@Radov, post #87
@krashan_, post #93
@gx, post #94
@Aniol, post #95
@krashan_, post #93
Ja czytalem tylko Krashana A kolege Radova odpuscilem niestety bo lekko mnie mdli od jego wywodów,ale proszę ,żeby sie nie obrażałOK
To nieprawda. W #70 je właśnie sprecyzowałem, w #75 dołożyłem Ci wartości numeryczne kryteriów. (...) Jestem konsekwentny. Wiadomości #70 i #75 są uściśleniem #64 i #67. (...) Patrz posty #70 i #75.
Wcale Cię nie ciekawi, z tego prostego powodu, że nigdzie tak nie piszę.
Co można poradzić na Twój ośli upór. Post #64 jest tylko o AltiVecu, czy to dociera do Ciebie (...) Widzisz słowo "altivecowych" w pierwszym zdaniu, czy też może umknęło ono Twojej uwadze? Jest tu ograniczenie wyłącznie do AltiVeca. (...) Od postu #64 w dół tematem jest AltiVec. (...) To proste. Tylko AltiVec był przedmiotem całej tej dyskusji. Od postu #64 poczynając. (...) Odpowiedź jest prosta. One się nie różnią. W #70 następuje sprecyzowanie tezy i sformułowanie jej w nieco bardziej formalnym języku.
Ech... Nad AltiVecem chciałem eksperymentować. "Zaproponuj zagadnienie do zaimplementowania w AltiVecu.". Jak mam to jeszcze napisać? Rozstrzelonym tekstem, na czerwono, a może cyrylicą?
Sugerujesz, że to nicnierobienie na pamięci i szybsze nieprzetwarzanie danych? To może z faktami sobie teraz podyskutujesz?
Sprytne uogólnienie, ale pamiętaj, że uogólnianie tezy nie podtrzymuje jej prawdziwości. Między "istnieje takie X, że zachodzi"; a "dla każdego X zachodzi" jest zasadnicza różnica, którą właśnie raczyłeś zignorować.
@gx, post #94
Nadal nie wiem ktory SIMD jest wydajniejszy. Brak testow typu np: mnozen macierzy przez macierz dla liczb rzeczywistych roznej precyzji itp...itd..., w przeliczeniu na Mhz, Wat...
@Deftronic/..., post #97
Mnie wczoraj korciło aby zapytać Radova co miał z logiki bo zaczął bredzić trochę, gubić się. Przeszło mi też przez myśl aby napisać prostymi słowami to co Krashan próbuje mu przekazać, ale...
A żeby coś było w temacie to napisze tak:
- przeciętnego końcowego użytkownika może nie interesować czy LAME jest zoptymalizowane czy nie dla danego procesora a nawet systemu,
- siadając do postawionych obok siebie kompów - jeden X1000 drugi ten MAC Krashana - taki użytkownik odpali najnowszą wersję LAME dostępną dla danego systemu i przekoduje ten sam plik,
- ten komputer który zrobi to w krótszym czasie będzie dla niego szybszym - proste.
@Radov, post #102
@Radov, post #104
Dlatego też, mniej lub bardziej (zazwyczaj bardziej) retorycznie, protestuję przeciw wypowiedzi podsumowującej #64 i podpieraniem się testem niezoptymalizowanego algorytmu.
@RadoslawF, post #108
@adam_mierzwa, post #109
@Deftronic/..., post #110
@Deftronic/..., post #107
No ale innego nie ma, to czym ma się podpierać? O ile pamiętam od zawsze w pismach typu Enter czy Chip (kiedyś, dawno temu bo nie wiem jak jest teraz) jak porównywano programy na Apple i PC to instalowano najnowsze dostepne wersje i powtarzano w nich te same operacje. Ten na którym mozna je było wykonać szybciej, był szybszym systemem. Nikt specjalnie nie rozwodził się co jest bardziej zoptymalizowane itp.
Ja tylko mogę powtórzyć, że zwykły użytkownik który by przyszedł na jakieś targi i zobaczył oba te kompy i systemy obok siebie, a zachciał by zrobić test praktyczny z przekodowaniem pliku przez LAME, zdziwił by się, że (...)