Komentarze do artykułu: MorphOS 1.4.5 na Amidze klasycznej

[#1] Re: MorphOS 1.4.5 na Amidze klasycznej
OS4Emu - działa, można uruchamiać programy dla AmigaOS 4.0,

Dzięki za info, w końcu doczekałem się odpowiedzi. Możesz podać jakieś przykłady aplikacji dla OS4 które bezproblemowo i szybko działają na classicu ?

Kto wie może znowu zamienię moją skromną 030, na PPC.

[#2] Re: MorphOS 1.4.5 na Amidze klasycznej
overlaya - bez apostrofu, y nie jest tutaj nieme.
[#3] Re: MorphOS 1.4.5 na Amidze klasycznej
Listy rozwijane i pojawienie się nowych listerów działa szybko po podmianie global.prefs ze starego OSa, jakieś ustawienie zamula ale nie wyczaiłem co, posiadacze Pegasosów pewnie tego nie widzą bo mają szybsze maszyny. Filemaster 3.0 działa ale są niewielkie przekłamania w grafice, najlepiej uruchamiać w oknie. Dopus4 działa dobrze, był mały problem ze sliderami ale ustąpił po ustawieniu new look sliders.
[#4] Re: MorphOS 1.4.5 na Amidze klasycznej

@Sylwester, post #3

Przepraszam za przeklejenie prawie całego artka, służył mi do podglądu a zapomniałem to wyciąć. Czy ktoś z adminów mógłby to wyciąć? MEA CULPA.

Miało zastać tylko to:

Listy rozwijane i pojawienie się nowych listerów działa szybko po podmianie global.prefs ze starego OSa, jakieś ustawienie zamula ale nie wyczaiłem co, posiadacze Pegasosów pewnie tego nie widzą bo mają szybsze maszyny. Filemaster 3.0 działa ale są niewielkie przekłamania w grafice, najlepiej uruchamiać w oknie. Dopus4 działa dobrze, był mały problem ze sliderami ale ustąpił po ustawieniu new look sliders.
[#5] Re: MorphOS 1.4.5 na Amidze klasycznej

@Sylwester, post #4

mógłbys sprawdzić czy działa resetowanie mosa przez rsrvcold, ja nie moge go znaleźć a pamietam, że ładnie resetował mosa 0.4 ?
[#6] Re: MorphOS 1.4.5 na Amidze klasycznej

@Mufa, post #1

co do os4emu to własnie go testowalem:

demo Zero sie kaszani i ma złe kolory (inny format pixeli)

FPSE - działa ale wolno (tzn wersja bez wsparcia 3d), na pewno szybciej jednak od wersji na warposa

ViCE - 64 działa wolno, szczególnie jak czyta dyskietka, jak emulacja stacji dysków nie jest wymagana to speed jest dobry

128 - testowałem demo Risen From Oblivion ale działało tak wolno ze mi sie czekac nie chciało ;), cp/m nie testowałem
[#7] Re: MorphOS 1.4.5 na Amidze klasycznej
AmiNetRadio uruchamialem kiedys na klasycznej A1200.

Dzialala bez problemu.

I to ostatnie zdanie "stosunek ceny do ...." ten system

jest za darmo, cos sie zmienilo dzisiaj w tym temacie ?

Z punku widzenia posiadacza 2 Amig z prockami 060 bez

PPC nie czuje sie zachecony do kupna PPC.

Ale jesli nastepnym ruchem bedzie wersja do uruchomienia

na Makach z G3 lub G4 to bede bardzo szczesliwy.

Nareszcie Amigowy system na laptopie.

Jeszcze tylko jakas przyzwoita przegladarka www i bedzie

naprawde niezle.
[#8] Re: MorphOS 1.4.5 na Amidze klasycznej
Ech, nic tylko czekać aż winuae będzie potrafił emulowąć procesor PPC ;) , wtedy to będzie bardzo ładny blat...

P.S. I żeby miał jeszcze jakąś przyzwoitą prędkość (ale ja jestem wymagający)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem