Komentowana treść: Hyperion idzie za ciosem
[#31] Re: Hyperion idzie za ciosem

@Arbuz, post #28

Kiedyś nie sądzilem że będę miał jakąś inną Amigę niż A1200 040/PPC210 i będę na niej oglądał divx-y, a tu nagle mam nową Amigę - PEGASOSA i wszystko co chciałem mam więc nie ma rzeczy niemożliwych.

Kiedys nie sadzilem ze bede mial jakiegos innego Fiata niz moj 125p [...], a tu nagle mam nowego Fiata - Trabanta i wszystko co chcialem mam wiec nie ma rzeczy niemozliwych.
;)

Ostatnia edycja: 25.07.07 18:30:28
[#32] Re: Hyperion idzie za ciosem

@reactor, post #31

Ja to widzę inaczej. Jeździłem i maluchem (A500) i 125p (A1200), ba nawet miałem A4000 (punto) z wypasami. A teraz mam volkswagena (Peg2) i jeżdżę tak samo, tylko szybciej i wygodniej... A że zwolennicy fiatów na mnie krzywo patrzą i zaprzedańcem nazywają? Ich problem, popatrzę sobie na nich we wstecznym lusterku...
[#33] Re: Hyperion idzie za ciosem

@Grzegorz Kraszewski, post #32

tylko problem ze ten stary wolkswagen to ten sam zlom co fiat powiedzmy panda ..ale coz sa i ludzie co tym jezdza ;)
[#34] Re: Hyperion idzie za ciosem

@DRACOX, post #33

Aż taki stary to on nie jest... powiedzmy 5 letni przerobiony na gaz i zestawem hi-fi w środku. ;) Za to A4000 to nie Panda, biorąc pod uwagę rocznik to jakiś Polonez. A Efika to nowiutki skuter ;)
Mi się tam fajnie jeździ Pegazikiem :)
A co do treści newsa - jak to mówią - kto sieje wiatr, ten zbiera burzę. Trafiła kosa na kamień. Trafił swój na swego. Złapał tatar tatarzyna, a tatarzyn za łeb trzyma. Mądrość ludowa jest pełna opisów takiej sytuacji

Ostatnia edycja: 25.07.07 19:11:24
[#35] Re: Hyperion idzie za ciosem

@DRACOX, post #33

A Ty jaką masz Amigę, że się tak z mojego Pegasosa 2 wyśmiewasz? cool
[#36] Re: Hyperion idzie za ciosem

@Grzegorz Kraszewski, post #35

amige billa gatesa,a jak wiadomo to jest prawdziwa amiga a nie jakies tam mosy
[#37] Re: Hyperion idzie za ciosem

@wali7, post #34

Podobają mi się Twoje porównania całkiem trafne.
Niestety mój rower z bagażnikiem (A1200+fast) ma zepsutą kierownicę (klawiaturę) i teraz chodzę na piechotę.:(
Próbuję złapać okazję ale niestety nic z tego nie wychodzi i muszę czekać dalej. Chyba zamiast czekać zabiorę się za naprawę roweru (A1200).
[#38] Re: Hyperion idzie za ciosem

@Arbuz, post #26

Jesli tak to raczej Amiga OS5 :) :)
[#39] Re: Hyperion idzie za ciosem

@reactor, post #31

W sumie to myślałem, że więcej komentów było moje stwierdzenie NOWA AMIGA - PEGASOS
[#40] Re: Hyperion idzie za ciosem

@AmiChris, post #36

Zapewniam Cię że Pegasos jest tak samo amigowy jak PeCet. :)

Ostatnia edycja: 25.07.07 20:14:01
[#41] Re: Hyperion idzie za ciosem

@ems, post #40

W świetle opisywanych w newsie wydarzeń, może się okazać że ostatnią amigową Amigą była jednak A1200 :)
A Pegasos? Oczywiście że nie jest Amigą. I całe szczęście.
[#42] Re: Hyperion idzie za ciosem

@wali7, post #41

Liczę że proces zakończy się jednoznacznym postanowieniem. Najlepiej jak by to hyperion stał się właścicielem praw do co najmniej marki Amiga OS4.

Przy okazji procesu, dowiadujemy się ciekawych rzeczy...
[#43] Re: Hyperion idzie za ciosem

@ems, post #40

tak, tak. to chyba moj ulubiony tekst, po ktorym rece opadaja :)
[#44] Re: Hyperion idzie za ciosem

@quaint, post #43

I pomyśleć co ten GPL robi z ludzi. Co nie? ;)
[#45] Re: Hyperion idzie za ciosem

@ems, post #40

Bawół...
[#46] Re: Hyperion idzie za ciosem

@Fazior, post #45

Eeeeeee Krowa ?
[#47] Re: Hyperion idzie za ciosem

@alpine, post #44

Wyzwala. :)
[#48] Re: Hyperion idzie za ciosem

@Grzegorz Kraszewski, post #32

. A teraz mam volkswagena (Peg2)
To bardzo dobrze, ze w koncu zauwazyles ze jezdzisz VW a nie "nowym fiatem" ;)
[#49] Re: Hyperion idzie za ciosem

@reactor, post #48

Ty jesteś ślepy? Może czas przetrzeć te szybki w okularach!?
Krashan zawsze podkreślał, że Pegasos to nie Amiga i na szczęście, to tacy jak Ty każdemu to wciskali tylko po to, żeby "nawracać", a mi się już niedobrze robi czytając takie coś.
[#50] Re: Hyperion idzie za ciosem

@SirLEO, post #49

....wdech.... wydech... wdech.... wydech...

policzyć do dziesięciu (kto nie umie to do 15.)...

...wdech... wydech... wdech... wydech...

...i zachowujcie się... Byle jak, ale się zachowujcie...

PS: :P
[#51] Re: Hyperion idzie za ciosem

@reactor, post #30

ale z drugiej strony H zrobil niewspolmiernie wiecej w temacie amigaos aniezeli H&P

Moim celem nie było licytowanie się, kto więcej zrobił, tylko zanegowanie faktu że Hyperion jest jedyną firmą która cokolwiek zrobiła.
[#52] Re: Hyperion idzie za ciosem

@reactor, post #48

W końcu? Ja to wiem od dawna i wcale się z tym nie kryję. Przynajmniej jak mówię "MorphOS", "Pegasos", "Genesi" to nie widzę ironicznych uśmieszków w odpowiedzi.
[#53] Re: Hyperion idzie za ciosem

@GumBoy, post #51

A zauwazyles ze napisalem ktora od prawie 10 lat, co tez troszeczke skorygowalem OK, moze 10 lat to powiedziane troche na wysrost?
[#54] Re: Hyperion idzie za ciosem

@SirLEO, post #49

Ten "przytyk" nie byl tyle w stosunku do Kraszana, co do innego kolegi z forum z na ktorego komentarz. Celowo nie bylo to napisane do niego, co by postawic na jego spostrzgawczosc.
BTW: skad wiesz ze mam okolary? ;)
[#55] Re: Hyperion idzie za ciosem

@reactor, post #53

"wysrost" rządzi
[#56] Re: Hyperion idzie za ciosem

@Grzegorz Kraszewski, post #55

Ciesze sie ze tak bawia Cie literowki ;)
[#57] Re: Hyperion idzie za ciosem

@reactor, post #53

6 lat, to raczej pod prawie 10 nie podpada. Nie wspomnę, że jakieś tam gry czy inny soft na Amigę jednak wychodził już po premierze 3.9, czyli jeszcze mniej niż 6 lat temu.
[#58] Re: Hyperion idzie za ciosem

@GumBoy, post #57

A co mnie czy jakies tam gry obchodza ja pisalem o rozwoju systemu operacyjnego. Fersztejen?
[#59] Re: Hyperion idzie za ciosem

@SirLEO, post #49

No patrz... tylko czemu zajmuje on tyle miejsca na portalu pod nazwą: Polski Portal Amigowy?
[#60] Re: Hyperion idzie za ciosem

@Hugen, post #59

Może dlatego, że każdy posiadacz klasycznej Amigi z PPC może sobie takiego Morphosa ściągnąć za darmo i odpalić? I podobno działa wtedy sporo szybciej niż stary AmigaOS na 68k....
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem