Nie kupuję papierowego PPA bo...
- ...wystarcza mi portal
23
- ...i tak PDF będzie za darmo
7
- ...nie pasuje mi profil pisma
5
- ...cena jest za wysoka
4
- inne (wypowiem się w komentarzach)
14
Ankieta skończyła się 16.05.2013
Ankieta skończyła się 16.05.2013
@recedent, post #14
@adam_mierzwa, post #15
Z punktu widzenia użytkownika AmigaOS 4 papierowe PPA jest mało ciekawe.
Pewnie będę w mniejszości, ale wg mnie za dużo o klasyku jest. Wyjątkiem od reguły był "Revision The Easterparty 2012" - bez obrazy dla autorów, ale ile jeszcze można czytać o Amiga 1000 czy opisy klasycznych gier.
@adam_mierzwa, post #15
Z punktu widzenia użytkownika AmigaOS 4 papierowe PPA jest mało ciekawe. Mogłoby mieć też więcej stron, 28 to bardzo nietypowe (dobijcie do 32).
Nie wiem czy rozważaliście kiedyś wydania specjalne. Przykładowo na koniec roku wydane z tego roku artykuły, które ukazały się na PPA. Albo wydanie dorobku PPA tematycznie (oddzielnie szkółki, wywiady opisy gier). Samych opisów gier w tym roku daliście już 12 - byłoby z czego to złożyć.
Pewnie będę w mniejszości, ale wg mnie za dużo o klasyku jest. Wyjątkiem od reguły był "Revision The Easterparty 2012" - bez obrazy dla autorów, ale ile jeszcze można czytać o Amiga 1000 czy opisy klasycznych gier.
@mailman, post #19
papierowe pismo w światku amigowym jest potrzebne, ale nie ma komu do niego pisać, a nawet jeżeli ktoś taki się znajdzie, to nie trafia w gusta i kończy się to tym, czym się kończy
@slay, post #2
@parallax, post #22
@adam_mierzwa, post #20
Niezupełnie. Ja np kupię kolejny numer dlatego że chce poczytać na papierze, i to czy znajdzie się tam artykuł który mnie zaciekawi czy tez nie - nie ma nic do tego.
Tak samo - złożenie dorobku PPA w wydania tematyczne niekoniecznie jest wysiłkiem bez sensu. Nie można poprzez analogie rzucać sobie kłody pod nogi. Kwestia jak to zostanie zrobione.
Zwróć uwagę na to, że pewne działania mogły być podjęte dużo wcześniej (kilka lat) - mam na myśli sprzedaż PPA poprzez Allegro.
Na pewno na dziś nie wygląda to budująco, ale nie ma co stawiać od razu sprawy w ten sposób ("zamknąć, nie ma sensu" ), może pod tą ankietą coś się wykluje jeszcze.
@mailman, post #25
@recedent, post #14