@mailman, post #35
Wydana została wersja pliku wykonywalnego zaoptymalizowana pod słabsze konfiguracje.
- Optimized rendering speed twice on non vampire machines
@fazior, post #37
@BULI, post #38
@fazior, post #37
@BULI, post #41
Tzn. - działa o tyle, o ile, czytaj: nie wysypuje się i filmiki są odtwarzane. Jednak:

@snajper, post #42
@snajper, post #43
vanillatd_no_vamp.zip
@BULI, post #44
Wracając do samej gry, to widać, że to nie działa na twoim Vampirze poprawnie (pomijam kwestie filmików), może zagadaj do Arcziego?

Najwyraźniej sam port wykazuje problemy z obsługą tych instancji - i w efekcie jeśli nie odpalę wcześniej screena, po wyświetleniu "intra" zamiast menu mam czarny ekran. Natomiast jeśli odpalę, ten czarny ekran nadal jest, ale po kliknięciu myszą dla przełączenia screena ukazuje się już śmieciowy obraz, co pozwala przynajmniej na wydostanie się z gry bez resetowania Amigi. Teraz tylko należy dojść, dlaczego obrazy są śmieciowe, zamiast takie, jak być powinny. @snajper, post #46
@fazior, post #50
I jest tak samo skopana jak mosowa na której port os4 bazuje
@fazior, post #53
Wygląd na to że gra otwiera niepoprawny ekran jeśli chodzi o głębie kolorów lub schemat kolorów RGB.tyle że tych trybów to w screenmodach mam pouciskane wszystkie możliwe, od 8, przez 16, 24, do 32, RGB i ARGB w każdej rozdzielczości.
Może to kwestia braku zdefiniowanego odpowiedniej rozdzielczości pod systemem.
U mnie gra otwiera 640x400 w 8bitach (lub 16bitach już nie pamiętam) ok, racja
@fazior, post #56
@fazior, post #59
A to, co zrobiłem, to w Picasso96 "Attach settings to: ..." z zaznaczonym 640x400.