Komentowana treść: Robbo 0.66 dla MorphOS-a
[#31] Re: Robbo 0.66 dla MorphOS-a

@Minniat, post #30

Co to jest calkiem przyzwoita? Z tego co napisales mozna wnioskowac ze posiadasz jakies dane, zamieniam sie w sluch/wzrok. od ogolnej liczby prosze odjac 1 sztuke, lezy gdzies w pudle u mła:). Ps Robbo w jakby nie bylo wydane to szmira. Nie lubie, snejka tez nie lubie, tetrisa nienawidze:).

Ostatnia edycja: 21.01.11 09:01:40
[#32] Re: Robbo 0.66 dla MorphOS-a

@Jacques, post #15

Tak a na 030 to dopiero jest jazda ;P o ile chce sie grac.
[#33] Re: Robbo 0.66 dla MorphOS-a

@Minniat, post #30

wiesz jaka jest sprzedaż os4 na klasyka ?
[#34] Re: Robbo 0.66 dla MorphOS-a

@rzookol, post #33

No jak to jaka? Całkiem przyzwoita!
[#35] Re: Robbo 0.66 dla MorphOS-a

@rzookol, post #33

Z wiarygodnych źródeł (bezpośredni, skośnooki importer na targu) zdecydowanie mniejsza niż sprzedaż Abibasów z łóżka polowego.

Wracając do Robbo, tempo takowej rozrywki zdecydowanie psuje radochę z tegoż zacnego starocia. Może to jest celowe? - np. podyktowane postępującym stetryczeniem pierwszych 8 - bitowych wojowników? Jak tak dalej pójdzie, w aptekach sprzedawany będzie SDL dla seniora...

[#36] Re: Robbo 0.66 dla MorphOS-a

@rzookol, post #33

@Fazior
@Rzookol

Dokładnych danych statystycznych nie posiadam, jednak na pewno jest to przyzwoita liczba (jakieś 1500 sztuk). Dlatego pewnie też wydają OS4.1 na klasyka, no bo gdyby ta sprzedaż była nie wystarczająca to w żadnym wypadku nie zdecydowaliby się na ten krok.

Z góry sorki za off-top do adminów.

Znalazłem interesujący artykuł na temat AmigaOS4 z 2002 roku (roku rozpoczęcia prac nad AmigaOS4). Jest to dość stary artykuł, w którym wspominano też o Amiga Anywhere (czyli AmigaOS w Twojej pralce ;), ale wiele informacji tam zawartych jest aktualna:

http://amigainfo.boing.net/amigaosfour.html

W tym artykule napisano, że AmigaOS4 ma być dobrym systemem, który jednakże nie ma konkurować z Windowsem!

Co interesujące, wspomniano tam też w akapicie o "przeznaczeniu AmigaOS4" również o MorphOSie w takim kontekście, że MorphOS dowodzi, że baza użytkowników Amigi i baza potencjalnych użytkowników AmigaOS4 jest duża. Mam nadzieję, że ta informacja choć trochę ukróci te niepotrzebne wojenki między użytkownikami AmigaOS i MorphOS niestety rozogniane przez obie strony. No niestety, ale naród polski już taki jest ;) Ja jestem użytkownikiem AmigaOS i zupełnie nie widzę powodów do sprzeczek z użytkownikami systemu MorphOS.

Grzegorzu, ja bardzo życzę Tobie by sprzedaż MorphOSa była na dobrym poziomie zapewniającym zwrot nakładów wydanych na produkcję tego systemu. Ale bez współpracy, a drogą konfliktów nic dobrego się nie osiągnie.
[#37] Re: Robbo 0.66 dla MorphOS-a

@Andrzej Drozd, post #28

Tylko kto przy zdrowych zmysłach będzie odpalał to pod WinUAE, skoro zamiast "ami-muła" może odpalić sprawnie działającą wersję bezpośrednio pod windą/linuksem?
[#38] Re: Robbo 0.66 dla MorphOS-a

@Minniat, post #36

Dokładnych danych statystycznych nie posiadam, jednak na pewno jest to przyzwoita liczba (jakieś 1500 sztuk).

liczba wyssana z palca.

Dlatego pewnie też wydają OS4.1 na klasyka, no bo gdyby ta sprzedaż była nie wystarczająca to w żadnym wypadku nie zdecydowaliby się na ten krok.

Wydaja OS4.1 na klasyka bo brak im kasy.

Znalazłem interesujący artykuł na temat AmigaOS4 z 2002

w ciagu 9 lat troche rzeczy sie w amiswiecie wydarzylo.

A wracajac do GNU Robbo: Super, ze ktos pokusil sie o kompilacje na klasyka, ale predkosc pozostawia wiele do zyczenia. Tak samo zreszta jak w przypadku wielu innych SDL-owych gier. Ich autorom czesto moze po prostu brakowac wyobrazni. Ktoz z nich moglby pomyslec, ze ktos zapragnie uruchomic ich gre na niemalze 1000-krotnie slabszej maszynie? ;)
[#39] Re: Robbo 0.66 dla MorphOS-a

@APC74, post #37

Chyba tylko dla zabawy ;P
[#40] Re: Robbo 0.66 dla MorphOS-a

@Minniat, post #36

Grzegorzu, ja bardzo życzę Tobie by sprzedaż MorphOSa była na dobrym poziomie zapewniającym zwrot nakładów wydanych na produkcję tego systemu. Ale bez współpracy, a drogą konfliktów nic dobrego się nie osiągnie.

Widzisz, różnica między MorphOS-em a AmigaOS 4 w kontekście naszej rozmowy jest taka, że ja wiem z dokładnością do jakichś 50 egzemplarzy ile licencji MorphOS-a sprzedano. Twoje natomiast spekulacje oparte są - no właśnie, na czym? Nie chodzi mi bynajmniej o wszczynanie jakichś konfliktów w rodzaju "którego systemu sprzedano więcej". Chodzi mi o to, że w dyskusji dobrze jest oprzeć się na faktach, bo na "wydaje mi się" do żadnych sensownych wniosków dojść nie można, niezależnie od tematu rozmowy.
[#41] Re: Robbo 0.66 dla MorphOS-a

@Minniat, post #30

No to do dzieła :)
[#42] Re: Robbo 0.66 dla MorphOS-a

@fazior, post #31

Ps Robbo w jakby nie bylo wydane to szmira. Nie lubie, snejka tez nie lubie, tetrisa nienawidze.

A chcesz w nos? :)
Ty to byś pewnie chciał patcha do TKG. ;)
[#43] Re: Robbo 0.66 dla MorphOS-a

@Andrzej Drozd, post #42

Czytasz w moich myslach Andrzejku
[#44] Re: Robbo 0.66 dla MorphOS-a

@G. Kraszewski, post #40

Ja nie znam dokładnej liczby sprzedanych egzemplarzy, bo nie mam kontaktu z developerami AmigaOS. Nawet na Execu nie znają dokładnej liczby.
[#45] Re: Robbo 0.66 dla MorphOS-a

@Andrzej Drozd, post #41

Dobry pomysł z odświeżeniem mojej wersji Robbo :) Mały nakład pracy.
[#46] Re: Robbo 0.66 dla MorphOS-a

@Minniat, post #44

Nawet na Execu nie znają dokładnej liczby.

Dlaczego "Nawet na Execu" ? Mają lepsze dojścia do informacji z Hyperionu niż reszta świata? :P :)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem