Komentowana treść: Polskie Pismo Amigowe #4
[#91] Re: Polskie Pismo Amigowe #4
Sprawa organizacyjna: z nieznanych powodów GMail kwalifikuje potwierdzenia zamówienia jako spam. Więc jeżeli ktoś ma konto na GMailu i nie dostał potwierdzenia, proszę w spamie sprawdzić.
[#92] Re: Polskie Pismo Amigowe #4

@vegeta, post #90

Już nad tym artykułem pracuję, ale nasuwają się siłą rzeczy pewne minimalne założenia:

- czy instalujemy od zera oba systemy (mało prawdopodobne)
- czy już mamy OS4 i dodajemy MOS
- czy mamy już MOS i dodajemy OS4 (chyba najbardziej prawdopodobne, ale można go mieć na jednej partycji albo na dwóch - małej z boot.img oraz normalnej z resztą systemu)
- może mamy też inne systemy oprócz dodawanego OS4 czy MOS

więc kształt artykułu to nie jest kwestia prosta i oczywista jak by się początkowo wydawać mogło...
[#93] Re: Polskie Pismo Amigowe #4

@lord_spider, post #92

to opisz swoje boje ;)
[#94] Re: Polskie Pismo Amigowe #4

@G. Kraszewski, post #91

Faktycznie e-mail z potwierdzeniem i danymi do wpłaty był w spamie...
Wpłacone. OK
[#95] Re: Polskie Pismo Amigowe #4

@G. Kraszewski, post #91

U mnie to samo, potwierdzenie było w spamie. A przed chwilą wysłałem formularz jeszcze raz, bo myślałem że podałem nieprawidłowy email. Ale już jest ok, zamówione i zapłacone.

ps. tak w ogóle to zauważyłem, że tak średnio działa gmail pod OWB (wersja 1.12) - np. kliknięcie na "utwórz wiadomość" powoduje, że pojawia się komunikat na żółtym tle - ładowanie - i tak można czekać i czekać... Szkoda, bo w tym momencie trza wyciągać laptopa i kończyć pod win:(
[#96] Re: Polskie Pismo Amigowe #4

@luk, post #95

Sprawdziłem dwa razy z OWB, u mnie działa (TM). Kiedyś ciasteczka coś blokowały, więc wyczyść ciasteczka w OWB albo lepiej użyj jakiegoś klienta poczty.
[#97] Re: Polskie Pismo Amigowe #4

@Korni, post #96

Odnosnie artykulu o procesorze N68050 w najnowszym numerze PPA. NA stronie projektu Natami rozpoczeto dyskusje nad ulepszeniem nowego FPU dla Natami:

http://www.natami.net/knowledge.php?b=3¬e=35312

Zachecam zainteresowanych do wziecia udzialu w dyskusji. To realna mozliwosc wplyniecia na rozwoj przyszlego amigowego sprzetu!

Pozdrawiam.
[#98] Re: Polskie Pismo Amigowe #4

@Korni, post #96

Faktycznie, pomogło wykasowanie ciasteczek.
Pozdrawiam
[#99] Re: Polskie Pismo Amigowe #4

@Banter, post #97

Ja myślę, że z racji bariery językowej można założyć taki wątek też u nas. Co TY na to?
[#100] Re: Polskie Pismo Amigowe #4

@Ender, post #99

uruchom sobie translate.google, moze lepiej zorientowac sie w temacie, zanim cokolwiek dodawac od siebie.
[#101] Re: Polskie Pismo Amigowe #4

@1989, post #100

Wiesz z tym tłumaczem to miałem już rózne przygody i poczytać to sobie można, ale pisać i tłumaczyć za jego pomocą to kiepski pomysł.
[#102] Re: Polskie Pismo Amigowe #4

@G. Kraszewski, post #91

Fajnie, że się to wyjaśniło :)
Przed chwilą poszedł przelew a ja z niecierpliwością czekam na PPA u listonosza ;)
[#103] Re: Polskie Pismo Amigowe #4

@1989, post #76

To wogóle ciężko nazwać okładką PPAmigowego, najpierw jakieś logo emulatora sprzętowego klasyka który powstał niewiadomo po co skoro jest WinUAE, potem linuch, następnie Mac, a dopiero na szarym końcu skromne okienko z tapetką systemu Amigi, tak chyba tylko żeby jakoś uzasadnić nazwę. Jeśli zawartość jest proporcjonalna do tego co jest prezentowane na okładce to ile to ma wspólnego z Amigą?
[#104] Re: Polskie Pismo Amigowe #4

@pinior, post #103

Zawsze możesz zrobić okładke do gazety ppa jak nie pasuje ;)
[#105] Re: Polskie Pismo Amigowe #4

@pinior, post #103

Czekam na Twoją pracę do numeru piątego. Zapewne będzie lepsza. Masz pełne pole do popisu.

--
Moderator
[#106] Re: Polskie Pismo Amigowe #4

@pinior, post #103

ile to ma wspólnego z Amigą?

Z Twoją skręconą mentalnie definicją Amigi zapewne niewiele. Ale kogo to obchodzi?...
[#107] Re: Polskie Pismo Amigowe #4

@pinior, post #103

Powiem więcej - gdyby w numerze nie znalazły się artykuły "Instalacja AmigaOS 4.0 na A4000D" oraz "Reportaż z premiery komputera AmigaOne X1000" to wspomniane "skromne" okienko w ogóle by się na okładce nie pojawiło. Jeśli więc chcesz, żeby AmigaOS 4.x zdominował okładkę to lepiej przyłóż się troszkę i napisz kilka artykułów o tym właśnie systemie i podeślij do redakcji. Przy obecnym "nasyceniu" numeru 5 artykułami masz szansę opanować całą gazetę. To jak, umowa stoi?
[#108] Re: Polskie Pismo Amigowe #4
Niestety mamy mały obsuw . Wydrukowałem 50 egzemplarzy środka gazety i już się miałem brać za okładkę, gdy próbny wydruk ukazał poważne błędy popełnione przy składzie. Okładkę więc wstrzymałem, jak składacze zareagują szybko, wydrukuję jutro.
[#109] Re: Polskie Pismo Amigowe #4

@G. Kraszewski, post #108

To może jest znak/okazja żeby zmienić tę okładkę.
[#110] Re: Polskie Pismo Amigowe #4

@G. Kraszewski, post #108

No widzisz? Nawet niebiosa sprzeciwiają się takiej okładce amigowej gazety. Niechybnie to znak jakiś
[#111] Re: Polskie Pismo Amigowe #4

@pinior, post #109

To może jest znak/okazja żeby zmienić tę okładkę.

Masz czas do czternastej. Potem jadę drukować.

Ostatnia edycja: 22.03.11 08:11:05
[#112] Re: Polskie Pismo Amigowe #4

@pinior, post #109

Znasz powiedzenie "nie osądzaj książki po okładce"? Przyjmujemy krytykę okładki, lecz w tym numerze zostanie taka jaka jest, ale następną przygotujesz ty. Czy możemy na Ciebie liczyć?

Proszę o odpowiedź, bo moją poprzednią uwagę zignorowałeś.

--
Moderator
[#113] Re: Polskie Pismo Amigowe #4
Kłopoty z okładką już za nami. Niestety pinior nie chciał powalić nas swoim talentem graficznym , więc okładka jest bez zmian. Wszystkie opłacone egzemplarze są już wydrukowane (również archiwalne) i będą dzisiaj zszywane a jutro cięte na gilotynie, w czwartek rano pierwsza partia znajdzie się na poczcie. Nakład obejmuje również około 10 egzemplarzy, które zabiorę na AmiWawę i będą do nabycia.
[#114] Re: Polskie Pismo Amigowe #4

@G. Kraszewski, post #113

Pieniądze już wpłacone za 4 numery ;P

Miałem małą obsuwę czasową, związaną z ogromem pracy jaki mnie przytłoczył :(, ufff
[#115] Re: Polskie Pismo Amigowe #4

@G. Kraszewski, post #111

Witam,

jakos nie moge sie doczekac maila z potwierdzeniem zgloszenia i nr konta. mam jeszcze raz przejsc przez formularz?
[#116] Re: Polskie Pismo Amigowe #4

@Paul, post #115

Nie. Jeżeli masz konto na GMailu to prawdopodobnie potwierdzenie masz w spamie. Czemu GMail uznaje je za spam, nie mam pojęcia. O tym problemie pisałem już wyżej.
[#117] Re: Polskie Pismo Amigowe #4

@G. Kraszewski, post #113

Niestety pinior nie chciał powalić nas swoim talentem graficznym , więc okładka jest bez zmian.
No to sux, kupa i wogóle. Smiech

Niestety nie byłoby Was na taki projekt stać, robię grafę zawodowo w pracy więc wiem ile to kosztuje, ale głowa do góry Grzesiu jak zrobicie naprawdę amigowy numer to może znajdę trochę czasu i zrobię to w czynie społecznym (mam nadzieję, że nie będzie Ci przeszkadzać, że nie zrobię tego na Efice z MOSem). rotfl
[#118] Re: Polskie Pismo Amigowe #4

@pinior, post #117

jak zrobicie naprawdę amigowy numer

nie tlumacz sie glupio, tylko zrob fajna okladke :D
[#119] Re: Polskie Pismo Amigowe #4

@pinior, post #117

robię grafę zawodowo w pracy

Pokaż jakieś portfolio, może się czegoś nauczymy od mistrza. Chyba że ta zawodowa grafika to ramki do arkuszy w Excelu?

zrobicie naprawdę amigowy numer

Czyli jaki? Żeby autorzy wiedzieli czego się trzymać... Najlepiej spis treści opracuj od razu.

mam nadzieję, że nie będzie Ci przeszkadzać, że nie zrobię tego na Efice z MOSem

Na to Ci nie wystarczy umiejętności... Ale nie przejmuj się, Twój projekt będzie z pewnością tak wspaniały, że przymkniemy na to oko.
[#120] Re: Polskie Pismo Amigowe #4

@pinior, post #117

jak zrobicie naprawdę amigowy numer
To róbcie panie pinior. Napiszcie 10 prawdziwie amigowych i dobrych artykułów, zdominujecie numer i voila :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem