Komentowana treść: ACube Systems dystrybutorem AmigaOS 4.0
[#61] Re: ACube Systems dystrybutorem AmigaOS 4.0

@Kaczus, post #56

Ten co uwielbia analizować wiadomości i nigdy nie widzi nic obraźliwego (jak jest jakiś post pod moim adresem), teraz nagle zauważył obrażanie tam gdzie go nie ma (w moim wykonaniu).
Trochę mniej stronniczości i będzie dobrze.
[#62] Re: ACube Systems dystrybutorem AmigaOS 4.0

@amigafan, post #61

Obraźliwy w tamtym mógł być jedynie kontekst. Cóż ja lubię bawić się językiem. I analizy ciekawych wypowiedzi mnie czasem bawią. A co do stronniczości, to każdy jest stronniczy, nie ma ludzi, którzy są niestronniczy. Jednak staram się oceniać mimo wszystko w miarę obiektywnie.
[#63] Re: ACube Systems dystrybutorem AmigaOS 4.0

@Krecik, post #59

Cena wcale nie jest wysoka. Powiem więcej, jest śmiesznie niska. Przy bardzo pesymistycznym założeniu, że w Polsce OS4 będzie kosztować 120 euro, to przez 10 lat czekania można zaoszczędzić taką sumę będąc nawet bezrobotnym. Wystarczyłoby codziennie uzbierać zawrotną sumę 13 groszy (niecałe). To takie trudne? System kupi KAŻDY jeśli tego naprawdę chce/potrzebuje.
[#64] Re: ACube Systems dystrybutorem AmigaOS 4.0

@MinisterQ, post #57

a bylo kiedys inaczej jak xxxxxfan zaczynal swoje wywody?
[#65] Re: ACube Systems dystrybutorem AmigaOS 4.0

@Krecik, post #54

w sumie masz racje...tyle ze i tak za ta "wersje demo" WinXP bulisz 300 zeta usmiech. Bo jak juz paczke otworzysz... to juz mozesz "sobie zwrocic"...

Kompletnie nie czaję co chciałeś powiedzieć. Nie płacisz 300 za demo, tylko za wersję pełną. Nie ma czegoś takiego, jak wersja demo Windowsa. No dobra, przynajmniej ja o czymś takim nie słyszałem.
[#66] Re: ACube Systems dystrybutorem AmigaOS 4.0

@GumBoy, post #65

A zrzuciłbyś te konsolowe klapki.
Dema Windowsa nie ma, bo nazywa się to trial. Nawet Vista ma taki 30-dniowy trial (na idg.pl są 3CD z partycją do Virtual PC 2007). Win2003S można było pół roku używać (normalna instalka), czy może i dłużej, używałem tego na serwerze sieciowym kiedyś.
MorphOS też ma coś w ten deseń, z tym, że wystarczy reset.
No ale już się przyzwyczaiłem chyba, że co związane jest teraz z Amigą jest na nie; nie da się tańszego i lepszego sprzętu (Pegasos2 nie dociera), dema OS4.0 ma nie być? Nie da się?
Wszędzie kurcze jest alternatywa, która pokazuje, że się da, a tam się NIC nie da. Szok. A da się sprawdzić, czy prezesem nie jest czasem Kononowicz? Nie ma na to papierów?
[#67] Re: ACube Systems dystrybutorem AmigaOS 4.0

@SirLEO, post #66

W takim razie mamy innego W2003 SBS, bo mój wymaga aktywacji. Nie pamiętam po jakim czasie, bo instalowany był 2 lata temu.

Poza tym nawet jeśli jest jakieś demo, to nie wydaje mi sie aby było płatne.
[#68] Re: ACube Systems dystrybutorem AmigaOS 4.0

@GumBoy, post #67

Aktywacja jest darmowa, rejestrujesz się na stronie i dostajesz klucz. Za dema się z reguły nie płaci, a co, demo OS4.0 ma być płatne?

Nie przegadujcie proszę, trzymajcie się WSZYSCY tematu przewodniego! W każdym wątku! Ja wiem, że się fajnie gada, sam też lubię, ale od takiego gadania jest forum lub #ppa.
[#69] Re: ACube Systems dystrybutorem AmigaOS 4.0

@adater, post #63

Juz w jednym z postow robilem wyliczenie... :D. Wystarczy nie pic piwa...

Kreciu ;)
[#70] Re: ACube Systems dystrybutorem AmigaOS 4.0

@amigafan, post #48

@amigafan

Wycieczki osobiste to właśnie Twoja osoba rozpoczęła poruszając temat sputnika - boli Cię kasa za sputnika dla Marcika, więc to Twoja osoba wywleka ten temat w bieżącym wątku, a ciągniesz go począwszy od 27.02.2007. A dziś mamy 25.10.2007 wiec kto tu uprawia gorzkie żale? A moja opinia właśnie tego zagadnienie dotyczyła byś już tego nie robił. Każdy wie co masz w tej kwestii do powiedzenia, wiec starczy.

Nie będziemy się przecie "boksować" bo nie masz racji, wiec grzecznie przeproś Marcika i cały ogół społeczności i daj spokój, przynajmniej zachowaj resztki honoru, zachowaj sie godnie i może wyjdziesz z twarzą.

Ja nie mam nic do twojej osoby tylko do zachowania jakie prezentujesz, nie mogę oceniać Cię osobowo, a li tylko behawioralnie, bo Cię nie znam.

Pzdr RadziN

Ostatnia edycja: 25.10.07 20:13:36
[#71] Re: ACube Systems dystrybutorem AmigaOS 4.0

@SirLEO, post #68

Aktywacja jest darmowa, rejestrujesz się na stronie i dostajesz klucz.

No właśnie, bo to nie demo, tylko pełna wersja, więc czemu miałoby sie płacić za aktywację? Ja zresztą klucz dostałem z produktem a nie ze strony.

Za dema się z reguły nie płaci,

Z reguły. Znam takie, za które się płaci. Jednak Windowsa to nie dotyczy.

a co, demo OS4.0 ma być płatne?

Wskaż mi proszę, gdzie tak napisałem.

Jedynie dementuję plotkę, jakoby demo Windowsa było płatne i jakoby demo polegało na przymusowej aktywacji po 30 dniach, bo tego wymaga nawet full mega oryginał.

Nosi mnie po prostu, jak ktoś mówi "30 dniowe demo" o pełnoprawnym produkcie w wersji pełnej, który po protu wymaga aktywacji, celem sprawdzenie legalności zapewne.

Ostatnia edycja: 25.10.07 20:13:09
[#72] Re: ACube Systems dystrybutorem AmigaOS 4.0

@amigafan, post #61

[post usunięty: trollowanie, prowokowanie flamewara, inwektywy pod adresem innych forumowiczów. 48 godzin bana.]
[#73] Re: ACube Systems dystrybutorem AmigaOS 4.0

@GumBoy, post #71

Nosi mnie po prostu, jak ktoś mówi "30 dniowe demo" o pełnoprawnym produkcie w wersji pełnej, który po protu wymaga aktywacji, celem sprawdzenie legalności zapewne.

Ja tu w kwestii formalnej ;) . Aktywacja wymagana jest TYLKO przy wersji OEM, taka to już jest natura tej wersji i każdy kupując tą wersje zgadza się na takie warunki. Wersja BOX tego "ficzera" nie posiada :D
[#74] Re: ACube Systems dystrybutorem AmigaOS 4.0

@GumBoy, post #71

Nosi mnie po prostu, jak ktoś mówi "30 dniowe demo" o pełnoprawnym produkcie w wersji pełnej, który po protu wymaga aktywacji, celem sprawdzenie legalności zapewne
Uważaj by cie nie rozniosło
Atak na poważnie to co widzisz złego w pobraniu klucza z internetu w celu przetestowania systemu lub programu?Chyba lepsze to niż wydanie kilku setek tylko po to by stwierdzic by dany system,program nie spełnia naszych wymagań?A nazwa (trial,demo,test czy jeszcze nie wiadomo co) jest w tym przypadku sprawą marginalną.

Ps.Są (były) oczywiście wersje trial windowsa które nie wymagają pobierania klucza.Miałem taki 120 dniowy.win2000, który był dodany jako cover do magazynu PCWK.

Ostatnia edycja: 25.10.07 20:52:30
[#75] Re: ACube Systems dystrybutorem AmigaOS 4.0

@piteq, post #74

Atak na poważnie to co widzisz złego w pobraniu klucza z internetu w celu przetestowania systemu lub programu?Chyba lepsze to niż wydanie kilku setek tylko po to by stwierdzic by dany system,program nie spełnia naszych wymagań?

A co widzisz złego w tym że ukradnę tobie komputer w celu przetestowania go u siebie. Potraktujmy to jako wersje trial, demo test, czy jeszcze nie wiadomo co. To co właśnie powiedziałęś to piractwo pełną gębą. Życie polega na podejmowaniu decyzji, raz dobrych raz złych. Kupiłem gre StarWars: Empire at War - stówka w plecy, bo gra mi się nie spodobała, na tym polega życie. A nie na kradzieży i na jakiś debilnych wytłumaczeniach

P.S. Uniosłem się, ale takie gadki działają na mnie jak płachta na byka ;) ;) Kradzież to kradzież i już .
[#76] Re: ACube Systems dystrybutorem AmigaOS 4.0

@RadziN, post #70

Rozumiem, że ten twój cały post był bardziej w formie żartu.
Wycieczki osobiste to właśnie Twoja osoba rozpoczęła
Wspomnienie o programie to dla ciebie "wycieczka osobista"? To tak jakby wspomnienie że AOS4 nie ma tego czy tamtego to wycieczka osobista pod adresem Friedenów.
ciągniesz go począwszy od
Jak miło że prowadzisz tak dokładne zapiski tylko że znów odróżnij "wspomnienie o czymś" od ciągnięcia wątku.
Jak ktoś rok wcześniej był na jakiejś wycieczce i o niej wówczas mówił a po roku porównał coś innego do niej to też powiesz że przez rok ciągnie jeden wątek.
grzecznie przeproś Marcika i cały ogół społeczności
rotfl rotfl rotfl
A to było naprawdę dobre. Za co mam go przepraszać? Za to że uważam że bierze za dużo? To może jeszcze mam np.: pójść do developera i go przeprosić za to że moim zdaniem obecne ceny mieszkań są trochę za wysokie.
A "społeczność" to może za to że istnieję i że muszą czytać moje teksty. Ojej biedna "społeczność" to niech jeszcze ta "społeczność" mnie pozwie za uszczerbki na psychice wywołane czytaniem moich komentów. Zapomniałeś tylko o jednym - czytanie komentów na PPA to nie przymus.
Słowem - człowieku trochę rozsądku.

Ostatnia edycja: 25.10.07 21:24:08
[#77] Re: ACube Systems dystrybutorem AmigaOS 4.0

@Fei, post #72

[post usunięty: ciągnięcie flamewara po interwencji moderatora. 24 godziny bana.]
[#78] Re: ACube Systems dystrybutorem AmigaOS 4.0
A wracając do tematu, byłbym skłonny zapłacić nawet i te 100 Euro za OS4, byle by tylko był dostępny sensowny sprzęt wolny od bugów pod ten system. No ale że takiego nie ma i nie będzie, to nie ma o czym rozmawiać, bo SAM/Amy czy inne pokraczki mnie nie interesują .
[#79] Re: ACube Systems dystrybutorem AmigaOS 4.0

@Olo, post #75

A co widzisz złego w tym że ukradnę tobie komputer w celu przetestowania go u siebie...Uniosłem się, ale takie gadki działają na mnie jak płachta na byka

I niepotrzebnie się tak unosisz.Gdybyś wykazał się choc odrobiną umiejętności czytania ze zrozumieniem to na pewno wyszło by ci to na zdrowie!Mowa jest chłopie o W PEŁNI LEGALNYCH PROGRAMACH!Otórz dla twojej informacji powiwiem że niektóre triale potrzebują bezpłatnej rejestracji na stronie producenta w celu otrzymania specjalnego,testowego klucza rejestracyjnego.Dobrym przykładem jest VM Vare Workstation.Przeczytaj również post 68 a może zrozumiesz o co chodzi.

Ostatnia edycja: 25.10.07 21:43:37
[#80] Re: ACube Systems dystrybutorem AmigaOS 4.0

@amigafan, post #49

Wystarczy zbanowac na zawsze xxxxxfana...na zawsze...i nastal spokoj i
normalnosc...
[#81] Re: ACube Systems dystrybutorem AmigaOS 4.0

@amigafan, post #77

Dziekuje redakcji PPA, za to posuniecie. Poczujmy sie przez chwile jak
w Polsce po wyborach, bez populistow...

[MODERATOR ostrzega, że za takie zachowanie też może ban grozić! Dotyczy to i poprzedniego komentarza.]
[#82] Re: ACube Systems dystrybutorem AmigaOS 4.0

@noowy, post #80

Wystarczy nie prowokowac i nie dolewac oliwy do ognia.
Ludzie!! piszcie na temat ja chce tutaj poczytac o konkretach a nie ciagle w kolko to samo.
Taka dobra wiadomosc a takie komentarze wstydzcie sie :(
[#83] Re: ACube Systems dystrybutorem AmigaOS 4.0

@Olo, post #73

Przyznam sie bez bicia, że mam same OEMy w pracy. MENiS jakoś w licencję na BOXy nie inwestował :)

Jednak aktywacja jakoś specjalnie mi nie przeszkadza. Zwłaszcza, że pomimo sianej tu przez niektórych propagandy, ani XP ani SBS nie padają mi jak muchy.
[#84] Re: ACube Systems dystrybutorem AmigaOS 4.0

@piteq, post #74

Atak na poważnie to co widzisz złego w pobraniu klucza z internetu w celu przetestowania systemu lub programu?

Nic. Absolutnie nic (o ile pobierasz go w celu aktywacji legalnego egzemplarza). Tylko nie nazwałbym tego wersją demo. Nigdy przy żadnym Windowsie nie miałem informacji jakoby to była wersja demo, czy inny trial. Normalny pełny produkt. Żadne to dla mnie demo, jeśli za nie gruba kasę płaciłem, a likwidacja 30 dniowego ograniczenia jest darmowa i legalna.

Ostatnia edycja: 25.10.07 22:24:16
[#85] Re: ACube Systems dystrybutorem AmigaOS 4.0
Jako że dyskusja nie ma już zupełnie nic wspólnego z tematem wątku (a nawet tematem całego portalu), zdecydowałem, jako moderator, o jej zamknięciu.
[#86] Re: ACube Systems dystrybutorem AmigaOS 4.0

@Olo, post #78

Zapłace 74 Euro albo 74+22% ponieważ jest kilka programów, dla których ten system jest mi potrzebny. Po pierwsze Sputnik, po drugiej lepszy AmiPDF (nie pamietam dokładnie nazwy).
AOS4 ożywi mi moją Amigć, da czas na posmakowanie mocy ppc w realu, odpowie na wiele ważkich pytań - a głównie czy tego chce.
Zastanawialem sie nad kupnem BVision dla MOSa, ale to kolejna karta w Ami.

Mam Mediatora+BlizzaPPC, wiec każdy system obsługujący taki zestaw mocniej niż stary, dobry, dopieszczony AmigaOS 3.x jest przeze mnie pożądany. Powiem wiecej - tenże AmigaOS 4 zadecyduje o kupnie Pegasosa.

Taki wątek myślałem tu znaleźć ale zeszliśmy znowu w krzaki i błoto słownych wojenek.
[#87] Re: ACube Systems dystrybutorem AmigaOS 4.0
ACube Systems poinformowało na swojej stronie o podpisaniu porozumienia ze szwajcarską firmą Relec, na mocy którego firma ta zajmie się dystrybucją ich produktów (w tym także SAM440EP) na Francję i Szwajcarię.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem