Komentowana treść: Boom 2.02
[#1] Re: Boom 2.02
Extra
[#2] Re: Boom 2.02
Ja bym tam chciał Doom 64 - Absolution na Amisystemy. Tyle że raczej klasyczna Amiśka tego nie pociągnie więc poproszę o wersję dla MorphOS-a. :)

Ostatnia aktualizacja: 05.03.2012 18:37:09 przez waldiamiga
[#3] Re: Boom 2.02

@waldiamiga, post #2

Chodzi Ci o wersję z Nintendo 64? Grałem w to zaraz jak wyszło, niesamowity klimat i super wersja.
[#4] Re: Boom 2.02

@Deftronic/..., post #3

Tak, od jakiegoś czasu jest port/konwersja pod Win32 -
Klik
[#5] Re: Boom 2.02

@Deftronic/..., post #3

Wow, właśnie znalazłem Gameplay na youtube. Świetna gra, tyle ze to inna gra niż stary Doom. IMO wydaje się być lepsza :P
[#6] Re: Boom 2.02
Az z ciekawości sprawdzę jak to to się sprawuje Choć już nie mogę patrzeć na Doom-a.
[#7] Re: Boom 2.02

@waldiamiga, post #2

Tak Doom64 to jest coś OK Na MorphOS-a jak znalazł ;P
[#8] Re: Boom 2.02

@tom256, post #5

Jest uznawana za najlepszą wersję jaka powstała. Potwierdzam - jest niesamowita, klimat dzwięki - no kiedyś jak to wyszło na N64 to był szok... i wielki strach. :D Odłgosy wbijały w glebę, reszta też. Samo intro jest super.
[#9] Re: Boom 2.02

@Deftronic/..., post #8

W sumie w momencie pojawienia się jej na N64 była mieszana z błotem we wszystkich czasopismach. Było to już era quaka i nie miała szans z konkurencją. Choć przyznam że wersja na mnie osobiście robiła wrażenie. Po prostu patrzałem na nią jak na doom remake (do którego mam sentyment) a nie jak konkurencje ówczesnych fps. P.s- dla mnie najlepsza konwersja nie wersja to zdoom+brutal doom, do dziś regularnie gram w tego mod'a :]

Ostatnia aktualizacja: 05.03.2012 23:31:44 przez deejayremix

Ostatnia aktualizacja: 05.03.2012 23:32:05 przez deejayremix
[#10] Re: Boom 2.02

@deejayremix, post #9

Dokładnie było jak piszesz, nie dostrzeżono że jest genialną wersją, najlepszą bo był przecież fenomenalny Turok ijego efekty graficzne na N64, wszyscy sie zachwycali Quakiem. Dooma każdy gracz już miał na ogół "zaliczone"...

Bodajże w RetroGamer Doom64 został uznany za najlepszą wersję.
[#11] Re: Boom 2.02
Git, do przetestowania :) Musze zaciagnac wada do 1ki i 2ki :)
[#12] Re: Boom 2.02
Odpaliłem na Apollo 040, AGA i...pod kikstartem 3.0.
Tak czy inaczej, przed odpaleniem gry należy wejść do ikonki i popsprawdzać opcje. Ponieważ standardowo jest np. tak:
cputype=688030 (co w moim przypadku na 040 objawiło się zawieszeniem portu i musiałem wpisać 68040)).
displaytype=AGA (na kartach GFX trzeba wpisać RTG).

Reszta parametrów dostępna jest w dokumentacji. :)
[#13] Re: Boom 2.02

@Andrzej Drozd, post #12

Ja tam najpierw uruchomiłem a potem zaglądałem w ikonkę. Przy procesorze 060 działa bez problemu na ustawieniach dla 030, pograć na karcie GFX nie dało rady, po zmianie ustawień wyświetla requester z pytaniem o tryb w jakim uruchomić grę i po wybraniu dowolnego wywala do workbencha.
Gra chodzi nawet ładnie i szybko ale ekran jest bardzo ciemny i nie potrafiłem go rozjaśnić, przeszedłem pierwszy etap i odpuściłem.
[#14] Re: Boom 2.02

@RadoslawF, post #13

W sumie to nic rewelacyjnego, można sobie od tak popykać i na tym się kończy uciecha.
[#15] Re: Boom 2.02
Tak się zastanawiam, ile to jeszcze będziemy dostawać wariacji na temat Doom-a?
A jest tyle innych gier do ogarnięcia i spokojnie będą chodzić na Amidze, a tu tylko Doom i Doom.
[#16] Re: Boom 2.02

@(V)(I)mothe(P), post #15

Jest już nowsza wersja, kóra naprawia błąd w C2P. Powina niedługo trafić na aminet.
[#17] Re: Boom 2.02

@Deftronic/..., post #8

Doom 64 to prawdziwy Doom 3
najlepsza to może niekoniecznie ale i nie gorsza od poprzednich dwóch części OK
[#18] Re: Boom 2.02
W sumie w dokumentacji napisane jest ze dodatkowo sa ficzersy w postaci efektow swietlnych, przezroczystej wody itp... Widzial ktos?
[#19] Re: Boom 2.02

@Deftronic/..., post #10

Wygląda ok ale to już mało przypomina mi Dooma, przynajmniej to co widzę na filmikach na Youtubie.

W odpowiedzi na #18
Też jestem ciekaw! Ci co sprawdzali zauważyli cosik takiego, czy rzeczywiście było za ciemno ;)

Ostatnia aktualizacja: 07.03.2012 10:54:16 przez BULI
[#20] Re: Boom 2.02

@BULI, post #19

Niestety nic takiego nie zauważyłem - bądź nie rzuciło mi się w oczy lub za słaby mam monitor ;P
[#21] Re: Boom 2.02

@BULI, post #19

Jest mroczniej, muzykę zmieniono na pojękiwania męczonych dusz (w końcu to piekło, no nie? ), są inne tekstury i potwory wyglądają inaczej. Poza tym to stary dobry Doom

w sumie jak się tak zastanowić to chyba faktycznie była najlepsza część ogień piekielny

Ostatnia aktualizacja: 07.03.2012 22:05:22 przez XoR
[#22] Re: Boom 2.02

@XoR, post #21

No nie wiem czy najlepsza ale i tak wole od Dooma - Heretica i Hexena ;P
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem