[#69]
Re: 20-lecie wydania pierwszego numeru Magazynu Amiga
@Deftronic/...,
post #65
Przeczytałem podesłany przez Ciebie tekst Tinnera i powiem Ci, że na początku mi się podobało.
Pisał z polotem i dowcipem obnażając chore mechanizmy (np traktowanie klientów przez polskie firmy amigowe- sam znam to z autopsji), o których większość "wiedziała", poza tymi oszukanymi ;) ale co wcale nie dziwne, Ci którzy zostali próbowali być optymistami, w przeciwieństwie do autora. Oczywiście miał wiele racji, rzeczywiście o A4000 tak konkretnej prawdy nie pisano ani w MA ani w ACS, ale im dalej w tekst tym gorzej. Przyznam się, że od połowy dystansu (zdecydowanie za długi tekst) męczyłem się i to bardzo, bo autor użalał się na "wszystko", to na Polaków", to na kryzys, to na mechanizmy ekonomiczne, sprawiał wrażenie wiecznego malkontenta o jedynie słusznym poglądzie (skądś to znam ;))
Do tego dało się odczuć osobistą krucjatę w stosunku do konkretnych osób i firm, co też nie dodawało wiarygodności jego bardzo osobistym opiniom a sam nalegał na rzetelność w amigowych tekstach.
Np na dzień dobry oskarżenie MA o to, że nie wydrukują jego tekstu (jak się okazało tekstu wcześniej nie przedstawił do druku), że on ma jak każdy prawo do własnego zdania, i że każdy kto myśli podobnie możne się podpisać pod tekstem, ale jak ktoś ma odmienne zdanie to niech zachowa je dla siebie ?!
Jak dla mnie był on przedstawicielem całkiem logicznie myślących, ale "niewierzących" w Amigę i do tego wiecznie narzekających i co gorsza nie zdolnym do działania bo poza narzekaniem i obrażaniem się nie zaproponował żadnych rozwiązań- ja nie chciałbym takiego redaktora amigowej prasy.
Ostatnia aktualizacja: 08.09.2012 09:59:45 przez BULI