@mailman,
post #38
Ale żeś mi zabił ćwieka.
Czego się nie spodziewałeś? Tego, że po raz kolejny zgadzasz się z czymś tylko wtedy, gdy osąd większości zostanie poparty cytatem z amigowej lektury lat 90-tych, czy z tym, że w swojej polemice używasz absurdalnych argumentów a do rzeczowych uwag się po prostu nie odnosisz?
Odpowiedź: Nie spodziewałem się Twojej reakcji na moją odpowiedź do zamieszczonego przez Ciebie cytatu z prasy. Jaka była Twoja intencja w umieszczaniu tego cytatu?
"Po raz kolejny"? Czy miałeś na myśli inne dyskusje, w których brałem udział? Zgaduję, że o AGA albo o Trashcanie w Amiga OS, o których każdy
wypowiadający się miał inne zdanie. Tyle że, wypowiadali się tylko fani najnowocześniejszych technologii, rozbudowanych PC, technologii mobilnych itp. Daję głowę, że oprócz mnie znajdzie się drugi fan AGA. Tak samo myślę, że moje argumenty za Trashcanem są wystarczająco rozsądne. Po prostu rozumiem intencje autorów.
"Używasz absurdalnych argumentów"? Skoro moje argumenty są absurdalne, nie powinny wpływać na polemikę. Tymczasem rozmówcy chętnie brali w niej udział. Czy udało mi się przekonać ich do moich racji - nie wiem. Staram się w polemice używać argumentów popartych faktami. Pinball Mania dla wielu jest zdyskwalifikowana przez ruch piłeczki. Ja podałem argumenty za - różnorodność i pomysłowość stołów - czy znaczy że moje argumenty są bez sensu?
Jeśli chodzi o moje nieodnoszenie się do "rzeczowych uwag" to napiszę, że jeśli tak jest, to
nie jestem tego świadom. Być może bronię czegoś wbrew rozsądkowi, wbrew powszechnej opinii, wbrew stereotypom. Pytanie tylko, dlaczego moje zdanie nie jest uważane za rzeczowe?
Zwyczajnie uznałem, że dalsza dyskusja nie ma tutaj sensu, a każda kolejna będzie dokładnie taka sama.
Jeśli Twoja odpowiedź będzie w podobnym tonie co dwie poprzednie, to rzeczywiście popieram - dyskusja nie ma sensu. Ja dałem możliwość zawarcia kompromisu. Uznałem też, że rozpoczynanie przeze mnie kolejnych dyskusji na forum mija się z celem, skoro będzie podobnie (na opak) odbierane. Szczerze mówiąc nie wiem jak rozwiązać tą sytuację.
Ostatnia aktualizacja: 08.02.2017 09:35:27 przez Hexmage960