[#104]
Re: Timberwolf Alpha1, czyli port Mozilla Firefox dla AmigaOS 4.1 nareszcie dostępny
@mailman,
post #103
To oczywiście wyłącznie moja prywatna opinia, bazowana na dokumentach Mozilla Foundation, niemniej prawnikiem nie jestem, więc być może się mylę. Z drugiej strony jednak, sformułowania cytowanego przeze mnie dokumentu są raczej jasne i napisane prostym językiem, więc moja opinia ma dobre podstawy. To, że inicjatorzy bounty, czy webmasterzy strony usiłują promować AmigaOS 4 nielegalnymi, moim zdaniem, metodami, nie znaczy, że PPA powinno powielać ten błąd. I nie chodzi mi wyłącznie o obrazek, ale również o używanie nazwy "Firefox". Stoję na stanowisku, że port na nową platformę, odmienną zupełnie od Linuksa, Windowsa i MacOS, jest znaczącą zmianą funkcjonalną. Jeżeli uznamy ten fakt, to dalej nie ma wątpliwości - do czasu uzyskania pisemnej zgody Mozilla Foundation, używanie logo Firefoxa oraz nazw "Firefox" i "Mozilla Firefox", a nawet mówienie Timberwolfie jako o porcie Firefoxa jest złamaniem licencji na używanie tych znaków.