[#36]
Re: Robbo 0.66 dla MorphOS-a
@rzookol,
post #33
@Fazior
@Rzookol
Dokładnych danych statystycznych nie posiadam, jednak na pewno jest to przyzwoita liczba (jakieś 1500 sztuk). Dlatego pewnie też wydają OS4.1 na klasyka, no bo gdyby ta sprzedaż była nie wystarczająca to w żadnym wypadku nie zdecydowaliby się na ten krok.
Z góry sorki za off-top do adminów.
Znalazłem interesujący artykuł na temat AmigaOS4 z 2002 roku (roku rozpoczęcia prac nad AmigaOS4). Jest to dość stary artykuł, w którym wspominano też o Amiga Anywhere (czyli AmigaOS w Twojej pralce ;), ale wiele informacji tam zawartych jest aktualna:
http://amigainfo.boing.net/amigaosfour.html
W tym artykule napisano, że AmigaOS4 ma być dobrym systemem, który jednakże nie ma konkurować z Windowsem!
Co interesujące, wspomniano tam też w akapicie o "przeznaczeniu AmigaOS4" również o MorphOSie w takim kontekście, że MorphOS dowodzi, że baza użytkowników Amigi i baza potencjalnych użytkowników AmigaOS4 jest duża. Mam nadzieję, że ta informacja choć trochę ukróci te niepotrzebne wojenki między użytkownikami AmigaOS i MorphOS niestety rozogniane przez obie strony. No niestety, ale naród polski już taki jest ;) Ja jestem użytkownikiem AmigaOS i zupełnie nie widzę powodów do sprzeczek z użytkownikami systemu MorphOS.
Grzegorzu, ja bardzo życzę Tobie by sprzedaż MorphOSa była na dobrym poziomie zapewniającym zwrot nakładów wydanych na produkcję tego systemu. Ale bez współpracy, a drogą konfliktów nic dobrego się nie osiągnie.