[#34]
Re: ACA-1231 już w Vesalii
@Andrzej Drozd,
post #30
Amigowy "Kłejk" to porażka, niezależnie od konfiguracji, do Kłejków i Klejkopodobnych zabaw służy PC. Ale generalnie się zgadzam, że standardem w "poważnym klasykowaniu" winien być cep 060. Jasne, że nie zawsze i nie wszędzie - moje A500, A600, A2000 są jeno delikatnie dopalone, ale tak ma właśnie być, to mocno retro sentymentalne maszyny, a co za tym idzie - klimat i sens zabawy opiera się na ich "ślamazarności". Z założenia mają być wolne, stacje flopów mają w nich klikać i tak dalej

Choć do A2k planuję "rakietowe" turbo z 060 i jaką karteluszkę graficzną. No prawda taka, że dopiero 060 pozwala się sensownie cieszyć retro zabawami. Wypowiadałem się na forum i powtórzę - swojej dopałki z 060 nie oddam za Chiny Ludowe. Blizzard to Blizzard, nie do zastąpienia niczym innym.
Aczkolwiek rozumiem, iż ACA-1231/42 (zwłaszcza, że cena bardo przyjazna) jest sensownym sprzętem, i zapewne wielu fanów retro grania (i nie tylko grania) będzie dzięki tej karcie mogło rozwinąć skrzydełka. Gdybym nie miał Blizzarda z 060, to bez wahania bym kupił, mimo braku koprocesora et cetera. W sumie 64 mega pamięci i cep 030 to całkiem zacna rzecz. prawda? Pewne jak w banku solidnym, że ta karta ucieszy wielu ludzi i tchnie nowe życie w wiele wysłużonych A1200. Osobiście nie jestem zainteresowany, ale cieszę się, że coś nowego powstało, że jest to dostępne i relatywnie tanie. Who knows - może kiedyś (mimo wszystko) pojawi się nówka z 060, koprocesorem i SCSII. A tak w ogóle - to trzymajmy kciuki za Natami. Ja mocno trzymam i nie obchodzi mnie, czy Natka będzie będzie odtwarzała swobodnie filmy w full hd czy nie. Do full hd mam (jak większość zdecydowana ludzi) inne ustrojstwa. Tanie, wygodne i w ogóle takie "do kupienia w każdym kiosku parę metrów od domu".
Serdeczności
Des