Komentowana treść: Capital Punishment - recenzja
[#31] Re: Capital Punishment - recenzja

@GumBoy, post #27

Z tego co wiem, to nie jest żaden remake, tylko gra zwyczajnie wzorowana na innej.

Jak zwał tak zwał, każdy będzie wiedział o co chodzi, remake, nieoficjalny remake, gra wzorowana, gra zgapiona, nieoficjalna wersja na Amige etc. Co za różnica, w każdym razie Strangers jest oparte na Renegade/ZXSpectrum.
[#32] Re: Capital Punishment - recenzja

@pinior, post #31

Jak zwał tak zwał, każdy będzie wiedział o co chodzi, remake, nieoficjalny remake, gra wzorowana, gra zgapiona, nieoficjalna wersja na Amige etc. Co za różnica,

Dla mnie kolosalna, ale najwyraźniej gry to dla Ciebie mniej istotne hobby niż dla mnie.
[#33] Re: Capital Punishment - recenzja

@Duracel, post #30

No nie wiem, dla mnie wygląda to trochę sztywno.

Niemniej jednak nie jest tak, że nie ma reakcji żadnej. Własnie sprawdziłem na nagraniu, tak jak pisałem, wyraźnie ją widać. A że komuś się może podobać bardziej, lub mniej, to już inna historia. Wolę taką animację niż animację Street fighterową (w zasadzie to po prostu capcomową).
[#34] Re: Capital Punishment - recenzja

@GumBoy, post #32

Czepiasz się słówek, inteligentny człowiek poszuka sobie w takiej sytuacji o Renegade i zajarzy od razu o co chodziło, ale widze, że dalej lubisz szukać dziury w całym. Dalsza dyskusja z Tobą nie ma sensu więc z mojej strony EOT.
[#35] Re: Capital Punishment - recenzja

@GumBoy, post #33

No nie wiem, nie będę się kłócił, ale dla mnie np. w walce tego napakowanego "indianina" z długimi włosami reakcja jest po ciosie w gębe taka, że się przesuwa do tyłu. Oczekiwał bym odchylenia głowy czy czegoś w stylu SF II. No nic, olać, bo widzę, że jesteś chyba wielkim fanem CP ;)

Obejrzyj walkę od 4:45 z linka który podałem, to może zrozumiesz o co mi chodzi. Dla Ciebie wygląda to naturalnie? :)

Ostatnia aktualizacja: 10.10.2012 08:01:01 przez Duracel
[#36] Re: Capital Punishment - recenzja

@pinior, post #34

Czepiasz się słówek, inteligentny człowiek poszuka sobie w takiej sytuacji o Renegade i zajarzy od razu o co chodziło, ale widze, że dalej lubisz szukać dziury w całym

Czy każdy kto ma odmienne od Ciebie zdanie czepia się słówek i szuka dziury w całym?
Grałem w masę remake'ów i w masę klonów, jesli nie widzisz różnicy między jednym a drugim to nie moja wina.
[#37] Re: Capital Punishment - recenzja

@Duracel, post #35

No nic, olać, bo widzę, że jesteś chyba wielkim fanem CP

Nie bardzo. Była OK, ale nawet nie ukończyłem. Pograłem trochę PVP.

Obejrzyj walkę od 4:45 z linka który podałem, to może zrozumiesz o co mi chodzi. Dla Ciebie wygląda to naturalnie?

Nigdzie nie napisałem, że reakcja jest naturalna, tylko że jest widoczna.
[#38] Re: Capital Punishment - recenzja

@GumBoy, post #37

o ile przesunięcie zawodnika do tyłu to satysfakcjonująca "reakcja", to masz rację.
[#39] Re: Capital Punishment - recenzja
w nieco podobnym klimacie miała wyjść później gra "Thrill Kill" na PSXa, też wielki hype nadmuchany przez media, metka "przemocy na ekranie", trochę kobiecej cielesności. Wyciekła jedynie jakas nieostateczna wersja.
[#40] Re: Capital Punishment - recenzja

@charliefrown, post #39

No myślę, że w tamtym okresie mogło by odnieść jakiś sukces, choć grafika marna nawet jak na PSXa :)
[#41] Re: Capital Punishment - recenzja

@Duracel, post #38

o ile przesunięcie zawodnika do tyłu to satysfakcjonująca "reakcja", to masz rację.

Przecież nie napisał że jest satysfakcjonująca, tylko że jest widoczna.
A jako że jest widoczna, no to rację tą ma, że jest widoczna ;)
[#42] Re: Capital Punishment - recenzja

@kjb666, post #41

A ja nie napisałem, że nie ma żadnej reakcji tylko, że "brak jakiejś konkretnej reakcji ciała na otrzymany cios, poza samym przesunięciem postaci". Nie widzę tam żadnych "zgięć ciała", tylko przesunięcie.

Nie wiem naprawdę, czy Wam się nudzi, czy ta pogoda jesienna tak na Was wpływa
[#43] Re: Capital Punishment - recenzja

@Duracel, post #7

Uruchomiłenm grę w trybie 2players, wybrałem dla obydwóch Corben Wedge. Jak zasadziłem buta w brzuch, to przeciwnik poza tym że się przesunął, to jeszcze się zgiął w brzuchu i polała się krew.

Więc nie tylko przesunięcie jest, w SFII było chyba podobnie, z tym że przeciwnik się przewracał przy większości ciosów.

Za to dynamika w CP wydaje mi się lepsza, SFII przeszedłem na Level7 hard, CP nie dałem rady na trening, jest to wkurzające, ale działa też na plus dla gry, bo masz większy lans jeśli ją przejdziesz ;)
[#44] Re: Capital Punishment - recenzja

@kjb666, post #43

Nie wiem, nie znam tej gry na wylot, mówię o własnych wrażeniach i o tym co widać na podanym linku. Tam się nikt nie zgina, tylko przesuwa nienaturalnie i tyle.
[#45] Re: Capital Punishment - recenzja

@Duracel, post #44

Jest na necie wersja exe gry pod windowsa, polecam :)
[#46] Re: Capital Punishment - recenzja

@Duracel, post #38

Ja tam widzę coś więcej niż przesunięcie sprajta, ale niczego na siłę nie będę udowadniał.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem