Komentowana treść: Podsumowanie jesiennych zmian
[#31] Re: Podsumowanie jesiennych zmian

@Radek_Cz, post #30

Wszystko zależy od monitora osoby oglądającej. U jednych obecne są za jasne, a u innych za ciemne. Nie zmieniamy nic w skórkach, choć osobiście to ja bym zmienił całkowicie niebieską, na ciemniejsze odcienie, aby był większy kontrast, a być może poszedłbym nawet bardziej radykalnie i całkowicie pozbył się skórek i zostawił tylko czarną.
[#32] Re: Podsumowanie jesiennych zmian

@mailman, post #29

"02:11 Andrzej Drozd
w których za PRL nie było demokracji"

Ja tego nie wpisałem w tym czasie, ponieważ w tym czasie nie było mnie w domu. Kot też po klawiaturze nie chodził. Chodzi o kanał "polityka". Co z tym zrobicie?
[#33] Re: Podsumowanie jesiennych zmian

@Andrzej Drozd, post #32

Nic. Jedyne co mogę polecić to sprawdzenie czy nie masz zbyt słabego hasła, ewentualnie jest to kwestia czasu - zmiany czasu z letniego na zimowy.

Ostatnia aktualizacja: 28.10.2012 10:59:09 przez grxmrx
[#34] Re: Podsumowanie jesiennych zmian

@pekdar, post #22

Na pierwszym lepszym newsie o AOS4.x kliknij na logo boinga...
Albo zrób se skróta do adresu: http://www.ppa.pl/aktualnosci/kategoria/amigaos4/

Ta-da! :)

Ostatnia aktualizacja: 28.10.2012 11:06:18 przez kjb666
[#35] Re: Podsumowanie jesiennych zmian

@mailman, post #31

a być może poszedłbym nawet bardziej radykalnie i całkowicie pozbył się skórek i zostawił tylko czarną.
Zastanawiam się w jakim celu, przecież inne skórki już są i nie każdy lubi duży kontrast.
[#36] Re: Podsumowanie jesiennych zmian

@Radek_Cz, post #35

Przy każdej zmianie ikonki czy dodaniu innego elementu graficznego potrzebny jest grafik, który może nie mieć czasu (w ostatnich latach twórca skórek raczej nie ma czasu). Zwyczajnie łatwiej (mniej czasu dla tych co mogą coś aktualnie zmienić) jest zmieniać jeden motyw graficzny niż wiele. Sprawę komplikują jeszcze dodatkowe szczegóły takie jak elementy graficzne motywu dostosowane tylko do konkretnej skórki (bo to gify dostosowane do konkretnego tła skórki a nie png z kanałem alpha).
[#37] Re: Podsumowanie jesiennych zmian

@grxmrx, post #36

Pojawi się może opcja pozwalająca na wyłączenie gadacza?
[#38] Re: Podsumowanie jesiennych zmian

@grxmrx, post #33

ewentualnie jest to kwestia czasu - zmiany czasu z letniego na zimowy

A to ci psikus ;D
[#39] Re: Podsumowanie jesiennych zmian

@Leon, post #37

Pojawi się może opcja pozwalająca na wyłączenie gadacza?

Wyloguj się i po strachu :D
[#40] Re: Podsumowanie jesiennych zmian

@Andrzej Drozd, post #39

Po wylogowaniu nie da się czytac PPA. Kto wymyślił białe czcionki?
[#41] Re: Podsumowanie jesiennych zmian

@Leon, post #37

Raczej nie, im więcej tego typu opcji tym więcej komplikacji i straty (mojego) czasu, który można przeznaczyć na coś ważniejszego.
[#42] Re: Podsumowanie jesiennych zmian

@Radek_Cz, post #28

w takim razie zamiast płacić tyle kasiory obcym ludziom pogadaj z grxmrxem, zmodyfikuje trochę swoje
istniejące dzieło, dzięki czemu pracy będzie mniej a ty na pewno tyle nie zapłacisz

Ja nic nikomu nie płacę. Po prostu niechcący (mocno niechcący) uczestniczę w pewnym procesie niezależnym ode mnie. Pieniędzy jakie są w ten sposób przepuszczane każdego dnia ja sobie nawet nie wyobrażam. :)
Druga sprawa to Twoje "błędne" rozumowanie. Ty rozumujesz logicznie, sensownie. A proces trwa w korporacji, która prawie zawsze kieruje się nielogicznymi i bardzo często wręcz bezsensownymi zasadami. To jest jak w Alicji w Krainie Czarów albo w skeczach Monty Pythona. :) W zwykłym świecie 100 zł to więcej niż 50 zł. W korporacyjnej filozofii tak najczęściej nie jest. :) To fabryki absurdów. :)
[#43] Re: Podsumowanie jesiennych zmian

@grxmrx, post #36

Tak rozumiem że to czasochłonne ale wyrzucenie już istniejących stylów ma tylko sens jeśli macie zamiar
wprowadzić jakieś duże zmiany, inaczej niech sobie są - przecież ładnie wyglądają ;).
A mi chodziło tylko o zmianę linków z białych na żółte :D. Ale jeśli tego nie będzie to się nic nie stanie.
Poprostu ułatwiłoby mi to trochę ale nie wyklucza czytania w ogóle ;)
[#44] Re: Podsumowanie jesiennych zmian

@Radek_Cz, post #43

Tak rozumiem że to czasochłonne ale wyrzucenie już istniejących stylów ma tylko sens jeśli macie zamiar
wprowadzić jakieś duże zmiany, inaczej niech sobie są - przecież ładnie wyglądają .

I tak właśnie będzie. Dopóki nie będzie jakiejś dużej zmiany w tej kwestii, skórki pozostaną w niezmienionej formie.

A mi chodziło tylko o zmianę linków z białych na żółte szeroki uśmiech. Ale jeśli tego nie będzie to się nic nie stanie.

Na niebieskiej skórce, prawda? Też za tym byłem, lecz niestety gromy na mnie spadły i wszystkim się nie podobało.
[#45] Re: Podsumowanie jesiennych zmian

@Radek_Cz, post #30

NIE Zaczyna się to samo co przy niebieskiej skórce.

Życie to sztuka wyboru, wybierz inną, ja wybrałem zieloną pierwszy
To ja miałem najwięcej uwag do zostawienia w spokoju niebieskiej i w końcu przesiadłem się po wielu zmianach na zieloną, ale widzę że i tu "duch zmian" się przyplątał ;-> Nie dam jej zepsuć.

@grxmx - wszelkie sugestie na temat zmiany skórek odrzucaj z automatu stwierdzeniem "zaprojektuj i przyślij to zamieszczę"

Ostatnia aktualizacja: 28.10.2012 17:42:19 przez adam_mierzwa
[#46] Re: Podsumowanie jesiennych zmian

@adam_mierzwa, post #45

Haha, nie denerwuj się ;) ja tylko chciałem linki na żółto bo słabo je widać, reszta mi się podoba i nic
bym nie zmieniał. Zresztą inne kolorki też są fajne.
[#47] Re: Podsumowanie jesiennych zmian
No i zapomnieliście w tym spisie ficzerów dodać, że Dziubałtowski już nie moderuje. Musiał odejść i odszedł, ale jakoś tak po cichu.
[#48] [post oznaczony jako OT] wyświetl
[#49] Re: Podsumowanie jesiennych zmian

@mailman, post #44

jak ktos chce zniknac gadacza czy podkreslone linki czy cos: zaden problem przeciez zrobic sobie wlasny dodatkowy CSS czy uzyc jakiegos dodatku jak stylish do firefoxowatych.
[#50] Re: Podsumowanie jesiennych zmian
Hmm... W PAU miałem konto, teraz go nie ma, nie fajnie

A próby wprowadzania na nowo spełzają na niczym, bo każe mi wybrać model Amigi. Na chwilę obecną, jestem zmuszony na emulację. Więc co, nie mam fizycznego sprzętu, więc brak wstępu, czy jak?

Czy sobie mogę wprowadzić jakie Amigi emuluję?

Dobra, coś tam porobiłem, mam nadzieję, że o to chodziło:D

Ostatnia aktualizacja: 29.10.2012 02:41:02 przez don_rafito
[#51] [post oznaczony jako OT] wyświetl
[#52] Re: Podsumowanie jesiennych zmian
Dawno się nie logowałem i mnie nie uwzględniono
[#53] Re: Podsumowanie jesiennych zmian

@MDW, post #42

Pieniędzy jakie są w ten sposób przepuszczane każdego dnia ja sobie nawet nie wyobrażam.

I jeszcze nia zauważyłeś, że na szczeblu korporacyjnym kwoty są klkuktortnie wyższe ot tak na wejściu?
Że jak coś kosztuje 500k to prywatnie mógłbyś to samo mieć za 10% tej ceny na przykład?
[#54] Re: Podsumowanie jesiennych zmian
Dzięki za zmiany OK 20 złociszy Yeti już do was niesie. Powinno być na 3 dobre piwa

Ostatnia aktualizacja: 30.10.2012 10:02:34 przez _arti
[#55] Re: Podsumowanie jesiennych zmian

@_arti, post #54

Z przykrością muszę stwierdzić, że jesteś chyba jedyną osobą, która z tego przycisku yetipay w ogóle kojarzysta :(
[#56] Re: Podsumowanie jesiennych zmian

@grxmrx, post #55

Dodajcie PayPala. ;)
[#57] Re: Podsumowanie jesiennych zmian

@Deftronic/..., post #56

@grxmrx
Ale możecie liczyć na w miarę regularne wpłaty ode mnie

@Deftronic/...
(Niestety) To nie jest kwestia braku Paypala czy innego narzędzia. Wszędzie się trzeba rejestrować i trochę poklikać a przede wszystkim wyłożyć własne pieniądze. Fakt, że w Yetipay to zajmuje dosłownie minutę a sama płatność 3 sekundy, niczego nie zmienia. Jak ktoś nie ma zamiaru rzucić groszem to i tak nie rzuci. U nas po prostu nie ma jeszcze kultury płacenia za rzeczy wirtualne. Powoli się to na szczęście zmienia ale trzeba siać i dawać przykład.

Ludzie robią w sieci masę świetnych rzeczy poświęcając swój prywatny czas, zupełnie za darmo. Warto ich czasami docenić, nawet nie pieniędzmi ale głupim emailem -"Dzięki! Kawał dobrej roboty!".

Ostatnia aktualizacja: 30.10.2012 22:51:13 przez _arti
[#58] Re: Podsumowanie jesiennych zmian

@_arti, post #57

Właśnie gdyby był PayPal to coś bym wysłał, ale kolejne rejstrowanie się gdzieś... Za dużo już tego człowiek ma.
[#59] Re: Podsumowanie jesiennych zmian

@Deftronic/..., post #58

Też mam. Podobnie jak konto na Yetipay, Kickstarterze czy Flattr.com - mam je tylko po to by wspomagać inicjatywy, którym kibicuje i które zaimplementowały te a nie inne płatności. Dlaczego akurat takie - nie wiem i nie wnikam. Po prostu zarejestrowałem się raz i dorzucam pare groszy co miesiąc. Jak widzisz, można ;)

Ostatnia aktualizacja: 31.10.2012 21:53:15 przez _arti
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem