Komentowana treść: Wayfarer 1.12
[#31] Re: Wayfarer 1.12
Zainstalowałem na swoim Macu mini G4 i działa bardzo dobrze. Tylko jak na mój sprzęt to większe strony wczytują się z oczywistych względów wolniej niż do tego jestem przyzwyczajony z nowocześniejszych, szybszych sprzętów na innych platformach.
[#32] Re: Wayfarer 1.12

@michal_zukowski, post #30

To wina procka (taktowania, instrukcji, cachu, szyny FSB, ramu), kiepskiej grafiki jak na dzisiejsze standardy? Tego, że to PPC?
[#33] Re: Wayfarer 1.12

@KM_Ender, post #32

Tego, że obecnie przewalane są tony danych i te tony danych wymagają skompilowanych algorytmów. Dlatego PPC się kończy. Oczywiście jesli na MorphOSie pojawi się UVD to problem z video zniknie, ale nadal JS będzie orał procka i będzie coraz gorzej. Myślę, że za max 2-3 lata PPC będzie nieużywalne dla nowoczesnych strony, chyba że z JIT. I nawet nie pamięć jest problemem bo Jaca to dobrze ogarnął i Wayfarer bierze mało ramu, ale właśnie procek.

Ostatnia aktualizacja: 26.04.2021 12:11:51 przez michal_zukowski
2
[#34] Re: Wayfarer 1.12

@michal_zukowski, post #33

Wersja 1.15 właśnie pobrana
[#35] Re: Wayfarer 1.12

@Skotos, post #34

Wayfarer 1.15, majówka edition. szeroki uśmiech
[#36] Re: Wayfarer 1.12

@MDW, post #35

Co Wy używacie jakiejś archaicznej wersji, skoro 1.16 już jest dostępna?
2
[#37] Re: Wayfarer 1.12

@recedent, post #36

Hehehe. Wayfarer dostał właśnie tytuł najszybciej aktualizowanej aplikacji w historii MorphOS. szeroki uśmiech
1
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem