@Duracel,
post #96
Rzeczywiście tamten robocik wygląda jak Batman - też mi się tak kojarzył :) Już to poprawiłem - wygląda teraz jak Robbo. Jeśli chodzi o pozostałą grafikę - ostatecznie użyłem grafiki z "Niebieskiej Planety".
Publikuję pierwszą "rewizję" silniczka. Po uruchomieniu pliku "Robbi" naszym oczom ukazuje się edytor plansz. Edycja jest prosta:
- Białą obwódką sterujemy za pomocą klawiszy kursora - wskazuje ona na bieżące pole.
- Żeby wstawić aktywną cegiełkę naciskamy Spację.
- Żeby usunąć cegiełkę naciskamy Del.
- Żeby zmienić aktywną cegiełkę naciskamy klawisz Tab i wybieramy cegiełkę z panelu na dole za pomocą klawiszy lewo-prawo. Wracamy do edycji za pomocą Tab, spacji bądź Esc.
- Z edytora wychodzimy za pomocą Esc.
- Po wyjściu z edytora włącza się tryb gry - możemy chodzić bohaterem, przesuwać skrzynie i zbierać śruby. Wychodzimy za pomocą Esc.
Do archiwum załączony jest plik "RobbiMap.bin". Skopiujcie go do katalogu T: by mieć gotową mapę.
http://minniatian.republika.pl/Robbo/New/Robbi10.lha
P.S. Pisząc ten list sobie uświadomiłem pewną rzecz - pamiętajcie by do mapy dodać postać Robota, żeby skaner wykrył pozycję bohatera ;)
P.S.2 Proszę wybaczyć, że jeszcze tak mało elementów w grze, ale Duracel pośpieszał z publikacją ;) Wkrótce nowe elementy.
P.S.3 Wprowadziłem do gry bardzo dobre sterowanie - bohater powinien dobrze reagować na klawisze.
Ostatnia aktualizacja: 17.12.2012 11:08:28 przez Minniat