej brutalny.
[#53] Re: Efika na Riverwash

@Kiv_Master, post #52

Wyjątkowo delikatnie się z nim obchodzisz. Dla mnie byłeś bardziej brutalny.

Na kimś trzeba było się tej moderacji nauczyć... cool
[#54] Re: Efika na Riverwash

@gnugpl, post #22

A tak poza tym są na tym forum osoby które dałyby sobie dupę ogolić za markę jaką jest Amiga reprezentowana przez najróżniejsze firmy jak Amiga Inc, MOSteam, Genesi - te firmy tak samo doją swoich klientów jak Sony czy Microsoft tyle, że robią to na mniejszą skalę.

Rozumiem, że ten człowiek żyje na wsi i chleb dostaje za darmo prosto od piekarza. Posiada także własnoręcznie wybudowany dom. Nie używa telewizora, komórki, nie ma nawet prądu w mieszkaniu. Ten człowiek nie daje się naciągać firmom na żadną skalę.
Nie piszę wprost do tego człowieka, ponieważ oczywistym faktem jest dla mnie niemożność zrozumienia przez niego treści jakie tu zawarłem. Piszę zatem tylko do innych swoich aliasów. ;)
[#55] Re: Efika na Riverwash

@Kiv_Master, post #52

Może po prostu bzdury produkowane czasem przez Ciebie są cięższego kalibru? ;)
[#56] Re: Efika na Riverwash

@Mario, post #54

[ALIASER SWICHMODE ON]
[PERSONALITY PICK - APC74]

Coś ty - nie dostaje chleba, sam sobie piecze przecież. Mieli własnoręcznie zebrane i wymłócone zboże w ręcznym młynku żarnowym, bo jak napisałeś nie ma prądu. Dom wykonał z własnoręcznie wypalonej cegły (bo ceny materiałów budowlanych to rozbój w biały dzień) ;)

[ALIASER SWICHMODE OFF]
[#57] Re: Efika na Riverwash

@Kiv_Master, post #52

za Ciebie eFunzine zapłaciło więcej

Czy ktoś może klepnąć panów gnugpl i norberta bo płodzą takie farmazony, że rączki opadają...
[#58] Re: Efika na Riverwash

@Grzegorz Kraszewski, post #5

[Mały offtopic mode ON]

Po czwarte i jak sądzę najważniejsze, systemy bardzo szybko reagujące na użytkownika, takie jak MOS, tracą na wrażeniu, gdy są obsługiwane przez VNC. Jeżeli klikam w ikonę na blacie Windowsa, czy Linuksa, jestem odruchowo przygotowany na co najmniej kilkusekundowe oczekiwanie

Tak w kwestii sprostowania, nie wiem na jakim pece ty się bawisz , ale ja na swoim nie mam takich atrakcji. System działa mi tak samo szybko jak np. mos, klik i już jest, nie mam zadnych kilkusekundowych opóźnień. Jedyna różnicą w stosunku do np. MOS-a jest to że sam windows odpala się ok 30 sekund a nie kilka jak MOS. No ale i sam system ma więcej do wgrania niż malutki MOS.

I więcej już nie trolluje ;), a jak ktoś nie wierzy to .. zrobie profesjonalny pokaz multimedialny zapisany dresofonem ;)

[Mały offtopic mode OFF]
[#59] Re: Efika na Riverwash

@Olo, post #58

Ale koniecznie po przepiciu, żeby ręce Ci się trzęsły - bo "feelingu" nie będzie ;)
[#60] Re: Efika na Riverwash

@Olo, post #58

Daj spokój. To jest dokładnie tak jak z grami przy 25 lub 60fps. Niby tu płynnie, i tu płynnie, ale różnicę się czuje.
Windows jest mniej dynamiczny. To sie rzuca w oczy, Mnie się to rzuciło jako pierwsze jak wyjąłem pegaza 2 z pudła i odpaliłem mosa (G3 600Mhz), a obok stał grzyb z athlonem 1700xp. Brak dynamiki pod windowsem był wyraźnie odczuwalny.
To jest związane chociażby z zupełnie innym sposobem odświeżania okien pod oboma systemami. I to nie jest jakieśam subiektywne odczucie. Nie jest to również rulezowanie. ;) Wyrosłem.
Nie wspomnę też tego, że takich rzeczy nie ma sensu "nagrywać" w formie "multimedialnych prezentacji" - przez sto różnych czynników wrażenie z oglądanego filmu było by inne niż z realnie działającego systemu.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem