Nie kupuję papierowego PPA bo...
- ...wystarcza mi portal
23
- ...i tak PDF będzie za darmo
7
- ...nie pasuje mi profil pisma
5
- ...cena jest za wysoka
4
- inne (wypowiem się w komentarzach)
14
Ankieta skończyła się 16.05.2013
Ankieta skończyła się 16.05.2013
@Leon, post #30
Czy jest już możliwość zakupu starszych numerów gazety?
@recedent, post #32
@Leon, post #33
Pytam bo z tego co wiem to jest wiele osób chętnych na starsze niedostępne papierowe numery gazetki.
@mailman, post #34
@Ender, post #35
@Ender, post #35
@recedent, post #37
@mailman, post #36
@recedent, post #37
@mailman, post #34
A takiego podejścia to kompletnie nie rozumiemChodzi też o osoby, które podobnie jak ja
@adam_mierzwa, post #40
Czyli uważasz, że wydawanie periodyku dla hobbystów w każdej formie (tradycyjna czy elektroniczna) jest pozbawione sensu bo jest portal?
To musisz to wytłumaczyć jeszcze twórcom "Amiga Future" (papier) i "Amiga Mania" (pdf) że ich działania nie mają sensu.
Argument o braku materiałów jest po części nieprawdziwy - policz ile papierowych stron zajęłyby niedawne dwa artykuły o Ambermoon.
Ja tu widzę inny problem - roszczeniowa postawa użytkowników portalu z jednoczesnym brakiem wsparcia inicjatyw działa wybitnie zniechęcająco.
Skoro już rozmawiamy na temat "co można zrobić żeby sytuację poprawić" - czy możesz podać dane na temat sprzedaży?
@mailman, post #34
@mailman, post #44
Różnica jest taka, że Amiga Future chyba się sprzedaje dobrze. Zapytam Andreasa o liczby.
Patrz kilka komentarzy wyżej - ludzie tego nie chcą w piśmie, bo... (każdy ma inny powód, od tego, że to "gra opisana 1000 razy" (nieważne, że w taki sposób nigdy), "klasyk" (a on jest neo), gra (a on nie gra) itd.
Co jest jednak ciekawe, na szybko licząc na bazie numeru #9, około 50 osób to osoby, które nie uczestniczą czynnie w życiu portalu. A spośród pozostałych 40 być może 5, które nazwałbym "zasiedzianymi" na portalu od rana do nocy i ich komentarzy są zawsze i wszędzie (bez urazy dla nich oczywiście).
@adam_mierzwa, post #45
@Ender, post #46
@recedent, post #48
@adam_mierzwa, post #49
Nie wziąłeś pod uwagę oczywistej rzeczy - ci którzy nie interesują się pismem, nie interesują także ankietą i wyrażeniem opinii na temat czegoś co ich nie interesuje.Trafiłeś w sedno, też miałem o tym wspomnieć ale jakoś wyszło mi z głowy. Może pytanie jest źle sformułowane?
@adam_mierzwa, post #49
Mimo wszystko jestem ciekaw tych 2 głosów - o czym chcieliby poczytać. To są osoby które zadały sobie "trud" kliknięcia i mają zdanie na temat "co można poprawić". Szkoda ze mają je tylko dla siebie, nie napisali nic.
@Mufa, post #52
@Mufa, post #52
Pewnie artykuł o skutkach podziału środowiska bym napisał,