Komentowana treść: Jakie rozwiązanie interesuje Ciebie w przyszłości? Wyniki ankiety
[#31] Re: Jakie rozwiązanie interesuje Ciebie w przyszłości? Wyniki ankiety
Natami, jeszcze nie ma. Zobaczymy ile osób ją kupi jak zobaczą cenę.
[#32] Re: Jakie rozwiązanie interesuje Ciebie w przyszłości? Wyniki ankiety

@Sventevith, post #31

To co, robimy ankietę "kupię NatAmi jeśli będzie kosztować..."?
[#33] Re: Jakie rozwiązanie interesuje Ciebie w przyszłości? Wyniki ankiety

@recedent, post #32

no wiesz... nie pamietam kto ale ktos tu rzucil "akceptowalna" ceną na poziomie 500 pln

ale ankieta to dobry pomysl przynajmniej zobaczymy ile lud jest w stanie za to dac. przy czym trzeba zaznaczyc ze bedzie to za gola plyte bez dysku,stacji, obudowy, zasilacza:) no i VAT

Ostatnia edycja: 11.05.11 13:52:39
[#34] Re: Jakie rozwiązanie interesuje Ciebie w przyszłości? Wyniki ankiety

@Sventevith, post #31

Ja kupię, nawet jeśli będzie kosztować tyle co X1000.
[#35] Re: Jakie rozwiązanie interesuje Ciebie w przyszłości? Wyniki ankiety
mnie ciagnie nurtuje jak bedzie wygladala obudowa...mialbym orgazm gdyby nawiazywala do klasycznego desktopu i pewnie skusilbym sie
obudowa ala piec zniecheca ...i to bardzo
[#36] Re: Jakie rozwiązanie interesuje Ciebie w przyszłości? Wyniki ankiety

@HOŁDYS, post #35

Obudów miniITX jest pełno, wcale nie muszą przypominać zwykłego pieca. A po drugie Loriano już pracuje nad obudową w stylu A500:

http://tinyurl.com/x500proto

Ostatnia edycja: 11.05.11 17:35:17
[#37] Re: Jakie rozwiązanie interesuje Ciebie w przyszłości? Wyniki ankiety

@DRACOX, post #33

Mnie też się podoba pomysł ankiety. Niech ktoś podeśle przedziały odpowiedzi na redakcyjny adres.
[#38] Re: Jakie rozwiązanie interesuje Ciebie w przyszłości? Wyniki ankiety

@skipp, post #36

Z całym szacunkiem dla NATAMI, obudowa z linka jest paskudna. Dramat.
Sam kiedyś myślałem, by podobnie jak C=USA, zastosować obudowę z A1200/A500. Jednak to za duże skrzynie.
Warto spojrzeć jak PC-towe firmy sprzedają teraz kompy - ACER/HP/ASUS - niektóre mini obudowy są perfekcyjne.
Ewentualnie fajnym rozwiązaniem byłoby ala MAC, dorobić obudowę do powiedzmy 26" monitora FullHD - oczywiści z czytnikami SD/CF/DVD-ROM.
Do tego combo - klawiatura+mysz bezprzewodowa, i miodzio :)
Designersko :)

Natami w zwykłej obudowie Mini - porażka :)
[#39] Re: Jakie rozwiązanie interesuje Ciebie w przyszłości? Wyniki ankiety

@michalmarek77, post #38

otoz to , ta x500plus to tez szkaradztwo straszne.obudowa "cube" ktora acube proponowalo do pierszej sam440ep byla ladna. x500plus to szkaradztwo. a i tak w 99% przypadkow "najprawdziwsza i najbardziej amigowa z amig" natami trafi do ordynarnej budy atx za 70 zeta i zostanie podpieta do taniego no-name wyjacego zasilacza o mocy przekraczajacej jej zapotrzebowania setki razy :)

ta buda wyglada nawet "amigowo" "GA-L01"
http://www.championsail.com/uploadpic/201032491525835.jpg do tego jakas biala ladna niskoklawiszowa klawiera+ bialy logitech myszi fajnie by to wygladalo

edit tu ejszcze jeden link , wiecej zdjec.

http://www.logicsupply.com/products/ga_l01

Ostatnia edycja: 11.05.11 20:31:45
[#40] Re: Jakie rozwiązanie interesuje Ciebie w przyszłości? Wyniki ankiety

@michalmarek77, post #38

popieram, ta obudowa X500 jest okropna
juz lepiej zastosować którąś z klasycznych obudów ami: A500, 600, 1200, trzeba tylko dokupic przelotkę klawiaturową do USB (o ile do natami podejdzie klaw. usb)
[#41] Re: Jakie rozwiązanie interesuje Ciebie w przyszłości? Wyniki ankiety

@DRACOX, post #39

Ale po co noname wyjący zasilacz? PicoPSU mozna na ebay kupić od 25 dolarów. Właśnie zamówiłem dwie sztuki. Pewnie jedna pójdzie do A1200, druga będzie "na zaś".
[#42] Re: Jakie rozwiązanie interesuje Ciebie w przyszłości? Wyniki ankiety

@wali7, post #41

wiem ze mozna. mowie poprostu z ogolnych doswiadczen , na alegro mozna pelno kompow opartych o mini itx wpakowanych do budy tower, z zasilaczem noname, zeby daleko nie szukac u nas na forum efiki lądowaly w pudelkach po butach :P
[#43] Re: Jakie rozwiązanie interesuje Ciebie w przyszłości? Wyniki ankiety

@DRACOX, post #39

A może by z tych All-in-One wywalić bebechy, zostawić czytniki i wsadzić tam NATAMI ?
Czadzior :)

http://www.komputronik.pl/product/98899/Sprzet_komputerowy/Komputery_PC/Asus_EEE_TOP_ET2203T_T6670_czarny_.html

http://www.komputronik.pl/product/107700/Sprzet_komputerowy/Komputery_PC/MSI_Wind_Top_AE2400_czarny.html

ewentualnie :

http://www.komputronik.pl/product/117594/Sprzet_komputerowy/Komputery_PC/Asus_EeeBOX_EB1007.html

Choć dla mnie ideałem jest to:

http://www.acer.pl/ac/pl/PL/content/series/revo100

szczególnie ta wysuwana klawiatura:) No i przypomina PS2, co dla mnie jest cholernie wielkim + :)
[#44] Re: Jakie rozwiązanie interesuje Ciebie w przyszłości? Wyniki ankiety

@michalmarek77, post #43

1 i 2 chcesz psuc kompy za 4K by wstawic tam plytke za kolejne 4k? oczywiscie bez kombinowan sie nie obejdzie.

3. mialem w reku i plytka mini atx tam nie wejdzie, tym razem chces popsuc sprzet za 1.5k?

4. moze wejdzie ,ale troche szkaradna i czy znow chcesz psuc sprzet za 2.2k?

Ostatnia edycja: 11.05.11 20:20:40
[#45] Re: Jakie rozwiązanie interesuje Ciebie w przyszłości? Wyniki ankiety

@DRACOX, post #44

Z tym psuciem jest faktycznie problem, choć scena moddingowa nie takie rzeczy robiła....
Z All-in-One może być problem, acz w przypadkach 3,4 może będzie zdobycie samych obudów ?

Przykłady podałem, w czym ja chiałbym mieć/zobaczyć NATAMI.
Nie lepiej stworzyć , choćby specjalnie za sporą kasę, takie, bądź podobne do nich, obudowy "made for NATAMI" niż propagować szkaradztwo X500 ?
[#46] Re: Jakie rozwiązanie interesuje Ciebie w przyszłości? Wyniki ankiety

@michalmarek77, post #45

do nettopa asusa ta plytka sie nie zmiesci. niema bata by weszlo.nie masz tam w srodku standardowego mini-itx mobo.na wlasna reke tych obudow tez nei zdobedziesz , producenci tworza wlasne niestanadrdowe plytki i wlasne obudowy do tych konstrukcji, czesci "skladowe" nie trafiaja na normalny rynek. wiec zapomnij.

spojrz lepiej na bude z mojego linka powyzej, z postu #39
[#47] Re: Jakie rozwiązanie interesuje Ciebie w przyszłości? Wyniki ankiety

@DRACOX, post #46

Widziałem. Nie do końca mój gust, choć faktycznie, w miarę łatwy, tani i fajny sposób na ciekawą obudowę NATAMI.

Warto poszukać na necie podobnych case'ów - może trafi się na coś idealnego :) ?
[#48] Re: Jakie rozwiązanie interesuje Ciebie w przyszłości? Wyniki ankiety

@michalmarek77, post #47

a tam , przypomina troche bude od A3000, ma pobokach zeberka jak budy od a500-a1200 :) jedyne co do pelni szczescia jej brakuje to malowania jakas biala farbą proszkową.
[#49] Re: Jakie rozwiązanie interesuje Ciebie w przyszłości? Wyniki ankiety

@DRACOX, post #39

obudowa "cube" ktora acube proponowalo do pierszej sam440ep byla ladna
209 euro
Psile
[#50] Re: Jakie rozwiązanie interesuje Ciebie w przyszłości? Wyniki ankiety

@adam_mierzwa, post #49

Śliczna. Szczególnie te wersje dla de Bijenkorf :)

[#51] Re: Jakie rozwiązanie interesuje Ciebie w przyszłości? Wyniki ankiety

@General_Specific, post #34

Deklaracja "ja kupię", nic nie kosztuje. Później już jest o wiele trudniej.
[#52] Re: Jakie rozwiązanie interesuje Ciebie w przyszłości? Wyniki ankiety

@Sventevith, post #51

Najtrudniej jest wtedy, kiedy małżonka, po lekturze korespondencji bankowej, zapyta na co poszło tyle kasy
[#53] Re: Jakie rozwiązanie interesuje Ciebie w przyszłości? Wyniki ankiety

@wali7, post #52

Jak pozwoliłeś małżonce rozwinąć nawyk czytania korespondencji bankowej to sam jesteś sobie winien .

Wracając do tematu: Ja proponuję następujące pytanie i przedziały cenowe w ankiecie:

Za Natami (płyta główna +VAT) jestem w stanie zapłacić:

1. 500-1500 zł (nazwijmy to Przedziałem Szarego Wilka :) )
2. 1500-2500 zł
3. 2500-3500 zł
4. 3500-5000 zł
5. Więcej, jeśli będzie potrzeba
[#54] Re: Jakie rozwiązanie interesuje Ciebie w przyszłości? Wyniki ankiety

@recedent, post #53

zgadzam sie,pod warunkiem ze bedzie to kwota 1000-1500
[#55] Re: Jakie rozwiązanie interesuje Ciebie w przyszłości? Wyniki ankiety

@recedent, post #53

ja bym dał 2x więcej opcji, bo jeśli ktoś chciałby dac 2500 to nie wiadomo co wybrać (rozstrzał to ~1000).
[#56] Re: Jakie rozwiązanie interesuje Ciebie w przyszłości? Wyniki ankiety

@recedent, post #53

A ja jeszcze dałbym do 500zł przedział. Chociaż coś mi się kołacze w głowie, że już taka ankieta była jakiś czas temu 1-2 lata temu.
[#57] Re: Jakie rozwiązanie interesuje Ciebie w przyszłości? Wyniki ankiety

@Tomski, post #56

Wtedy (o ile pamięci jeszcze stanie) chodziło o cenę AmigaOne X1000.
[#58] Re: Jakie rozwiązanie interesuje Ciebie w przyszłości? Wyniki ankiety

@recedent, post #57

No ciekawe jaka bedzie procentowa roznica :>
[#59] Re: Jakie rozwiązanie interesuje Ciebie w przyszłości? Wyniki ankiety

@recedent, post #53

recedent - ukrywasz przed małżonką korespondencję bankową? No nieładnie ;)
[#60] Re: Jakie rozwiązanie interesuje Ciebie w przyszłości? Wyniki ankiety

@recedent, post #53

Też bym chetnię zobaczył taką ankietę. Jednak przedział 1000 zł. jest zbyt duży. Proponuję 500 zł.
EDIT:
Sorki za krzaczki.

Ostatnia edycja: 13.05.11 10:03:08
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem