Komentowana treść: Timberwolf Alpha1, czyli port Mozilla Firefox dla AmigaOS 4.1 nareszcie dostępny
[#31] Re: Timberwolf Alpha1, czyli port Mozilla Firefox dla AmigaOS 4.1 nareszcie dostępny

@Bully Boys, post #29

no, tak jak friedenowie zeruja na pracy mozilla foundation zeby kasiorke siorbac, bo za darmo tego nie robia, tylko z nadzieja ze ich os4 lepiej sie sprzeda. wiec rowne prawa dla wszytskich (sprawdzic czy nie kilobajcik)
[#32] Re: Timberwolf Alpha1, czyli port Mozilla Firefox dla AmigaOS 4.1 nareszcie dostępny

@Santon, post #30

Słusznie prawisz, tylko o tym jakoś programiści MorphOSa nie myślą, dziwne nie... no jak wiemy nie całkiem, a jak się przyjrzeć bliżej sprawie to całkiem normalne ;)
[#33] Re: Timberwolf Alpha1, czyli port Mozilla Firefox dla AmigaOS 4.1 nareszcie dostępny

@Valwit, post #31

Nikt Ci nie kazał nikomu żadnych pieniędzy dawać i zapewne tego nie zrobiłeś więc czemu szlochasz?
[#34] Re: Timberwolf Alpha1, czyli port Mozilla Firefox dla AmigaOS 4.1 nareszcie dostępny

@Bully Boys, post #33

ale kto szlocha?
[#35] Re: Timberwolf Alpha1, czyli port Mozilla Firefox dla AmigaOS 4.1 nareszcie dostępny

@Bully Boys, post #33

Bo każdy nius o sofcie na OS4 musi być bee...
[#36] Re: Timberwolf Alpha1, czyli port Mozilla Firefox dla AmigaOS 4.1 nareszcie dostępny

@radzik, post #35

No ba ... i kazdy musi mieć w domu ołtarzyk z pudełkiem z OS4.x itp ;)
[#37] Re: Timberwolf Alpha1, czyli port Mozilla Firefox dla AmigaOS 4.1 nareszcie dostępny

@radzik, post #35

Bracie, on się dopiero zrobił "bee" od mniej więcej postu #29. Prowokację i agresywną wypowiedź wstawił miłośnik softu na OS4 właśnie.
[#38] Re: Timberwolf Alpha1, czyli port Mozilla Firefox dla AmigaOS 4.1 nareszcie dostępny

@radzik, post #35

Edit: double post. Dziwne...

@Drako: proszę, powstrzymaj się od przytyków. Zobaczysz, że to się źle skończy :(

Ostatnia edycja: 09.06.10 23:11:40
[#39] Re: Timberwolf Alpha1, czyli port Mozilla Firefox dla AmigaOS 4.1 nareszcie dostępny

@XaVeR, post #17

Widocznie inne screenshoty nie były zrobione przez użytkowników tego programu, trudno powiedzieć. Odpaliłem program wpisałem kilka adresów, odświeżyłem kilka razy by obraz był jak najlepszy i niestety nie był. Timberwolf ma problemy z renderowaniem strony, a gubi się całkiem przy zmianie rozmiaru okna czy dodaniu kolejnej zakładki. Jeśli widziałeś inne obrazki gdzie wszystko jest piękne to najwidoczniej ktoś Cię oszukał lub widziałeś inną wersję niż alpha 1. Jeśli ktoś nie wierzy to mogę udostępnić komputer we Wrocławiu, możemy się umówić i na własne oczy będzie można się przekonać. Ewentualnie mogę zrobić kilka(naście) screenshotów więcej.

Swoją drogą ciekawe dlaczego test acid3 zawiesza po chwili cały system...
[#40] Re: Timberwolf Alpha1, czyli port Mozilla Firefox dla AmigaOS 4.1 nareszcie dostępny

@Valwit, post #31

OS ten się sprzedaje w środowisku i bardzo rzadko poza nim, uda się kogoś przekonać. Żaden TW czy OO tego nie zmieni.
A MOS pozyskuje nowych klientów z poza ludzi związanych ongiś z Amigą? Pewnie nie i również żaden TW czy OO tego nie zmieni.
Nie tędy droga. Więc fakt powstania TW czy OO niczego tu nie zmieni, poza uciechą gawiedzi, która tegoż systemu używa.
A szala przechyli się chwilowo na jedną ze stron (na tą która pierwsza wydała soft). Ile dni minie zanim TW pojawi się na MOSa? 100? Biorąc pod uwagę, że potencjalny nabywca systemu bierze pod uwagę tylko istnienie TW mam pytanie - ile obecnie licencji MOS sprzedaje się w ciągu 100 dni? Odpowiedź na to pytanie pokaże najgorszą prognozowaną stratę klientów na licencję MOSa.
[#41] Re: Timberwolf Alpha1, czyli port Mozilla Firefox dla AmigaOS 4.1 nareszcie dostępny

@Santon, post #40

Santon, nie wiem na ile sie te systemy sprzedaja. wiem ze hyperion czy a-eon beda chcieli sprzedawac sprzet z os4, i TW raczej na pewno bedzie jednym z "gwozdzi programu". MOS ma OWB ktore jest swietne, ale TW by nie zaszkodzil mysle.
[#42] Re: Timberwolf Alpha1, czyli port Mozilla Firefox dla AmigaOS 4.1 nareszcie dostępny

@grxmrx, post #39

Masz ten sam sprzęt co wszyscy inni?
Może sprzęt też ma znaczenie dla stabilności i renderingu stron.
[#43] Re: Timberwolf Alpha1, czyli port Mozilla Firefox dla AmigaOS 4.1 nareszcie dostępny

@Valwit, post #41

Dlatego nie ma się co bawić w kosmetykę tylko portować najbardziej popularne rozwiązania Open Source. A do tego zrobić odłam(y) systemu - system serwerowy i/lub czasu rzeczywistego i sukces w niszy gwarantowany ;)

Ostatnia edycja: 09.06.10 23:24:33
[#44] Re: Timberwolf Alpha1, czyli port Mozilla Firefox dla AmigaOS 4.1 nareszcie dostępny

@recedent, post #38

Spoko już więcej nie będe bo planuje zrobić sobie przerwe w Amigowaniu ....
Ale jeszcze nie dzisiaj ;)

Ostatnia edycja: 09.06.10 23:30:41
[#45] Re: Timberwolf Alpha1, czyli port Mozilla Firefox dla AmigaOS 4.1 nareszcie dostępny

@Santon, post #42

Nie jest tajemnicą, ze mam Pegasosa II G4, a na nim AmigaOS 4.1.
Sprzęt działa stabilnie. Mam nadzieję, że kolor obudowy lub odległość sprzętu np. od rzeki czy kościoła nie wpływa na jakość renderowania stron w Timberwolfie ;)
Santon - blisko mieszkasz, przejdź się do mnie i sam zobacz w działaniu jak nie wierzysz :) Możemy nawet zainstalować system od nowa przed instalacją przeglądarki, żeby nie było że mam niby coś popsute w systemie (a nie mam - system działa jak na swój standard normalnie).
[#46] Re: Timberwolf Alpha1, czyli port Mozilla Firefox dla AmigaOS 4.1 nareszcie dostępny

@Valwit, post #41

Ciekawe kto by zrobił taki port na MorphOS-a ...
Bo jakoś nie widze teraz takiej osoby która by to zrobiła
[#47] Re: Timberwolf Alpha1, czyli port Mozilla Firefox dla AmigaOS 4.1 nareszcie dostępny

@grxmrx, post #45

Nie mówię, że coś źle robisz. Zastanawia mnie co robią inni lub jaki sprzęt mają, że u nich lepiej działa.
Niestety zobojętniałem i nie kręci mnie już widok Amigi z odpalonym FireFoxem. Mam jednak nadzieję, że Arosowcy też już portują ;)
[#48] Re: Timberwolf Alpha1, czyli port Mozilla Firefox dla AmigaOS 4.1 nareszcie dostępny

@Drako^lM, post #46

Kiero wieczorami by dłubać mógł hobbystycznie ;)
[#49] Re: Timberwolf Alpha1, czyli port Mozilla Firefox dla AmigaOS 4.1 nareszcie dostępny

@Santon, post #48

Kiero i tak hobbystcznie dłubie na MorphOS-a np: nowe 3d ,które jednak jest brdziej potrzebnie niż port ff
[#50] Re: Timberwolf Alpha1, czyli port Mozilla Firefox dla AmigaOS 4.1 nareszcie dostępny

@recedent, post #37

A możesz jakoś udowodnić, że jestem "miłośnik softu na OS4 właśnie". Może wyłącz tą kamerę w moim domu, bo takie podglądanie bez mojej zgody jest nielegalne. A jej nie wyraziłem.
[#51] Re: Timberwolf Alpha1, czyli port Mozilla Firefox dla AmigaOS 4.1 nareszcie dostępny

@Drako^lM, post #36

no akurat nie :) Ołtarzyk z Firefoxem :) No ale tak na serio to lepiej bez ołtarzyków. :) Fajna sprawa, że FF(TW) pojawił się i oby stał się używalnym kawałkiem softu.
[#52] Re: Timberwolf Alpha1, czyli port Mozilla Firefox dla AmigaOS 4.1 nareszcie dostępny

@Bully Boys, post #50

A możesz jakoś udowodnić, że "bo się port pod mosa śni" ?
Przeglądanie czyiś snów jest legalne?

A tak na temat, to fajnie to to wygląda pod os4.x. Jeśli będzie kiedyś dokończone w 100%, to fajnie.
[#53] Re: Timberwolf Alpha1, czyli port Mozilla Firefox dla AmigaOS 4.1 nareszcie dostępny

@radzik, post #51

No fajnie że TW sie pojawił Fab będzie miał wiekszą motywacje do rozwoju OWB ;)
[#54] Re: Timberwolf Alpha1, czyli port Mozilla Firefox dla AmigaOS 4.1 nareszcie dostępny

@Drako^lM, post #53

Zarówno MOS i OS4 winny mieć przynajmniej dwie przeglądarki.

Co do TW na forum amiga.org się pojawił link do oto tego filmiku http://www.youtube.com/watch?v=OvUc7hXUAX8. Jak na alpha to bardzo fajnie działa. OK
[#55] Re: Timberwolf Alpha1, czyli port Mozilla Firefox dla AmigaOS 4.1 nareszcie dostępny

@radzik, post #54

No nie wiem. U mnie na SAM440 działa koszmarnie wolno i również długo - w porównaniu z OWB - się ładuje. Super jednak że ten port w końcu powstał :D Jednak w przypadku innych platform nikt by się nie odważył pokazać takiej wersji "alpha" publicznie więc mam mieszane uczucia. Generalnie jednak każdy nowy, współczesny soft na AOS bardzo mnie cieszy.
[#56] Re: Timberwolf Alpha1, czyli port Mozilla Firefox dla AmigaOS 4.1 nareszcie dostępny

@alekc, post #55

My tu mamy specyficzną sytuację. :) Nikt normalny by się nie jarał FireFoxem. :) Ale fakt jest taki, że FF+OO.org to jest zestaw bardzo potrzebnych aplikacji.
[#57] Re: Timberwolf Alpha1, czyli port Mozilla Firefox dla AmigaOS 4.1 nareszcie dostępny
No tak, pojawił się długo wyczekiwany soft na Amigę, a na PPA znowu to samo, jednym słowem standard. Darujcie to sobie bo to już jest nudne. Jak macie ochotę na FireFoxa na MOSa to kupcie Marcikowi nową plazmę, lcd, led czy co on tam woli i poproście go o port, jestem przekonany, że zrobi go dużo lepiej niż ci amatorzy Friedenowie.
[#58] Re: Timberwolf Alpha1, czyli port Mozilla Firefox dla AmigaOS 4.1 nareszcie dostępny
a ja tak zasadniczo zapytam: czy ktos z userow MOS-a, poza mna, wyrazal jakiekolwiek zapotrzebowanie na TW dla MOS?

bo z tego co widze to fanboje os4 strasznie generalizują przypisujac moje zdanie wszytskim userom morphosa.

czyżby kompleks nizszosci nabrał juz takich rozmiarów że musicie dowarotosciowywac sie w tak baznadziejny sposob ze na podstawie kilku pojedynczych komentow uznajecie ze niebieska czesc amiswiatka z zazdrosci gryzie tynk? nie potraficie zrozumiec ze nawet jak nie bedzie wersji mosowej to nikt nie jest smutny z powodu pokazania sie timberwolfa, chocby jako wersja alfa?
[#59] Re: Timberwolf Alpha1, czyli port Mozilla Firefox dla AmigaOS 4.1 nareszcie dostępny

@Drako^lM, post #36

Inni mają ołtarzyk z motylkiem.
[#60] Re: Timberwolf Alpha1, czyli port Mozilla Firefox dla AmigaOS 4.1 nareszcie dostępny

@Valwit, post #10

to nie zazdroszcze tym, co jako pierwsi kupia x1000.

A tym, co jako drudzy kupia ?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem