Komentowana treść: Nowe, polskie forum dla amigowców
[#31] Re: Nowe, polskie forum dla amigowców

@Skotos, post #28

nie wiem czy byloby ostro, ale na pewno bylo by smiesznie :)
[#32] Re: Nowe, polskie forum dla amigowców
No Rafał Chyła pozytywnie mnie zaskoczył, na swoim nowym forum. Wiem, że nas czyta, zatem pozdrawiam.
[#33] Re: Nowe, polskie forum dla amigowców

@rzookol, post #16

Widze, ze mufa czyta PPA (przy okazji: pozdrawiam, pozdrawiam, Tobie zdrowie potrzebne).

Nie wiem tylko jak takie zachowanie gdy informacje przekazywane sa niebezposrednio nazywa sie w jezyku mufy, pewnie grypsera. Oczywiscie rejestrowalem sie tam jako rzookol zeby sprawdzic czy mufa ma fobie na moja osobe i problemy emocjonalne ze mna zwiazane. To byl taki maly test i jak widac cos w tym jest. Polecam skontaktowanie sie w takich przypadkach z lekarzem (a jak wiadomo tez jest tam lekarz na forum).

Jesli bym kiedys tworzyl jakies forum to mufa bylby tam Administratorem !!! a co !
[#34] Re: Nowe, polskie forum dla amigowców

@azazel44, post #27

Chodzi o odwieczny problem co jest Amigą i co jest systemem Amigi - stąd podziały, kłótnie, nowe inicjatywy... Nie będę rozwijał tego tematu, bo to nie ma sensu :)

Mufa, wiem, że to czytasz - jako pre-ban miałem na myśli to co Ty ładnie nazwałeś "Przetestowaniem nowych możliwości". Jakoś mi to koliduje z następną Twoją myślą : "To zupełnie nowa inicjatywa i to tutaj trzeba sobie na te bany zasłużyć". Ale cóż, Twój portal, Twoje forum, możesz oczywiście robić co chcesz. Ja w wolnej chwili będę sobie spoglądał co tam się dzieje (tak dla podniesienia ciśnienia zamiast kawy - tak na mnie działało forum Execa, jak jeszcze pisywał tam Konrad B. :)).
[#35] Re: Nowe, polskie forum dla amigowców

@Andrzej Drozd, post #17

Ja zarejestrowałem się na forum jako Andrzej Drozd. :)
I też nie będe pisał tam strasznych rzeczy. Od dawna wiadomo że głównie biłem pianę na Execu tylko o to, że nie zgadzałem się z tym, że ktoś insynuował mi, że komputery z PPC pod kontrolą ASOS4 zastąpią mi A1200 (lub osobom które powracały do Amig).
Mam nadzieję że każdy juz wie o co chodzi. :)
Zapisałem się na forum, ponieważ popieram AOS4. Podoba mi się także strona Mufy o AONE i AOS4.
Pamiętajmy o swojej róźnorodności i innym kolorze "skórek", ale pamiętajmy że jesteśmy tak naprawdę razem. Razem jesteśmy silni, a osobno to nic nie jesteśmy warci. :)

Ostatnia aktualizacja: 19.01.2012 02:01:51 przez Andrzej Drozd
[#36] Re: Nowe, polskie forum dla amigowców
Forum jeszcze nie zdążyło okrzepnąć, a tu już negatywne komentarze. Więcej luzu Panowie. Z tego co widzę, to prowadzący wyciągnął wnioski z błędów Execa i nie odcina się od klasyka. Jak uczestnicy tego forum będą aktywni to może z tego coś być.

A co do Execa, to umarł już jakiś czas temu wraz ze spadkiem aktywności Konrada. Sam z niezłym rozbawieniem obserwowałem te sadomasochistyczne spektakle, w których Master Konrad chłostał i poniżał bez umiaru przyłażących tam z własnej woli mosistów i natamowców. I tu nie chodziło o merytoryczne argumenty, to po prostu było na swój chory sposób zabawne.
[#37] Re: Nowe, polskie forum dla amigowców

@przemysław, post #36

widzę, że masz sadomasochistyczne wizje konrada, który kogoś chłosta
w takim razie forum mufy jest dla ciebie idealne OK
[#38] Re: Nowe, polskie forum dla amigowców
Forum , zaczyna nieźle funkcjonować, fajnie. Czas założyć konto :)
[#39] Re: Nowe, polskie forum dla amigowców

@Hellena, post #38

Już założyłem :) Mufa potrzebuje trochę wsparcia, bo wyzywają go od Ułomów, bądź Mongołów (łom - narzędzie do otwierania rur kanalizacyjnych), Mongoł - inne określenie chłopców i dziewczynek z zespołem Downa. ;) Teraz chłopak będzie miał wsparcie, a AmigaOne X1000 być może stanieje do 4 tysięcy złotych (moja spekulacja). :)

Ostatnia aktualizacja: 20.01.2012 10:17:24 przez Minniatian
[#40] [post oznaczony jako OT] wyświetl
[#41] [post oznaczony jako OT] wyświetl
[#42] [post oznaczony jako OT] wyświetl
[#43] [post oznaczony jako OT] wyświetl
[#44] Re: Nowe, polskie forum dla amigowców

@recedent, post #43

Czy zatem nie uważasz drogi Redecencie, ze nowe forum powstało tylko dlatego, że na poprzednim portalu (execu) pokazano mufie gdzie jego miejsce w bezgranicznym wielbieniu i bezkrytyczności AmigaOs i Hyperionu. Czy uważasz, że na złej podstawie można zbudować coś dobrego?
[#45] Re: Nowe, polskie forum dla amigowców

@rzookol, post #44

Uważam, że doszło do różnicy zdań z resztą redakcji odnośnie kształtu serwisu jako takiego. Napięcie zapewne narastało w związku z tym, że mufa (w obliczu wycofania się Konrada Bielskiego) w opinii wielu urósł na nowego "człowieka numer 1" na portalu. Nie sądzę, żeby w tej sytuacji ktoś "pokazywał mufie gdzie jego miejsce", zwłaszcza że z tego co widziałem to jego linia ma spore poparcie wśród użytkowników (zapewne teraz, w obliczu otwarcia nowego forum, a może również i portalu, okaże się kogo jest więcej). Uważam, że każdy ma prawo bezgranicznie wielbić co mu się podoba (i kogo mu się podoba), więc nie wiem o jakiej "złej podstawie" mówisz w tym przypadku. Myślę, że "po owocach ich poznacie" i mimo wszystko - życzę powodzenia.
[#46] [post oznaczony jako OT] wyświetl
[#47] Re: Nowe, polskie forum dla amigowców

@recedent, post #45

Jestem zwolennikiem pluralizmu, działaniu mufy są jego zaprzeczeniem
[#48] Re: Nowe, polskie forum dla amigowców
Ma dojście do AmigaOS4 w najświeższej wersji oraz zapał do pisania. Nowych informacji jest jak na lekarstwo w większości amigowych szufladek i przekopywanie internetu w poszukiwaniu kolejnego forum na którym będą 3 newsy miesięcznie mnie osobiście nie podoba się.

Przed poprzednim postem biłem się z myślami, gdyż nie czytuję Execa - praktycznie wogóle od dłuższego czasu - głownie przez postawę kb i mufy, ale może traumatyczne przejścia w poprzedniej sekcie zmodyfikują jego spojrzenie i nowe forum będzie inne?
[#49] [post oznaczony jako OT] wyświetl
[#50] [post oznaczony jako OT] wyświetl
[#51] [post oznaczony jako OT] wyświetl
[#52] [post oznaczony jako OT] wyświetl
[#53] Re: Nowe, polskie forum dla amigowców

@recedent, post #52

Gratuluję więc poziomu wypowiedzi "w temacie dyskusji", na pewno wpływa na jakość tego forum.

Aby nie być poza tematem, co do forum Mufy, oczywiście nie wiadomo jakie będzie w przyszłości ale póki co, w zakresie dobrych obyczajów, zostawia PPA daleko, daleko za sobą.
[#54] Re: Nowe, polskie forum dla amigowców

@rePeter, post #53

Gratuluję więc poziomu wypowiedzi "w temacie dyskusji", na pewno wpływa na jakość tego forum

Cóż, tutaj (w odróżnieniu od innego forum, znanego z dobrych obyczajów) nikt nie robi preselekcji użytkowników, więc różni się trafiają. Swoją drogą - wolałbym żeby użytkownicy piszący o "kłamstwach Mufy" przenieśli swoje wywody (najlepiej poparte jakimiś dowodami) do Pręgierza, albo Rzeźni. Z pewnością dla wielu będzie to pasjonująca lektura.
[#55] [post oznaczony jako OT] wyświetl
[#56] [post oznaczony jako OT] wyświetl
[#57] [post oznaczony jako OT] wyświetl
[#58] [post oznaczony jako OT] wyświetl
[#59] [post oznaczony jako OT] wyświetl
[#60] Re: Nowe, polskie forum dla amigowców
Użytkownicy rzookol, AmiChris i AlbertS za swój udział w dyskusji zostali nagrodzeni tygodniowymi banami. Użytkownik RePeter dostaje ostrzeżenie. Jeśli osoby zbanowane będą chciały po powrocie kontynuować dyskusję "po swojemu" to informujemy, że ich obraźliwe i flejmogenne posty zostały przeniesione do działu Rzeźnia.

Dziękuję.

Ostatnia aktualizacja: 28.01.2012 23:07:45 przez recedent
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem