Komentowana treść: Nowe, polskie forum dla amigowców
[#1] Re: Nowe, polskie forum dla amigowców
Miejmy nadzieję, że wyczarują jakąś klimatyczną amigową templatke OK Taka surowa to nie za bardzo OK
[#2] Re: Nowe, polskie forum dla amigowców
A co z forum execa? Bo już teraz nic nie kumam; byłem tam przed chwilką i exec działa; strona forum też - czy faktycznie jest nas AŻ tyle że trzeba po 10 polskojęzycznych for zakładać?
[#3] Re: Nowe, polskie forum dla amigowców

@11MASTEr, post #2

Chyba źle stawiasz pytanie. Bo może z niektórych pora zrezygnować, a?
[#4] Re: Nowe, polskie forum dla amigowców

@11MASTEr, post #2

Zgadzam sie z Toba. Jak dla mnie nowe polskie forum o Amidze jest raczej niepotrzebne. Zycie zweryfikuje czy ten projekt ma sens czy nie ...

Ostatnia aktualizacja: 17.01.2012 15:59:58 przez mccnex
[#5] Re: Nowe, polskie forum dla amigowców
A skąd pewność, że akurat na tym forum dyskusje będą rzeczowe i kulturalne? Na żadnym forum tak przecież nie jest. :)
[#6] Re: Nowe, polskie forum dla amigowców
Troluje tu... moge i tam...
[#7] Re: Nowe, polskie forum dla amigowców
A czy sympatyk AROSa to też amigowiec?
[#8] Re: Nowe, polskie forum dla amigowców
Czy to jest to "Mufowe forum", o którym wspominał? Spokojnie nie zapiszę się, nie mój target. Może kiedyś jak już będę "zaradny życiowo" i kupię jakiś sprzęt do AOS 4.x . Zajrzałem do braci amigowej a tam kłótnia. Ja tam trzymam stronę Szamana (chyba nie przekręciłem), nic takiego złego nie zrobił, a ortodoksyjność zabija każdą religię (nawet amigowanie) i odstrasza potencjalnie zainteresowanych kultem.

Ostatnia aktualizacja: 17.01.2012 17:25:34 przez Ender
[#9] Re: Nowe, polskie forum dla amigowców
Nie mój target, więc aktywnie nie pomogę, ale życzę powodzenia. OK
[#10] Re: Nowe, polskie forum dla amigowców

@widelec, post #9

Podzielam zdanie Widelca i również życzę powodzenia! OK
[#11] Re: Nowe, polskie forum dla amigowców
Mufa i "...przyjazna rozmowa o tym, co nas interesuje..." Smiech
Ostatnimi czasy od Mufy dostało się chyba wszystkim z PPA (nawet mnie - od dziecka neo).
Podaruję sobie rejestrację na tym forum - po co kolegę Mufę drażnić, oszczędzę mu konieczności współegzystowania z mą podłą osobą na tej samej stronie. ;)

Ostatnia aktualizacja: 17.01.2012 18:30:53 przez APC74
[#12] Re: Nowe, polskie forum dla amigowców
oj, split w execu przegapilem? ktos zabral zabawki i sforkowal? dramacik.
[#13] Re: Nowe, polskie forum dla amigowców
Buhaha, Mufa forum - a to dobre. Kulturalni tez sie pozarli - Amiga Rulez, ech.
[#14] Re: Nowe, polskie forum dla amigowców

@11MASTEr, post #2

A co z forum execa?

Niektórzy tacy jak ja (którzy nie zgadzali się z kb i Mufą), mają tam bana. Nie pamiętam czy ja mam rocznego czy dożywotniego, ale szkoda się tam produkować. Niesmak pozostał.
A nowe forum się przyda. :)
[#15] [post oznaczony jako OT] wyświetl
[#16] Re: Nowe, polskie forum dla amigowców
Szkoda, że właściciel tego forum czyli mufa zachowuje się dziecinnie:
screenshot z ekranu rejestracji

Czy jakaś inna osoba tutaj ma fobię przede mną? Jeśli tak, proszę się zgłosić, oferuję piwo (jedno (w sumie, nie per capita :) )) na jakiejś amigowej imprezie.

Ostatnia aktualizacja: 17.01.2012 23:23:06 przez rzookol
[#17] Re: Nowe, polskie forum dla amigowców

@Ender, post #8

Czy to jest to "Mufowe forum", o którym wspominał?

Jeżeli to jest forum Mufy, to pewnie i tam bana mam lub go dostanę. Chyba że jednak Mufa naprawdę odżegnuję się od kb, to wtedy nawet będzie można popisać o AOS4 i nie tylko. :)
[#18] Re: Nowe, polskie forum dla amigowców

@rzookol, post #16

Czyli stworzył swoje własne forum prywatne, swój mały świat Amigowy w którym On decyduje i rządzi kto jest godzien, a kto nie.

Świat tak totalitarny że upadnie zanim się dobrze rozwinie.
[#19] Re: Nowe, polskie forum dla amigowców

@kjb666, post #18

Zajrzałem teraz na forum exec.pl i się tak zastanawiam - zawsze tam było tak mało postów, czy mieli jakąś awarię?
[#20] Re: Nowe, polskie forum dla amigowców
A jakich to wielu przygotowań wymagało uruchomienie tego nowego, niepotrzebnego forum?
[#21] Re: Nowe, polskie forum dla amigowców

@rzookol, post #16

Czyżby Mufa wziął rozwód z KB? Pewnie będzie można na tym forum prowadzić takie same merytorycznej rozmowy jak na execu.
[#22] [post oznaczony jako OT] wyświetl
[#23] Re: Nowe, polskie forum dla amigowców

@rzookol, post #16

No to ładnie... posypały się pre-bany. Na forum wyraźnie napisano, że dotyczy ono Amig pod kontrolą systemu AmigaOS. Więc niestety, reszta tam nie jest mile widziana...
[#24] Re: Nowe, polskie forum dla amigowców

@kjb666, post #18

Moim skromnym zdaniem Exec już dawno upadł. Nie spodziewałem się tylko, że upadnie tak nisko, biorąc pod uwagę inwektywy, jakimi pewien fotograf obficie raczył swoich rozmówców. Wszystko pod parawanem "kultury" oczywiście...

Określenie totalitarny bardzo dobrze oddaje panujący tam klimat.
[#25] Re: Nowe, polskie forum dla amigowców

@Koyot1222, post #6

Krzysiek Matys jest grafikiem i menadżerem Klubu Amigi RNS, a nie bojownikiem rasistowskim.

A wracając do wątku ładne to forum Rafała "Mufy" Chyły. Zrelaksujcie się panowie, czasem trzeba podzielić społeczność. Jestem matematykiem i mam nadzieję, że wiecie co to są klasy abstrakcji :) Są to klasy, które w żaden sposób nie nachodzą na siebie i są w relacji równoważności (zwrotnej, symetrycznej i przechodniej). Są równi ale nie ma równiejszych jak chciałyby świnie forumowe z Orwella. Użytkowników MorphOS i AmigaOS w żaden sposób nie można łączyć. Trzeba pracować i poczekać, aż się wszystko ułoży.

Wiecie co to jest groch z kapustą, bądź graliście w etap C w Boulder Dashu?
[#26] Re: Nowe, polskie forum dla amigowców

@Minniatian, post #25

Ja myślę, że tutaj mamy problem bardziej ideologiczny niż matematyczny :)
[#27] Re: Nowe, polskie forum dla amigowców

@gorzyga, post #26

Ale o co chodzi ?
[#28] Re: Nowe, polskie forum dla amigowców
"Żelazny" członek ekipy opuszcza Exec.pl z powodów ideologicznych (m.in. brak pozytywnego nastawienia). Zaskakująca wiadomość.

Szczerze życzę powodzenia nowemu projektowi, choć wolałbym aby Mufa ze współpracownikami zasilili PPA. Może byłoby czasem ostro ale za to w miejscu gdzie jest sporo amigowców, a tych można moderować i miałby kto
[#29] Re: Nowe, polskie forum dla amigowców

@Skotos, post #28

I byli odpowiedzialni za newsy o AOS 4.x. Hmm, ciekawe czy portal i użytkownicy doczekali by kolejnej wigilii?
[#30] Re: Nowe, polskie forum dla amigowców

@gorzyga, post #23

z checia porozmawialbym tam tylko o klasycznych amigach
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem