Komentowana treść: ACube Systems dystrybutorem AmigaOS 4.0
[#1] Re: ACube Systems dystrybutorem AmigaOS 4.0
Ciekawe kto u nas sie tym zajmie . Mam nadzieje ze elbox :P to moze cos z sharkiem sie ruszy .
[#2] Re: ACube Systems dystrybutorem AmigaOS 4.0
W Polsce pewnie jak zwykle będzie drożej. :)
[#3] Re: ACube Systems dystrybutorem AmigaOS 4.0

@PrzemasIII, post #1

Albo z Dragonem na PPC ;)
[#4] Re: ACube Systems dystrybutorem AmigaOS 4.0

@Andrzej Drozd, post #3

Kto wie.. może i z dragonem..;)
[#5] Re: ACube Systems dystrybutorem AmigaOS 4.0
Nie no tak tanio (wg moich wyliczeń z podatkiem to będzie ok 320zł) jak na tak dobry system? Mos1 oczywiście 0zł lub Winda 299zł brutto http://www.legalnywindows.pl Ciekawe może w Polsce będzie taniej.
[#6] Re: ACube Systems dystrybutorem AmigaOS 4.0
74 eur + vat? mhm. spoko. kupuje zatem quake wars, nowego hdeka do laptopa a reszte przepijam. za pozno chlopaki, o jakies 3 lata. ale wersje demo obadam jak tylko wypuscicie. moze wtedy skusze sie o wyrzucenie prawie 100 eur w bloto.
[#7] Re: ACube Systems dystrybutorem AmigaOS 4.0

@MDW, post #2

Mam nadzieje że przynajmniej "rozsądnie drożej", bo jeśli nie to rozważam możliwość kupienia bezpośrednio w ACube lub też gdzieś indziej za granicą
[#8] Re: ACube Systems dystrybutorem AmigaOS 4.0

@Valwit, post #6

Nie ma to jak sobie ponarzekac. Albo kiepski, albo za drogi, albo za pozno... Coz... Chyba lepiej pozno niz wcale?
[#9] Re: ACube Systems dystrybutorem AmigaOS 4.0

@XaVeR, post #8

"Lepiej poźno niż wcale... powiedział Staszek wbiegając na peron minutę po odjeździe pociągu"
[#10] Re: ACube Systems dystrybutorem AmigaOS 4.0

@Sir_Lucas, post #7

Jak tylko umożliwią zakup poprzez paypal albo visa to od razu bezpośrednio kupić, bez pośredników i ich kosmicznych prowizji :)
[#11] Re: ACube Systems dystrybutorem AmigaOS 4.0

@Valwit, post #6

Chcesz demo... systemu operacyjnego?
[#12] Re: ACube Systems dystrybutorem AmigaOS 4.0

@reactor, post #11

A czemu nie? MOS jest tak rozpowszechaniany - po pol godziny system
bardzo drastycznie zwalnia jak nie jest zarejestrowany. IMO to dobre
rozwiazanie.
[#13] Re: ACube Systems dystrybutorem AmigaOS 4.0

@reactor, post #11

Pewnie biedak mysli o werjach Trial np. na 30 dni a potem system umiera... :D.

Jak z "windo" robiom ;).

Quake wars, kiszka. Demo odpalilem i zapomnialem. Wole starego Unreala :P.

No to bedzie system... a moze na SAM440 to to pojdzie... tylko nic nie mowia...

Kreciu
[#14] Re: ACube Systems dystrybutorem AmigaOS 4.0

@pekdar, post #10

No. Nie ma to jak prowizje paypala dla odmiany. ;)
[#15] Re: ACube Systems dystrybutorem AmigaOS 4.0

@pekdar, post #10

Ja rozumiem ze to jest cena End User bez Vatu i kosztów przesyłki. Nie musisz sie zatem martwic ze cena u partnerów handlwoych (zwanych lamersko posrednikami) bedzie wyższa poniewaz oni maja stosowne upusty od dystrybucji. W normalnym swiecie PC wyglada to tak ze developer softu wypuszcza do dystrybucji towar za 50 % ceny sugerowanej (end user price) . Owa dystrybucja sprzedaje towar zarabiajac na tym 10~25 % a nastepne 25 % zarabia partner handlowy i wychodzi 100 % czyli 74 +Vat
[#16] Re: ACube Systems dystrybutorem AmigaOS 4.0

@marcik, post #12

Na Classicu są to chyba nawet dwie godziny

Mos dopiero wtedy zwalnia, ctrl+amiga+amiga i znowu dwie godziny zabawy :D
[#17] Re: ACube Systems dystrybutorem AmigaOS 4.0

@fibi, post #15

Myślę że tak słodko to nie będzie. Ale zobaczymy... ;)
[#18] Re: ACube Systems dystrybutorem AmigaOS 4.0

@marcik, post #12

dokladnie MOS (od wersji 0.3) zwalnia po 2-godzinach.
[#19] Re: ACube Systems dystrybutorem AmigaOS 4.0

@Krecik, post #13

No co chcesz sposob z Windowsa dobrze spelnia swoje zadanie.

Quake Wars hmm, chyba jestem malo wymagajacy - mi sie spodobalo, zas seria Q 1 2 3 wcale. Unreal T 2005( o ile sie nie myle) mial namiastke tego co jest w ET QW.

Hmm tyle kasy za OS ktory wyjdzie na pare tys komputerow ?
w cenie 74 euro (bez podatku)

Coz, bynajmniej mam nadzieje ze ten OS bedzie dopracowany(jednak cos w srodku podpowiada mi ze jednak nie).

Ostatnia edycja: 24.10.07 21:46:01
[#20] Re: ACube Systems dystrybutorem AmigaOS 4.0

@kwolf, post #19

Biorac pod uwage ze to to samo co OS4.0 na AmigaOne a tam juz troche czasu "beta testerzy" go mecza, to powinien byc cukierek ;).

Cena wlasnie jest spoko jak na kilka tysiecy uzytkownikow. Biorac pod uwage ze Winde uzywa pol swiata i zycza sobie kolesie 300 zeta ... to taki OS4.0 to powinien kosztowac ze 3000 zl... lekko...albo i 300000 patrzac na "skale" problemu... ;)

No nic, wazne ze JEST juz, tuz, tuz ;). Nie moge sie doczekac. Mam nadziej ze ladne pudelko bedzie :P, i karta rejestracyjna dumnie ja wysle do Hyperionu :). OK

Ma moze ktos PPC do sprzedania ;).

Kreciu

Ps. Z tym PPC to zart...
Ps2. Quake Wars ma fajne pojazdy, lubie ujecia "kokpitow".
[#21] Re: ACube Systems dystrybutorem AmigaOS 4.0

@reactor, post #11

owszem. co mam kota w worku kupowac? nie za ta kase.
[#22] Re: ACube Systems dystrybutorem AmigaOS 4.0

@kwolf, post #19

Coz, bynajmniej mam nadzieje ze ten OS bedzie dopracowany

dlaczego nie masz nadziei? chyba ze chodziło ci o słowo "przynajmniej"...
[#23] Re: ACube Systems dystrybutorem AmigaOS 4.0

@Valwit, post #21

nie za ta kase
rotfl
No tak, w końcu to coś ze słowem "amiga" w nazwie więc trzeba ponarzekać, że za drogie, za późno, niedopracowane i wogóle be.

Co prawda cenie bliżej do 50 euro niż 100 euro jak to zręcznie zaokrągliłeś, więc od razu zaokrąglij to do 200 euro a co się będziesz ograniczał.
Ja bym sobie życzył aby w życiu na soft musieć wydawać TYLKO taką kasę.

Ciekawe że na koszt przeglądarki (słynne bounty) nikt nie biadolił i wszyscy krzyczeli że to jak za darmo a tu za *SYSTEM OPERACYJNY* jest poniżej 75 euro i już jest za drogo.

Ale w końcu jak kogoś nie interesuje dany towar to nawet gdyby był za przysłowiową złotówkę to go nie weźmie i zawsze znajdzie jakiś powód do biadolenia.

Ostatnia edycja: 24.10.07 22:57:10
[#24] Re: ACube Systems dystrybutorem AmigaOS 4.0

@amigafan, post #23

Jak "amiga" fan . Bo tam byla sciepa jakbys nie zauwazyl a tu jest jednostkowa cena:)
[#25] Re: ACube Systems dystrybutorem AmigaOS 4.0
Nie rozumiem osób, które zawsze muszą narzekać. Najpierw na
niedostępność systemu (to jeszcze jest zrozumiałe), teraz na cenę. Jak
zwykle trzeba porównać do Windowsa czy innych rzeczy. Przykro mi, ale
to jest hobby i jeśli komuś nie podobają się amigowe ceny do tego
stopnia, że uważa je za nie do przełknięcia, to przypominam że
amigowanie nie jest obowiązkowe.

Tak się zastanawiam: jaka cena byłaby odpowiednia? 10 euro?

Wprawdzie ja nie jestem zainteresowany OS4 - używam MorphOSa, ale nie
uważam, żeby 74 euro stanowiło jakąś bardzo wygórowaną cenę za te
wszystkie lata pracy.
[#26] Re: ACube Systems dystrybutorem AmigaOS 4.0

@Kamul, post #25

Rowne 74 to dobra cena. koledzy narzekaja ze po prowizjach moze dojsc do 100 - a to juz nie jest dobra cena.
320zl sam dam od razu, ale gdy bedzie znacznie wiecej...nie spieszy mi sie.
[#27] Re: ACube Systems dystrybutorem AmigaOS 4.0

@Kamul, post #25

Biorac pod uwage ze kazdy "szkolony" amigowiec "nauczyl" sie czekac... to takze i ZBIERAC gotowke :).

Pamietam jak pierwsze Blizzardy PPC wydali... 500 funtow czy jak? Sie zastrzelic mozna bylo ;). Sprzet chodzi juz kilka lat. PC z tamtych lat to smiec. A dzis takiego Blizzarda na pniu sie sprzedaje :).

Przez piec lat mozna bylo uzbierac te 80Euro... ~300 zeta (po innych kosztach), jedno piwo (dobre) 3 zeta... 100 piw ;), 5 lat x 365 dni = 1825 dni czyli piwa moge nie pic raz na okolo 20 dni... albo inaczej mowiac odkladac co 20 dni 3 zeta... Jesli do tego pale i pije...

Zalozmy ze co 6 dni odloze... 10 zloty... miesiecznie np. 50 zl... po roku mam juz cale 600 zloty po 5 latach 3000 zl... jak na procent dam to mi jeszcze doloza... sila cierpliwosci i nie lania wodki w gardlo i przepalania wlasnego zycia

Heh ;)

Kreciu
[#28] Re: ACube Systems dystrybutorem AmigaOS 4.0

@Krecik, post #27

Odkladac w polskich realiach? No daj spokoj. Wystrzeli jakas awaria i na samo paliwo wydasz 600 zl.
Jak juz oszczedzac, to w jakichs funduszach akcyjnych, takich coby przez dwa lata nie mozna bylo niczego wybierac

Ja swojego Blizzarda przy koncu lat 90-tych nie kupilem za oszczednosci, tylko za pozyczke :)
[#29] Re: ACube Systems dystrybutorem AmigaOS 4.0

@Andrzej Drozd, post #26

74 euro to jest bardzo dobra cena, tylko ja naprawdę wolałbym żeby moje pieniądze trafiły bezpośrednio tam gdzie mają trafić a nie do pośredników lub innych sępów. Nawet jeśli OS4 kosztowałby 135 euro to i tak go kupiłbym, ale bezpośrednio u źródła.

Tak samo będę postępował jak tylko Mos 2.0 wyjdzie. Naprawdę chcę żeby moje pieniądze za Mos 2.0 dla Efiki i Pegaza trafiły do Mosteamu
[#30] Re: ACube Systems dystrybutorem AmigaOS 4.0

@Kamul, post #25

No prosze, ktos kto uzywa Mosa, mowi ze OS4.0 ma dobra cene. A juz myslalem ze wszyscy Mosowcy to wsciekle psy, gryzace kazdego kto powie OS czte... egfgfdgfg i po gosciu ;), bo jak mozna to slowo wypowiedziec

Uzywa ktos Mosa i mu dobrze. To ja tez szczesliwy jestem. Ja nie uzywam i tez szczeliwy jestem :D. Mos sie bedzie rozwijal. BARDZO DOBRZE... bo i tak jest lepszy jak Vista...albo i 95 windoza ;) - bo co rozni viste od win95... ;).

Kreciu
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem